Ana SayfaRöportajRöportaj: Halil Ülgü

Röportaj: Halil Ülgü

Sizleri biraz tanıyabilir miyiz? 

1981 doğumluyum Gazi Üniversitesi Güzel Sanatlar Bölümü Resim-iş Anabilim Dalından mezun oldum. Resme moda çizimleriyle başlayınca yeteneğimi keşfeden öğretmenlerim resim okumam için teşvik edince ben de severek resim okudum. İyi ki de okumuşum, çünkü tasarım ve desen motiflerini uygulamada ve modeli kalıplandırma aşamalarımda çok işime yarayan eğitimler aldım. 2002 de mezun olduktan sonra 2004-2005 yılları arasında İstanbul’a geldim. İlk iş deneyimim Cemil İpekçi’yle oldu. Bu her anlamda çok ciddi bir deneyimdi benim için [Simge] Daha sonrasında haute couture ün duayeni sevgili Vural beyle tanışma ve çalışma fırsatı yakaladım. Yıllarca  Vural Gökçaylı  atölyesinde çok şey öğrendim, bu benim için büyük şans oldu. Çeşitli firmalarla da çalıştıktan sonra nihayet neden kendim için çalışmıyorum diyebildim. İki yıldır Bağdat Caddesindeki butiğimde kendi işimi yapmaya başladım. 

Koleksiyonunuzu oluştururken neden ilham alıyorsunuz?  

Hiç ummadığınız şeyler benim için ilham kaynağı olabilir. Tasarım yaparken  ilk şart motivasyonu yakalayabilmek. Kendimi mutlu hissettiğim zaman çok motive oluyorum.  Bazen bir ışık süzmesi, bazen bir dal parçası bazen de okuduğum bir kitap benim için çıkış noktası olabiliyor. Ben tasarımlarımı oluştururken işleme motiflerine kadar kendim çizmeliyim, kalıpları prova edilirken başında durmalıyım veya bazı özel elbiseler de kendim çıkarmalıyım. Süslü dursun diye asla işleme kullanmam. Hepsinin bir çıkış noktası, bütünlüğü, hikâyesi ve zarafeti olmak zorunda. Ne tasarlarsam tasarlayım zarafeti olmayan bir elbiseyi asla moda diye yapmıyorum.  

Tasarımlarınız ile ulaşmayı hedeflediğiniz kitle nedir? 

Benim için tasarımın estetiği kadar kalitesi de çok önemlidir. Bu anlamda kaliteden anlayan yenilikçi ve bir o kadar da ihtişamı seven kitle benim için hedef kitle diyebilirim. Aslında herkese hitap edebilmek isterim. Ama bunu yaparken stilimden çizgimden çıkmadan tasarımlarımdan taviz vermek istemem. Ben zarif ve ihtişamlı kadınların tasarımcısıyım… 

Diğer tasarımcılardan farkınız nedir? 

İşinde çok başarılı arkadaşlarımız var tabi ki, ama bana soracak olursanız tasarımlarım ne kadar modaya uygun veya sıra dışı  olursa olsun zarafetten ve şıklıktan asla taviz vermiyorum. Yıllarca resim çalışmış biri olarak anatomiyi ve proporsiyonu iyi bildiğimi düşünüyorum ve bu sayede kalıplandırma ve elbise provalarında orantıyı daha doğru yakalamamıza sebep oluyor. Kişiye özel tasarım ve dikim yaptığımda ise  kişiyi her anlamda doğru analiz etmeye özen gösteriyorum. Bu da işimi çok kolaylaştıran unsurlardan biri olabilir… 

Müşteriler tasarımlarınıza nerden ulaşabilir? 

Şimdilik butiğimden ulaşabilirler, daha önce birkaç mağazayla çalışmaya girmiştim ama şu an için  tasarımlarımı sadece Bağdat Caddesindeki  butiğimde bulabilirler. Kıyafetlerim özel kalıplandırma ve çoğunlukla el işçiliği olduğu için internet satışı yapmıyoruz. İlerde hazır giyim düşünürsem tabi ki internetten rahatlıkla ulaşabilirler. 

 

INSTAGRAM

SOSYAL MEDYADA BİZ

58,698BeğenenlerBeğen
50,163TakipçilerTakip Et
879TakipçilerTakip Et
6,728TakipçilerTakip Et
1,569AboneAbone Ol

TAROT FALI