Ana SayfaMücevherMuhteşem Yüzyıl Mücevherleri Boybeyi`den

Muhteşem Yüzyıl Mücevherleri Boybeyi`den

1500’lü yıllarda Kanuni Sultan Süleyman’ın tahta çıkmasıyla başlayıp Hürrem’le tanışmasının ardından “Muhteşem Süleyman” ismini kazanma sürecinin anlatıldığı “Muhteşem Yüzyıl” dizisi oyuncuları ve seneryosu kadar mücevherleri ile de oldukça iddialı. Bir diğer değişle kendi başına büyük takipçisi olan mücevherler de dizi kadar konuşulur oldu. Her bölüm takılan gerçek mücevherler Türkiye`nin dörtbir yanından bölümler yayınlanır yayınlanmaz alıcı bulur oldu.

Valide Sultan`ın kolyeleri ve küpeleri, Hürrem Sultan`ın yüzüğü, Sultan Süleyman`nın sorguçu … Bunların hepsi özenle 119 yıllık ustalık tecrübesi olan Boybeyi Mücevherat tarafından 3 aylık bir tarihi araştırma ve hazırlık süreci sonrasında hazırlandı. Mete Boybeyi`nin önderliğinde 5 kişilik bir ekip ile tasarlanan bu Osmanlı özel koleksiyonundaki tüm takılar gerçek, aralarında kesinlikle imitasyon bulunmuyor.

Dizide mücevherin yeri çok önemli. Mücevheratçılık Osmanlı Hanedanı`nın aile mesleği olduğu için mücevherlere büyük özen gösteriliyordu. Bu da dizide kullanılan müceherlerin kalitesine dair önemli bir çıta koydu. Seneryoyla alakalı olarak takılar, Topkapı Sarayı müdürü İlber Ortaylı`dan da yardım alarak özenle hazırlanıyor.  Zümrüt ve yakut ön planda olsa da parçalarda birçok farklı ve özel taş kullanılıyor. İşte bu yüzden Halit Ergenç`in göğsüne taktığı bir iğne veya Nebahat Çehre`nin küpeleri diziyi izlerken bu kadar çok dikkatinizi çekiyor. 

GÜNCELLEME: 13 Nisan 2011 itibariyle yayınlanan bölümlerde dizinin mücevherlerini sektörün önde gelen bir başka markası yapmaya başladı. Hangi marka olduğunu öğrenmek için tıklayın.

INSTAGRAM

SOSYAL MEDYADA BİZ

58,698BeğenenlerBeğen
50,163TakipçilerTakip Et
879TakipçilerTakip Et
6,728TakipçilerTakip Et
1,569AboneAbone Ol

TAROT FALI