Ana SayfaSağlıkOlimpiyat Sporcuları Bardak Çekme Tekniği Uyguluyor

Olimpiyat Sporcuları Bardak Çekme Tekniği Uyguluyor

Ailemizin içerisinde anneannemizin bizlere veya büyüklerimize yaptığı bardak çekme tekniği, son zamanlarda yurtdışında da oldukça ilgi görüyor. Geçtiğimiz haftada ise Rio Olimpiyatları‘nda Michael Phelps gibi bir çok sporcunun vücutlarında bardak çekme tekniğinin izlerine rastladık. 

Peki bu yıllar önce geride bıraktığımız bardak çekme tekniği tam olarak nedir, nasıl yapılıyor, biraz bilgilerimizi tazeleyelim.

İçerisinde kibrit yardımıyla ısı yaratıp hemen ardından vücuda yerleştirilen cam bardaklar kişinin vücudunda 20 dakikaya kadar bırakılıyor. Bardaklar geri çekildiğinde ise tende mor ve ya kırmızı yuvarlak izler bırakıyor. Bu yöntemin vücuttaki kan dolaşımını düzenlediği, vücudun iyileşme gücünü arttırdığını ve kaslardaki laktik asit birikimini azalttığı öne sürülüyor. Kimi bu işlemin acı verdiğini söylese de, tecrübe eden çoğu kişi sadece “çok da rahat olmadığını” bildiriyor.

Asıl merak edilen şey ise, işe yarayıp yaramadığı. ABD’li jimnastikçi Alexander Naddour bardak çekme hakkında “Bu yıl benim sağlığımı koruyan sırrım bu. Para harcadığım her şeyden kesinlikle daha iyi.” diyerek bu yöntemin etkisine desteğini veriyor. Uluslararası Olimpiyat Komitesi tarafından izin verilen bir yöntem olan bardak çekme tekniğinin henüz bilimsel olarak kanıtlanan bir sonucu ise bulunmuyor. Anlaşılan bu yöntemin işe yarayıp yaramadığı tartışma konusu olmaya devam edecek; yine de olimpiyat oyuncularının bile güvendiği bir yöntem olması son derece dikkat çekici.

 

INSTAGRAM

SOSYAL MEDYADA BİZ

58,698BeğenenlerBeğen
50,163TakipçilerTakip Et
879TakipçilerTakip Et
6,728TakipçilerTakip Et
1,569AboneAbone Ol

TAROT FALI