Ana SayfaYaşamPasaport harcı indirimi

Pasaport harcı indirimi

Pasaport harçlarında yüzde 50`ye varan oranda indirim yapıldı. Yeni çıkan pasaportlardan düne kadar iki yıl süre için ödenen harçla beş yıllık pasaport alınıyor.

Aralarında Suriye, Lübnan, İran, Libya ve Ürdün`ün de bulunduğu çok sayıda ülkeyle vize uygulamasının kaldırılmasının ardından pasaport bedeli ve harçlarında da indirim yapıldı . Konsolosluklarca verilen pasaportlar dahil altı aya kadar olan pasaport harcı 126 liradan 65 liraya, bir yıllık pasaport harcı da 180 liradan 95 liraya indirildi. Pasaportlar için 138 lira olan değerli kağıt bedeli de 50 liraya düşürüldü.

Pasaport Harçları`nın hesaplanmasında da değişikliğe gidildi. Yeni düzenlemeye göre konsolosluklarca döviz cinsinden alınmakta olan pasaport harç tutarlarının hesaplanmasına esas olacak emsal sayının yeniden tespit edildi.

Konsolosluklarca döviz cinsinden alınmakta olan harç miktarlarının hesaplanmasında esas teşkil edecek emsal sayılarda pasaport, vize, ikamet tezkeresi ve yabancılara çalışma izin belgesi harçlarını düzenleyen altı sayılı liste için 0.40 olarak uygulanan emsal sayı, bugünden itibaren 0.75 olarak belirlendi.

INSTAGRAM

SOSYAL MEDYADA BİZ

58,698BeğenenlerBeğen
50,163TakipçilerTakip Et
879TakipçilerTakip Et
6,728TakipçilerTakip Et
1,569AboneAbone Ol

TAROT FALI