Ana SayfaSağlıkSeks Hayatınıza İyi Gelecek Birkaç Tavsiye

Seks Hayatınıza İyi Gelecek Birkaç Tavsiye

Bu yazıyı okumak size ve ilişkinize iyi gelebilir.

Seksin ilişkilerdeki yeri tartışılamaz olmasına rağmen bazen seksle ilgili yanlış ya da eksik bilgilerimiz ilişkilerimizi tam tersi, olumsuz yönde etkileyebiliyor. Bu durumdan kaçınmak için seks terapistlerinden yardım alan çiftler yahut bireyler olsa da belki bazı sorunları çözmek için buna gerek olmayabilir. İşte seks hayatınızla ilgili sizin için hazırladığımız bazı ipuçları.

1.Fanteziler konusunda açık fikirli olun
Daha önce hiçbir cinsel partneriniz yahut sevgiliniz sizinle kurduğunuz fantezilerden ötürü dalga geçti mi? Muhtemelen evet, bu çoğumuzun başına hayatımız boyunca en az bir kere geliyor.

Partneriniz, sizinle fantezilerini ve fetişlerini paylaşacak kadar rahatsa, yapabileceğiniz en kötü şey onu yargılamaktır. Yargılamak, yalnızca ilişkinizde yarattığınız güvenli alana zarar vermez, aynı zamanda partnerinizin duygularını incitebilir ve arzuları hakkında utanç veya mahcubiyet hissetmesine neden olabilir. Partnerinizi fantezileri konusunda size karşı açık olmaya teşvik edin ve onları anladığınızı hissettirin. Sizin ilginizi çekmeyen bir şey ise bunu saygılı bir şekilde belirtebilirsiniz. Sonuçta, fanteziler kişiye özgüdür.

2.Sizi tahrik eden şeyleri partnerinizle paylaşın
Sizi cinsel açıdan tahrik eden ve çekici gelen şeyleri ifade etmek bazen korkutucu olabilir, çünkü bu bizi savunmasız hissettirir, ancak partnerinize güvendiğiniz sürece, cinsellik konusunda size gerçekten çekici gelen şeyleri paylaşmak, ikiniz için de seksi iyileştirebilir.

Bunu yaparken bazı gerçekleri unutmamakta fayda var: İsteklerinizi paylaşmış olmanız, partnerinizin istemediği hiçbir şeyi yapma zorunluluğu oluşturmaz. Ancak açık ve dürüst olmak, bir ilişkide bağlantı ve yakınlık yaratır ve ikinizin de nelerden hoşlandığı konusunda net olmak, seksten en iyi şekilde yararlanmanıza yardımcı olabilir ve seksi ikiniz için de daha zevkli bir deneyim haline getirir.

3.Seks oyuncaklarını tek başınıza veya partnerinizle kullanmaktan korkmayın
Seks oyuncaklarını stokladınız, hatta erkekler için tasarlanmış seks oyuncaklarınızı bile seçtiniz. Şimdi sırada ne var? İşe koyulma zamanı.

Seks oyuncaklarının genellikle yalnızca bekar kadınların kullandığı bir zevk aracı olarak görüldüğünü görüyoruz, bizce aslında çiftler ve erkekler seks oyuncaklarını kullanma konusunda daha açık fikirli olmalı. Bir ilişkide seks oyuncakları kullanmak söz konusu olduğunda, erkekler genellikle partnerlerinin oyuncaklar olmadan seksten zevk almayacağından ve onları kullanmaya bağımlı hale geleceğinden endişelenebilir, ki bu doğru değil. Bu eklemeler sadece sizin deneyiminizi daha nefes kesici hale getirir.

4.Unutmayın: Daha az seks = kötü bir seks hayatı değildir
Hayatta bazı gelgitlerden geçeriz. Kendinizi bazen haftada üç veya dört kez seks yapmak isterken, sonraki hafta da hiç seks istemezken bulabilirsiniz.

Siz ve partneriniz, seks içermeyen başka şekillerde de bağlantı kurabilir ve yakınlık yaşayabilirsiniz. Ayrıca, ne sıklıkta seks yaptığınızın aşağıdakiler de dahil olmak üzere bir dizi faktöre bağlı olduğunu unutmayın:

Çalışmak
Stres
Endişe
Akıl sağlığı
İlaç kullanmak
Adet döngüsü
Büyük travmalar

5.Arzularınızı yeniden düşünün
Sizi cinsel olarak mutlu eden şeyin sonsuza kadar aynı kalacağını düşünme tuzağına düştüyseniz, bu da ne yazık ki doğru değil.

Zamanla, arzularımız değişir. İşleri heyecanlı tutmak ve artık neyin iyi hissettirdiğini bulmak için kendimizi ve partnerimizi yeniden ve yeniden keşfettiğimizden emin olmak önemlidir.

Yeni seks pozisyonlarını, Kamasutra’yı veya erotik kurguları incelemeyi deneyin. Hepsi sizin için daha önce düşünmemiş olabileceğiniz yeni cinsel tercihleri ve istekleri keşfetmenin eğlenceli yolları olabilir.

INSTAGRAM

SOSYAL MEDYADA BİZ

58,698BeğenenlerBeğen
50,163TakipçilerTakip Et
879TakipçilerTakip Et
6,728TakipçilerTakip Et
1,569AboneAbone Ol

TAROT FALI