Ana SayfaRöportajRöportaj: Tuğçe&Gökçe Güreşçi

Röportaj: Tuğçe&Gökçe Güreşçi

İhtişamlı tasarımlarınızdan bahsetmeden önce sizi biraz tanıyabilir miyiz?
Gökçe Güreşçi:  Koç Üniversitesi Endüstri Mühendisliği bölümünü tamamlamak üzereyim. Tasarımcılığın ikimizin de çocukluk hayali olduğunu söyleyebilirim.
Tuğçe Güreşçi: Okan Üniversitesi Muhasebe ve Finansal Yönetim Bölümü’nde eğitim gördükten sonra, İstanbul Moda Akademisi Moda Tasarımı Lisans Programı’nı tamamladım. İstanbul Moda Akademisi tarafından düzenlenen New Gen Defilesi’nde koleksiyonumu tanıtma şansını yakaladım. Bir süredir de kariyerimize, ortak hayalimiz olan markamızla devam ediyoruz.
 
İlk olarak Fashion Week New Gen defilesinde L’inderdit koleksiyonunuzu tanıttınız. Koleksiyonun özellikle tül ve incilerden oluşması daha couture bir görüntü için mi?
Bizim koleksiyonumuz aslında iki temadan oluşuyor. Audrey Hepburn’den ve Patrick Süskind’in romanından uyarlanan ‘Koku’ adlı filmden ilham aldık. Filmin ana konusunu oluşturan seri katilin kadınları öldürüp ten kokularından parfümler yaratması bizde baby-doll düşüncesi eğilimini yarattı. Kadınların en saf ve en güzel hallerini yansıtmak istedik. İncileri ekleyerek bu saflıklarını yansıtırken zarafetlerini de gözler önüne getirmek istedik.

Day and Night koleksiyonunuzda ise bomber ceketlerin en havalı ve cesur halini görüyoruz. Koleksiyon hakkında biraz bilgi alabilir miyiz?
Canlı renklerin ön planda olduğu ‘Day and Night’ koleksiyonunda gündüzden başlayıp geceye devam edebileceğiniz bomber ceketlerle istenilen vurguyu yakalamayı amaçladık. Bomber ceketler, yükselişe geçen sokak stilinin vazgeçilmez parçası. Bizim koleksiyonumuzda bu parçalar alışılanın aksine daha parlak ve daha gösterişli. Tazelik saçan renkler, tül işlemeler, file detaylar, payetler ve incilerle süslenmiş bu ceketler, bir davete giderken ya da bir toplantıya giderken rahatça adapte edilebilecek parçalar. Sarıların pembelerle uyumu, beyazların payetlerle buluşması ve yeşilin incilerle kombinlenmesi bu sezonda içimizi açıyor.
 
Tasarımlarınızı hazırlarken nelere dikkat ediyorsunuz? Vazgeçilmezleriniz neler?
Bizim tasarımlarımız aslında karakterlerimizin bir yansıması. Renkler, ışıltılar, masumiyet ve zarafet… Bunlar her kadının doğasında olan şeyler. Dolayısıyla koleksiyonlarımızı hazırlarken çıkış noktamız, kadınların içindeki bu rengi ve ışıltıyı uyandırmak oluyor. Amacımız, kendilerini bizim tasarımlarımızın içinde özgüvenli hissedebilmeleri.

Tasarımlarınızda kimlere hitap ediyorsunuz?
Tugce&Gokce Guresci markası ile tek dokunuşla şık kadınlar yaratmak istiyoruz, bu nedenle Day&Night bomber koleksiyonumuzla kadınlara tek bir parça ile hem gece hem de gündüz şıklığı yaratmaya çalışıyoruz. Kadınlar metropol hayatın içinde hem şık hem de rahat olmanın bin bir türlü yolunu arıyorlar. Haliyle tek parçayı odak yapıp geri kalanda sade bir görünümle hem cool hem de kolay kombin edilebilir bir stil asıl amaç haline gelmiş durumda. İddialı parçalar olan ceketlerimiz de bu amaca hizmet ediyor. L’inderdit koleksiyonumuzdaki tül elbiseler, bluzlar ve pantolonlardan oluşan star parçalar ile de şıklık yakalamak isteyen her kadına dokunmaya çalıştık.

Kardeş olmanızın iki genç girişimci olarak size olumlu- olumsuz ne gibi etkileri oldu?
Öncelikle farklı alanlarda almış olduğumuz eğitimin gerek tasarım konusunda gerekse marka stratejisi konusunda çok büyük bir katkısı var. Edindiğimiz donanımları daha aktif bir halde kullanabiliyoruz ve bu da markamızın daha sağlam bir biçimde ilerlemesini sağlıyor. Bunun yanı sıra bizim kız kardeşlik ilişkimizde tamamlayıcılık söz konusu. Küçüklüğümüzde bize aynı kıyafetler giydiriliyor ve aynı saçlar yaptırılıyordu; bir elmanın iki yarısı gibi düşünün. Aramızdaki bu bağ tasarım tutkumuza yansıyor, motivasyonumuzun hep yüksek kalmasını sağlıyor. Güven ve samimiyet de daha üretken olmamızı, tasarımlarımızı sevgiyle yapmamızı sağlıyor. Sevgiyle yapılan işler daha bir güzel olurmuş ne de olsa 🙂

Tasarımlarınızı hangi dünya starının üzerinde görmek isterdiniz?
Dünya çapında tanınmak, dünya starları tarafından sevilerek giyilen tasarımlara imza atmak en büyük hedefimiz. Tabii ki, tasarımlarımızı herhangi bir dünya starının üzerinde görmek bizim için çok büyük bir gurur olur. Özellikle bir isim vermek gerekirse ikimiz de Hailey Rhode Baldwin’in tarzını çok beğeniyoruz ve bizim imzamızı taşıyan bir tasarımı üzerinde görmek bizi çok mutlu eder.
 
Tuğçe&Gökçe Güreşçi markası olarak geleceğe yönelik planlarınız neler? Tasarımlarınızı takip eden kadınları ne gibi yenilikler bekliyor?
Arzumuz, dünya çapında tanınmak, insanların tutkuyla giydiği ve vazgeçemediği tasarımlara imza atmak. Bu nedenle önümüzdeki süreçte birbirinden farklı tarzlarda koleksiyonlarla her kadının ruhuna dokunmak istiyoruz.
 
Müşterileriniz tasarımlarınıza nereden ulaşabilir?
Öncelikli olarak Instagram hesabımız “tugcegokceguresciofficial”dan ürünlerimizi görebilir ve satın alabilirler. Bunun yanı sıra anlaşmalı satış noktalarımız olan Gizia Gate, The Sky Nişantaşı, Things Boutique Gaziantep mağazalarından da ürünlerimize ulaşabilirler 🙂

Tuğçe ve Gökçe Güreşçi’ye bu keyifli sohbet için teşekkür ediyor, başarılarının ve tasarımlarının devamını diliyoruz.

INSTAGRAM

SOSYAL MEDYADA BİZ

58,698BeğenenlerBeğen
50,163TakipçilerTakip Et
879TakipçilerTakip Et
6,728TakipçilerTakip Et
1,569AboneAbone Ol

TAROT FALI