Ana SayfaRöportajRöportaj: Zeynep Tosun

Röportaj: Zeynep Tosun

-Üniversitede işletme eğtimi aldıktan sonra Milano’daki seçkin moda okullarından biri olan Istituto Marangoni’de moda tasarım eğitimi aldınız. Bugün de pek çok Türk ve yabancı yıldız eserlerinizi üzerlerinde taşıyor. Peki moda dünyasına adım atmaya nasıl karar verdiniz?

 

Benim bir yanım hep moda dünyasının içindeydi. Çok küçük yaşta terziliğe merak saldım. Anneannem terziydi. Onu izler, ona yardım ederdim. Lise mezuniyetimdeki elbisemi bile onun da yardımlarıyla kendim dikmiştim. Tasarımlar, kumaşlar hep odağımda oldu ve sonrasında hayallerimin peşinden giderek 2010 yılında kendi adımı taşıyan Zeynep Tosun markasını kurdum.

 

– Zeynep Tosun’nun stil kodunu üç kelimeyle tanımlayacak olursak…

 

Özgürlük, özgünlük ve eğlence.

 

-Peki insanlar sizin tasarımlarınızı giydiklerinde kendilerini nasıl hissetmeliler?

 

Benim hayattaki öncelikli mottom özgürlük. Modada da özgür ve eğlenceli kesimleri seviyorum. Bir kıyafeti giydiğinizde onu üstünüzde ağırlıkmış gibi hissetmemelisiniz. Özellikle davet ve parti tasarımlarında özgüvenli bir duruşa sahip olabilmek için bedeni sıkmayan rahat tasarımlar tercih edilmeli. 

 

-Bridal koleksiyonunuzu sormadan olmaz. 2018 Zeynep Tosun Bridal koleksiyonun DNA’sını ne taşıyor? Bize biraz bridal koleksiyonunuzdan bahseder misiniz?

 

Koton ile iş birliğimiz ilk olarak 2017-2018 Sonbahar-Kış sezonunda başladı. Partywear konseptinde hazırlanan tasarımlarımızı 2018 İlkbahar-Yaz sezonuna geçtiğimizde bridal ve mezuniyet tasarımlarıyla genişlettik. Çok da güzel bir şey yaptığımıza inanıyorum. Bana sosyal medyadan gelen taleplerden en çoğu ‘gelinliğim, evden çıkış elbisem sizin tasarımlarınız olsun istiyorum’ şeklindeydi. Tabi, bu tarz tasarımları kişiye özel hazırladığımız için yoğun talepleri karşılamamız mümkün olmuyordu. Koton ile birlikte bu sezon Zeynep Tosun for Koton Koleksiyonumuza 4 farklı bridal tasarımı ekledik. Evden çıkış anı ve after party’de tercih edilebilecek tasarımlarımızda dantel ve tül detaylar kullandık. Aldığımız geri dönüşlerden de çok memnunuz. 

 

-Yabancı yıldızlardan hangisinin gelinlik look’unu hafızanızdan çıkartamıyorsunuz?

 

Tüm zamanların favorisi benim için Kate Moss’un gelinliğidir. John Galliano imzalı gelinliğin bohem ruhu, düğünün konseptine uyumluluğu, duvak ve işlemeleri bence kusursuzdu. 

 

-Biraz da dedikodu yapalım. Kraliyet ailesinin yeni gelini Meghan Markle’ın çok konuşulan ve pek beğenilmeyen Givency gelinliği hakkında ne düşünüyorsunuz?

 

Gelinliği çok sade bulduğum için bayılmadım. Şık bir duruşu vardı ancak daha göz alıcı bir modeli daha çok beğenebilirdim. 

 

– Pozitif enerjiniz adeta tasarımlarınıza da yansıyor. Tasarımlarınızın eğlenceli olmasını 

seviyorsunuz ve bunu da başarıyorsunuz. Özel günler için yarattığınız “Haute Couture” koleksiyonunuzdan biraz bahseder misiniz? “Haute Couture” koleksiyonunuzda da Bridal’daki gibi bohem rüzgarlar esiyor mu?

 

Öncelikle teşekkür ediyorum. Zeynep Tosun markasını kurduğum günden bu yana tasarımlarımda bohem esintileri hep var oldu. Hem haute couture hem de gelinlik tasarımlarımızda bohem ruhu yansıtan işlemeleri, düşük omuzları, volanları ve kesimleri kullanmayı çok seviyorum. Tabi haute couture’de kendi tarzım kadar tasarımı taşıyacak kişinin bu tarzı ne kadar taşıyabileceği ya da bohem tarzı ne kadar istediği de önemli bir kriter. Yeri geliyor saray düğünlerine göz alıcı tasarımlar hazırlıyoruz yeri geliyor plaj düğünlerinin bohem gelinlerine imza atıyoruz. Sizin de fark etmiş olduğunuz gibi bohem ruhun Zeynep Tosun markasıyla bir bütünleşmesi var. Bunun hikayesi de Zeynep Tosun markasının ilk kurulduğu yıllara dayanıyor. O yıllarda ne kadar plaj düğünü, bohem ruhuna uygun konseptler varsa hepsinin gelinlikleri neredeyse Zeynep Tosun imzalıydı. Gelinliklerin çok beğenilmesiyle de peşi sıra gelen talepler bu algıyı güçlendirdi. Bohem benim çok severek çalıştığım bir tarz ama dediğim gibi farklı tarzlara farklı modeller de çalışıyoruz. Tabi bunları da yine kendi DNA’mızdan vazgeçmeden yapıyoruz.

 

-Zeynep Tosun 2018 SS Couture  “LET’S RISE IT TOGETHER” mottosuyla hayat buldu ve ortaya harika tasarımlar çıktı. Bu mottoyla yola çıkmak nereden aklınıza geldi? Bunun hikayesini sizden dinleyebilir miyiz?

 

Zeynep Tosun markamız kurulduğu günden bu yana İstanbul’dan Anadolu’ya pek çok kadın çalışma arkadaşlarım oldu. Bu yıl yeni sezon koleksiyonumuz için yola çıkarken onların benim için ne kadar büyük bir ilham kaynağı olduğunu düşündüm. Kendi yolculuğumda da, benim de onlardan biri olduğumu anladım. 

 

Kendine özgü hikayesi olan, kendi gücünü kendinden alan ve üreten kadınlar benim bu koleksiyonu hazırlarken ki hem çalışma arkadaşlarım hem de ilhamım oldular. Bulunduğumuz dönemde ve iklimde bu kadınlara daha da çok ihtiyacımız olduğu inancıyla, bir mesaj olabilmesi ve koleksiyonumuzdaki emekleri ifade edecek bir slogan olması adına bu sezon ki mottomuzu ‘Let’s Rise İt Together’ olarak belirledik.

 

 

– Yeni mezunlar “Haute Couture” koleksiyonunuzdan veya Zeynep Tosun for Koton’dan alışveriş yaparak gecenin en şık ve dinamik ismi olabilirler. Ama gece 12’den sonra Külkedisine dönüşmeden hep bir prenses gibi şık olmaları için doğru elbiseyi seçmeleri gerekiyor. Peki doğru bir görüntüye nelere dikkat ederek ulaşabilirler?

 

Giyinmek bir ifade biçimidir. Özellikle de böylesi özel anlarda. Bu nedenle ruhunuzu ve bedeninizi en iyi yansıtacak tasarımı seçmek çok önemli. Bir elbise veya vücut ne kadar kusursuz olursa olsun onu taşıyan kişi kendisi gibi hissetmiyorsa bu hemen belli oluyor. Yalnızca giydiğiniz tasarımla da ilgili bir şey değil saçından, makyajına ve aksesuar seçimlerine kadar her bir parça sizin stilinizi yansıtan tarzlara sahip olmalı. Doğru elbisenin tek bir kalıbı veya tanımı yoktur. Her ruha göre doğru eşleşme farklılık gösterir. Biz bu yıl Zeynep Tosun for Koton Koleksiyonumuzdaki tüm tasarımların doğru ruhları bulacağına inanıyoruz. Bu sezon için renkler, desenler ve kumaşlarla öne çıkan koleksiyon hazırladık. Hem uzun hem de kısa modellerimiz bulunuyor. Ancak ben mezuniyet için kısa modellerin tercih edilmesinden yanayım. Daha genç ve dinamik olduğuna inanıyorum. Tabi ki yine vücut tipine göre… Uzun elbiselerimizin de oldukça eğlenceli bir stili var. Kırmızı üzerine çiçekli elbisemiz bu koleksiyonun en çok tercih edilen parçalarından biri oldu. Yine pullu kumaştan hazırlanan pembe ve nakışlı tasarımlarımızda doğru kombinlerle partinin öne çıkan stillerini belirleyecek parçalar arasında yer alıyor.

 

 

-Saray, otel gibi yerlerde gerçekleşecek mezuniyetler için ne tarz elbiseler tercih edilmelidir?

 

Saray ve otel konseptleri olunca herkesin aklına ağır, taşlı abiyeler gelirdi. Ancak bu artık eskide kaldı. Abiyede ciddi bir gençleşme söz konusu. Benim için atmosferin ağırlığını taşıyacak abiyeleri taşlar değil duruş ve kesimler belirliyor. Özellikle de mezuniyetlerin bambaşka bir ruhu var. Nerede gerçekleşirse gerçekleşsin bu yaştaki genç kızlarımızın canlı ve doğal gözükmeleri önemli bir kriter. Zeynep Tosun for Koton koleksiyonumuzun yeni sezonundaki mavi V yaka uzun tasarımımız, uçuk pembe payetli kumaştan hazırladığımız ince askılı uzun elbisemiz ve çiçek işlemeli, volanlı kısa tasarımımız otellerde gerçekleşecek mezuniyet kutlamalarında tercih edilebilir.

 

 

-Mezuniyet kıyafeti seçmek keyifli ama zor bir iş. Hangi vücut tipleri ne tarz elbiseleri tercih etmelidir?

 

Mezuniyetler belki de genç kızların ilk kez kendini tarzıyla ifade ettiği yerlerdir. Bu yüzden kendilerini göstermek adına yanlış veya abartılı seçimler yapabiliyorlar. Buradaki en önemli konu vücudunu tanıyarak doğru elbiseyi bulmak. Herkesin kendi vücudunda kusurlu bulduğu bir bölge elbette ki vardır. Ancak doğru tasarımla bunu gizlemek mümkün. Bu yılki koleksiyonumuzda alternatifli tasarımlar hazırladık. Elbiselerde farklı kalıp ve kumaşlar kullanarak farklı vücut tiplerine de uyum sağlayabilmeyi amaçladık. Ben tasarımlarımda volanlar ve püsküller kullanmayı seviyorum. Elbiseye hem bir hacim hem de hareket katıyor. Aynı zamanda ilgiyi elbisenin üzerine çekiyor. Vücut tipi ve kurallar arasına sıkışıp kalmadan ince olan bölgelerinizi sarıp, daha az ön plana çıkarmak istediğiniz bölgelerinizi detaylarla kapatırsanız bence ideal görünüme kavuşabilirsiniz.

 

-Sizi bulmuşken trendlerden de bahsetmemek olmaz. Bu sezonun trend rengi nedir?

 

Biz bu yıl tasarımlarımızda pembe rengini çok fazla kullandık. Pembenin en açık tonundan en koyusuna kadar tüm tonları bu sezonun öne çıkan trendleri arasında yer alıyor.

 

-Birkaç sezondan beri Koton ile iş birliği yapıyorsunuz. Bizi başka sürpriz iş birliklikleri bekliyor mu?

 

Koton ile iki güzel sezona imza attık. Kimyamızın ve DNA’mızın birbiriyle güzel bir sinerji yakaladığını düşünüyorum. Biz birbirimizi çok güzel tamamlayan iki marka olduk. Gelecek sezonlar ne getirecek hep beraber göreceğiz.

 

INSTAGRAM

SOSYAL MEDYADA BİZ

58,698BeğenenlerBeğen
50,163TakipçilerTakip Et
879TakipçilerTakip Et
6,728TakipçilerTakip Et
1,569AboneAbone Ol

TAROT FALI