Ana SayfaAnne ve ÇocukOkul Alışverişinde Dikkat Edilmesi Gerekenler

Okul Alışverişinde Dikkat Edilmesi Gerekenler

-Çocukların bir birey olduğu unutulmadan kontrolde tutarak çocukların kullanacağı eşyaları kendi seçmeleri önemlidir. Bu öğrencinin motivasyonunu yükseltecektir.

-Aileler kalitesiz ve çok ucuz üründen kaçınmalıdır. Şekillere aldanmadan içeriklerini okumaları gerekmektedir. Türk Standartları Enstitüsü’nün (TSE) belirlediği kurallara uyan ve TSE damgası taşıyan firmaların ürünleri tercih edilmelidir. 

-Çocuklara “seneye de giyer” mantığıyla bol kıyafetler alınmamalıdır. Yetişkinler nasıl kendi bendeninden büyük kıyafetler giyince rahatsız oluyorsa çocuklar için de bu böyledir.

-İyi bir okul çantasının ağırlığı birbirine eşit iki omuz askısı şeklinde olmalıdır. Tek askılı çantalar öğrencilerde dengesiz ağrılar oluşturabilir. Çantanın ağırlık merkezi bel hizasında olmalıdır. Bele takılan kemer çocuk hareket halindeyken çantanın yerinde kalmasını ve ağırlığın eşit dağılmasını sağlar. Çok ağır kitapları olan öğrenciler, tekerlikli çantalar kullanabilir.

-Okul kıyafetlerini alırken pamuklu ve yünlü olmalısına dikkat edilmelidir. Polyester, naylon, akrilik gibi sentetik ipliklerden dokunan kumaşlar vücudun ısı dengesini değiştirerek aşırı terlemeye neden olabilir.
 

INSTAGRAM

SOSYAL MEDYADA BİZ

58,698BeğenenlerBeğen
50,163TakipçilerTakip Et
879TakipçilerTakip Et
6,728TakipçilerTakip Et
1,569AboneAbone Ol

TAROT FALI