Ana SayfaYaşamSaraybosna’dan İstanbul’a Uzanan Bir Hikaye: “Yeniden Mutlu Olabiliriz”

Saraybosna’dan İstanbul’a Uzanan Bir Hikaye: “Yeniden Mutlu Olabiliriz”

ALFA Yayınları’ndan çıkan, umudu nakış gibi işlediği yeni romanı ‘’Yeniden Mutlu Olabiliriz’’le Zeynep Alpaslan, okuyucuya, onları derinden etkileyecek bir zorlu yaşam mücadelesiyle sesleniyor; Yeniden Mutlu Olabiliriz karısının ölümünden sonra küçük oğluyla baş başa kalan bir babanın, Dino’nun hikâyesi. Bu hikâyeye 10 yaşındaki bir çocuğun hayal gücü, 35 yaşındaki dul bir adamın hayal kırıklıkları, genç ölmüş bir kadının gittikçe bir fısıltıya dönüşen sesi, hüznün bitmek bilmez gözyaşları, hayata küsmüş bir bas gitar, doldurulmayı bekleyen çizgi roman sayfaları, işgal altındaki Saraybosna’nın hayaletleri, İstanbul’un çokkatlı apartmanları ve çok katmanlı yalnızlıkları, sarı yağmurluklu bir kız çocuğu, boşanmış bir annenin kendiyle barışması, kırmızı mavi bir şimşek, dondurulmuş pizza ve gökyüzünde körpe bir portakal gibi asılı yaz güneşi eşlik ediyor.

Aşkta, savaşta ve yasta bir gün, elbet gelecek o gün, tekrar semada olacağız, çünkü en güzel yıldızlar orada parıldar!

‘Çocukluğumda hep haberlerde izledim işgal altındaki Saraybosna’yı, o zamanlar oradaki savaşın beni çok etkilediğini ve yaraladığını hatırlıyorum. Romanım, kişisel trajedilere odaklansa da, fonda daima savaşın yaraladığı bireylerin hüzünlü fısıltısı var. Tabii, bir de artık kendisi de bir melek olmuş olan David Bowie’nin şarkılarını da duyabilirsiniz bu romanda. Neden mi David Bowie? Çünkü o bize bu dünyada kendini bir uzaylı gibi hissetmenin sorun olmadığını gösterdi. Yeniden mutlu olabiliriz, buna inanmak zorundayız. Çünkü ne yaşarsak yaşayalım daima yeniden başlayabiliriz. Bu kitap tam da bunun hakkında.’ Diyen Zeynep Alpaslan, okuyucuya ‘zorluklar karşısında asla pes etme’ mesajı veriyor.

Zeynep Alpaslan’ın yalın ve insanbilir kaleminden Yeniden Mutlu Olabiliriz, Saraybosna-İstanbul, yaşam-ölüm, geçmiş-gelecek, köksüzlük-kök salmak, yas-mutluluk arasında mekik dokuyan, fonda kesintisiz olarak David Bowie şarkılarının çaldığı bir aşk ve hayata tutunma macerası.
 

INSTAGRAM

SOSYAL MEDYADA BİZ

58,698BeğenenlerBeğen
50,163TakipçilerTakip Et
879TakipçilerTakip Et
6,728TakipçilerTakip Et
1,569AboneAbone Ol

TAROT FALI