Ana SayfaMücevherMyras ile gözler üzerinizde

Myras ile gözler üzerinizde

Osmanlı döneminde taht askıları, "saltanat"ın sembolüydü. Kıymetli taşlarla süslenerek  tahtın görkemini de artıran taht askıları Osmanlı İmparatorluğu Hazine Koleksiyonu içinde bugün Topkapı Sarayı’nda sergileniyor ve en dikkat çeken eserler arasında yer alıyor.   

Atasay Tasarım Ekibi, saray kuyumcuları tarafından altın, yakut, zümrüt, firuze ve inci kullanılarak tasarlanan taht askılarına, Moda Tasarımcısı Özlem Süer danışmanlığında ve Özgül Sokullu koordinatörlüğünde hazırladığı MYRAS “İmparatorluk Kadınları” Koleksiyonu’nda adeta yeniden hayat verdi.  

Sultan 1. Ahmet’ten Kanuni Sultan Süleyman’a kadar çok sayıda Osmanlı hükümdarının kullandığı, altın ve değerli taşlarla bezenmiş taht askılarından esinlenilerek tasarlanan MYRAS “İmparatorluk Kadınları” Koleksiyonu’nda yer alan gerdanlıkların ihtişamı ile gözler üzerinizde olacak.  

Bizans İmparatorluğu ve Osmanlı İmparatorluğu’nun saraylarının yanı sıra, yüzyıllar boyunca adlarından söz ettiren imparatorluk kadınlarına yeniden hayat veren MYRAS 2010 “İmparatorluk Kadınları” Koleksiyonu’yla buluşmak için Türkiye’nin 120 noktasındaki Atasay Mağazaları’ndan birine uğramanız yeterli.

 

INSTAGRAM

SOSYAL MEDYADA BİZ

58,698BeğenenlerBeğen
50,163TakipçilerTakip Et
879TakipçilerTakip Et
6,728TakipçilerTakip Et
1,569AboneAbone Ol

TAROT FALI