Ana SayfaGüzellikSaçınız İçin En İyi 5 Mor Şampuan

Saçınız İçin En İyi 5 Mor Şampuan

Saça zarar vermeyip aksine bakım yaparak turunculaşma ve sararmaları  önleyen mor şampuan nasıl kullanılır? Hem sarışın hem de kumralların kullanabileceği farklı mor şampuanlar arasından en iyilerini inceledik.  

  

Mor Şampuan Nedir? Ne İşe Yarar? 

  

Silver şampuan olarak da bilinen mor şampuan, sarının ve grinin herhangi bir tonunda saç rengine sahip olanların bu saçı korumak için kullanması gereken bir numaralı bakım ürünüdür. İçerisinde yer alan mor pigmentler ile sarı ve küllü saçların nötrleşmesini sağlayarak olası turuncu yansımaların önüne geçen mor şampuan saçın parlak, canlı ve doğal bir görünüm almasını sağlar.  

  

Saç boyasının ilerleyen dönemlerde turunculaşmasını veya bakırlaşmasını önleyen mor şampuan, orijinal rengi koruyarak saçınızın ilk günkü gibi canlı ve bakımlı görünmesini sağlayacaktır. Mor şampuan yalnızca boyalı saçlar için değil rengi açılabilen açık kumral, küllü kumral ve gri alt tonlu bir sarıya kavuşmak isteyen doğal sarışınlar tarafından da kullanılabilir. 

  

Neden Mor Şampuan Kullanmalıyım? 

  

Sarı, gri ya da küllü kumral fark etmeksizin saçınızı ilk boyattığınız haftadan itibaren kullanmaya başlayacağınız mor şampuan, ilk yıkamadan itibaren saç renginizde oluşabilecek turunculaşma ve ton farklarının önüne geçer.  

  

Haftada yalnızca bir gün 3 ila 5 dakika arasında uygulayacağınız silver şampuan ile hem saç boyanızın kalıcılığı artar hem de küllü görünüm korunmuş olur.  

  

Saçınızda ombre, röfle, brushlight, balyaj gibi farklı tonların bir arada kullanıldığı uygulamalar varsa renklerin canlılığını koruması ve çiğleşmemesi için mor şampuanı bölgesel olarak kullanabilirsiniz. Saçınızdaki küllü görünümü ya da griliği arttırmak için silver şampuanı, 3 dakika yerine 5 dakika bekletmeniz yeterli olacaktır.  

  

Saçın yalnızca renk tonunu korumakla kalmayan mor şampuan aynı zamanda, içerisindeki UV filtreleri sayesinde güneş  ışınlarının neden olabileceği yıpranmaların da önüne geçiyor.  

  

Mor Şampuan Nasıl Kullanılır?  

  

Mor şampuanın kullanımı oldukça kolaydır. İlk kullanımda etkisini gösteren mor şampuandan verim almaya devam etmek için her hafta düzenli olarak kullanmanız gerekir. Haftada maksimum 2 kez kullanabileceğiniz mor şampuanı, normal bir şampuan kullanıyormuşçasına duşta nemli saçınıza masaj yaparak yedirin. Bu aşamada önemli olan mor şampuanı saçınızda ne kadar süre beklettiğiniz. Silver şampuanı, eğer gri saçlı ya da sarışınsanız 1 ila 3 dakika arası, açık kumral ya da küllü kumral saçlara sahipseniz ise 5 dakika bekletip güzelce durulamanız yeterli olacaktır. Dilerseniz mor şampuanı bölgesel uygulayabilir ve varsa saçınızdaki ton farklılıklarını eşitleyebilirsiniz.  

  

En İyi Mor Şampuanlar  

  

Günümüzde birçok farklı markanın mor şampuan çeşitleri arasında kaybolmanız mümkün. Farklı saç renklerine uygun olarak üretilen mor şampuanlar arasında, yalnızca saçınızın renk tonunu korumakla kalmayıp besleyici içerikleri ile bakım yaparak yıpratmadan canlı bir görünüme kavuşturan en iyi mor şampuanları inceleyelim. 

  

1)     Loreal ElseveColor Vive Mor Şampuan 

  

İçerisinde yer alan renklendiriciler ile hem sarışın hem de röfleli, gölgel, küllü saçlarda oluşabilecek istenmeyen turuncu ve sarı yansımalara karşı kullanabileceğiniz Elseve Turunculaşma Karşıtı Mor Şampuan, uygun fiyatlı olmasının yanı sıra içerisindeki UV filtresi ile de saçınıza bakım yapıyor. 

  

2)     Provoke – Touch of Silver Renk Koruyucu Mor Şampuan  

  

Özellikle sarı ve gri tonlardaki saçların tercih edebileceği Provoke Touch of Silver Renk Koruyucu Mor Şampuan içerdiği antioksidanlar ile saç renginin değişmesini ve matlaşmasını önler.  

  

3)     L’oreal ProfessionnelSerie Expert Magnesium Silver 

  

Sarının en açık tonları, grinin her tonu ve beyaz saçlar için özel olarak üretilen Loreal Professionel Expert Silver özellikle açıcı kullanılarak sarartılmış saçlarda oluşabilecek renk solmalarının önüne geçerek, besleyici formülü ile de parlak ve canlı gri ile sarı tonlarının korunmasını sağlar. 

  

4)     Kerastase Blond Absolu Brain Ultra Violet 

  

İçerisinde yer alan hyalüronik asit ve edelweiss çiçeği ile saça zarar veren kir, toz ve UV ışını dış etmenlere karşı kalkan görevi gören Kerastase Blond Absolu Brain Ultra Violet günlük olarak kullanılabilen mor şampuanlardandır. Sarı, küllü, gri ve beyaz saçların normal şampuanları ile değiştirerek kullanabilecekleri Kerastase Blond Absolu Brain Ultra Violet Silver Mor Şampuan saç rengini korumasının yanı sıra, saç liflerini de onararak bakım yapar. 

  

5)     Urban Care – Mor Şampuan 

  

Sarı, kumral ve rengi açılan kumral saçların istenmeyen turuncu ve sarı tonlarına karşı nötrleme yapan Urban Care Turunculaşma Karşıtı Mor Saç Bakım Şampuanı bitkisel keratin içeren formülü ile saçınızı yıpranmalara karşı koruyarak, parlak renk tonunu korumasına yardımcı olur.  

  

 

 

INSTAGRAM

SOSYAL MEDYADA BİZ

58,698BeğenenlerBeğen
50,163TakipçilerTakip Et
879TakipçilerTakip Et
6,728TakipçilerTakip Et
1,569AboneAbone Ol

TAROT FALI