Ana SayfaYaşamSevgililer Neden Birbirine Bebeğim Der?

Sevgililer Neden Birbirine Bebeğim Der?

O zaman bilim konuşsun: “Bebek” kelimesinin kadın beyni üzerinde sır dolu bir etkisi var. Nedir bu etki diye soracak olursanız, onun da bilimde cevabı hazır: Oksitosin.

Tech Knowledge’a göre, negatif ve pozitif kelimeler, bedenimizde biyolojik birtakım etkiler yaratıyor. Örneğin, “hayır” sözcüğünü duyduğumuz anda, vücudumuz strese neden olan kimyasallar salgılamaya başlıyor. Bunun tam tersi ise “evet” ya da “bebeğim” sözcüğü duyulduğunda gerçekleşiyor.

Harward Law Scool tarafından yayımlanan bir raporda da pozitif sözcüklerin ve imajların müzakere süreçlerinde etkili olduğu beliriliyor. Çalışmanın önerisine göre tek bir sözcük bile (örneğin kaybetmek yerine korumak) sunumlarda bilinç dışı yollardan insanların kararları üzerinde etkili olabiliyor.

Günlük hayatın kimi zaman korkutucu olabilecek evreninde, güvenlik hissi çoğu zaman elimizden kayıp gidiyor. Kendimizi korumasız hissettiğimiz bir anda, bize aşık olduğundan emin olduğumuz kişi bize “bebeğim” diye seslendiğinde, tüm bu korkularımız hafifletiveriyor. Bu durumun ne kadar güçlü ya da bağımsız olduğumuzla ilgisi yok. Sadece, hayatın zorluklarına karşı göğüs gerebilmek için, karşımızdakinden güzel şeyler işitme ihtiyacı duyuyoruz. Hastaysak, yorgunsak ya da üzgünsek, göz yaşımızı silebilen ve toparlanmamıza yardımcı olan birilerinin olduğunu bilmek bile içimizi ısıtmaya yetiyor.

INSTAGRAM

SOSYAL MEDYADA BİZ

58,698BeğenenlerBeğen
50,163TakipçilerTakip Et
879TakipçilerTakip Et
6,728TakipçilerTakip Et
1,569AboneAbone Ol

TAROT FALI