Ana SayfaRöportajMucizeniz Aslında Sizsiniz

Mucizeniz Aslında Sizsiniz

Aslında öyle bir şey ki, onlar kendileri benim ayağıma geldiler gibi bir durum söz konusu (enerjimle çağırdım demek ki..🙂 ) Yazıyı okuyunca enerjimle karşıma çıkmasının ne demek olduğunu daha iyi anlatacağım. Daha önceden yazmış olduğum Duygu Detox’u ve Regresyon deneyimlerinin üzerine, şimdi de ThetaHealing tekniğinden bahsedeceğim size…

Ben bu deneyime Theta Healing Terapisti ve Eğitmeni Emine Arıkan sayesinde nail oldum. Size önce kendisinden bahsedip, ardından baştan sona merak ettiklerinizi yazacağım. Emine Arıkan bu işe  Reiki ile başlamış. ‘Reiki’nin sevgiyle akan şifa enerjisi farkındalığımı arttırmama, içsel yolculuğumda etkili dönüşümleri kolaylıklarla yaşamama destek oldu.’ diyor. Hem kendi deneyimlerini, hem bu süreçte uyumlama alan kişilerde gözlemlediği deneyimleri onu daha çok kişinin bu teknikle tanışabilmesi için Reiki masterlığına yöneltmiş.
2013’te aldığım uygulayıcılık eğitimleriyle ThetaHealing® şifa tekniğini de uyguladığım teknikler arasına kattım. Bu teknikle kendi üzerimde, yakın çevremde ve danışanlarımla yaptığım bireysel seanslarda bilinçaltında hızlı ve kalıcı değişimlere tanıklık etmeye başladım. Öğrenilmesi ve uygulaması son derece kolay olan bu tekniğin daha çok insana ulaşması gerektiğini söyleyen iç sesime kulak vererek, 2014’te yurtdışında tekniğin yaratıcısı Vianna Stibal’dan ThetaHealing® eğitmenlik sertifikasını aldım. Şu an, Geleneksel Usui Reiki ve ThetaHealing® bireysel seansları yanında düzenli olarak uygulayıcılık eğitimleri vermeye devam ediyorum. Benim için yeni deneyimler ve heyecanlarla dolu bu süreci sizlerle hem öğreterek hem öğrenerek paylaşıyor olmak bana ayrı mutluluk veriyor.’ diye bahsediyor, yüzündeki huzurlu gülümsemeyle. Sanki çook uzun zamandan beri tanışıyoruz kendisiyle, öyle bir sıcaklık ve samimiyet alıyorsunuz Emine Arıkan’dan. Seanstan bahsetmeden önce tekbiğin içeriğinde bahsettik biraz kendisiyle.

ThetaHealing nedir?
ThetaHealing fiziksel, psikolojik ve ruhsal şifa sağlayan bir meditasyon çalışmasıdır. Bu enerji sisteminin kurucusu Vianna Stibal’dır. Doğuştan sezgisel yetileri çok açık olan Vianna, 1995 yılında, yakalanmış olduğu kanser hastalığından anlık bir şifa ile arındığında, kendini bulduğu bu yönteme adayarak, tekniği geliştirmeye devam etmiş, binlerce saatlik bireysel uygulama yapmıştır. Daha çok kişinin şifalanmasına yardımcı olmak için tekniği 2000 yılından bu yana öğretmeye devam etmektedir.
Yapılan araştırmalarda beynin çeşitli dalga boylarında yayın yaptığı bulunmuş ve haritalamaları yapılmıştır. Bu dalga boyları özetle beta, alpha (alfa), theta (teta), delta, gamma olarak adlandırılmıştır.
ThetaHealing ismini theta beyin dalga boyundan almıştır. Vianna, bulduğu tekniğin nasıl çalıştığını araştırırken beyin dalgaları bilgileri ile karşılaştığında, EEG aleti ile şifalarında bir çok deneme yaptıktan sonra kullandığı yöntemin theta dalga boyunda çalıştığından emin olmuş ve tekniğe ThetaHealing adını vermiştir.
 
Theta dalga boyuna derin meditasyon hali denebilir. Ayrıca REM uykusunda, yani rüya gördüğümüz uyku bölümünde iken de theta dalga boyundayız.
ThetaHealing uygulayıcısı kişinin bilinçaltını theta dalga boyuna ayarlar ve uygulama esnasında bilinçaltındaki olumsuz kayıtları, kişinin sözlü izni ile, olumluya çevirir. Bilinçaltı kayıtlarının değişimi kas testi (kinesiyoloji) yöntemiyle de gözlemlenebilmektedir.
ThetaHealing ile her konu üzerinde çalışılabilir. Çocuk ve yaşlılar dahil herkese güvenle uygulanabilen bir tekniktir. Yalnızca gebelik durumunda gebeliğin ilk 3 ayı daha hassas bir evre olduğundan bu dönemde uygulama yapılmasını tercih etmiyoruz.

Siz ThetaHealing eğitimi de veriyorsunuz. Kişi bunun eğitimini alarak kendi kendine uygulayabilir mi? Herkes bu tekniği yapabilir mi?
Evet. 2 buçuk günlük bir eğitim sonrası sertifika alınıyor. 2 günlük uyku döngüsünün tamamlanması gerekiyor. Temel seviye dediğimiz bir eğitim var. Bunda ThetaHealing nedir? Beyin dalgaları ne? Nasıl ortaya çıktı? Bunlar anlatılıyor ve meditasyon öğretiliyor. Bu bir teknik çünkü. Reiki gibi, uyumlaması olan bir şifa tekniği değil. Herkesin uyumlama almadan da, kendi kendine uyumlayabileceği bir teknik. Eğitimi aldıktan sonra, temel prensipleri öğrendikten ve deneyim kazandıktan sonra kendiliğinden gelişiyor. Zaten bu tür inanç değişikliklerinde ben bir şey yapmıyorum. Sadece karşımdakine sufle vererek devam ettiriyorum. Mucize olan bizleriz. Biz bunları inanarak yaparsak mucize olur. Emine Arıkan üzerine basa basa;  ‘Hiç bir teknik size mucize yaratmaz, sihirli değnek değildir. Teknikler aletlerinizdir. Mucize olan bizleriz. Bize uygun tekniklerle çalışarak kendi mucizemizi biz yaratırız.‘ diyor.

    

Theta frekansı nedir peki?
Theta frekansı, bizim uykuya ilk  girdiğimiz anda rüya gördüğümüz bölümüdür uykunun. Ve biz bu frekansa 1-2 dakikada inebiliyoruz. Bu frekansta inanç değişikliği ve his yüklemesi yapılabiliyor.  Böylece bilinçaltımızda bize rahatsızlık veren duygumuzu değiştirebiliyoruz. Danışanlarım en yakınlarına bile söylemedikleri şeyleri  burada benimle konuşabiliyorlar. Bu güven beni mutlu ediyor. Çok daha hızlı çalışan bir sistem ThetaHealing. Önce biz iniyoruz bu frekansa daha sonra danışanın izniyle elini tuttuğumuzda o da inmiş oluyor.

En çok ne sıkıntılarla geliyorlar size?
Ekonomik, ilişki, iş ve parasal, ailesel, sınavlar… Hatta şöyle bir hikayem var. Geçen yılki TEOG sınavı öncesi ilk bu kadar genç bir danışanım oldu. Onun sıkıntısı tamamen sınav stresiydi. Ben ona öğrenmediği bir konuyu öğretmedim. Sadece sınav için olan stresi, kendine olan güveniyle baş etmesini sağlayacak bir çalışma yaptım. Seanstan sonra danışanımın annesine söylediği şey şu olmuş  ‘Anne o kadar rahatım ki, rahatlığımdan rahatsız oldum.’ Aslında normal olan bu. Biz strese alışık olduğumuz için, stresin normal olduğunu düşünüyoruz. Danışanım ilk gün 2 yanlış yapmış. İkinci gün ise sıfır yanlış. Bu çok iyi bir şey.. Zaten çok iyi olan derslerinde ona sadece gerginliği konusunda yardımcı oldum. Biz yaptığımız çalışmayla sadece onun kendi potansiyelini ortaya çıkarmasına destek olduk.
 
Peki bir danışanınızda kaç seans yapıyorsunuz his yüklemesini?
Kişiye göre değişiyor seanslar. Mesela kendini değersiz hisseden bir kişinin değersizlik hissiniz değiştirirseniz, o da inançla bunu değiştirirse kendini artık değersiz hissedecek durumlar yaratmamayı, bu durumları çekmemeye başlıyor. Mesela beraber çalıştığım danışanlarda neler oldu? İlişkilerinde düzelmeler olanlar, daha iyi bir işe geçenler oldu, ya da bitiremediği bir ilişkiyi bitirenler oldu. Boşanmış olan ama o stresi depresyonu atamayanlar. Kısa sürede aşabildiler. Fiziksel bazı düzelmeler oldu.

Sizin unutamadığınız bir anı var mı peki ThetaHealing tekniğinin güzelliklerinden?
Mesela bir keresinde uçağa yetişeceğim. Ama yetişmem mümkün değil. İnanılmaz bir trafik var. Gidebilmek için uçmam lazım. Nereden geldiğini anlamadan önümüze tak diye bir ambulans geldi. Şoför, ambulansın arkasında kalmak için çabalamamasına rağmen, bir şekilde yolumuzu açtı. Ama ben biliyordum yetişeceğimi, çünkü çalışmamı kendi içimde yaptım ve yetiştim. Sistem sana çözüm buluyor. Eğer sen bunun farkındaysan.. Tamamen düşünceler kelimeler ve enerji yönlendiriyor her şeyi. Ve ben orada odaklanıp o çalışmayı yaptığım için, evren sistem bana bir yol açtı. Yaşantımızı düşündüklerimiz ve kelimelerimizle yaratıyoruz!
 

Seansa gelince. Bu gerçekten kelimelere dökülecek bir deneyim değil. Sadece şu kadarını söyleyebilirim. Yaşadığımız tüm olumsuzlukların bir nedeni var. Bu olumsuzlukları biz kendimiz düşünüp yaratıyoruz. Bu seanslarda, eğitmeninizin sizi yönlendirmesiyle kendinizin farkına varıyorsunuz. Başta da dediğim gibi, merak edenlerin ve ilgisini çekenlerin gidip denemesini tavsiye ediyorum..

Theta Healing Terapisti ve Eğitmeni Emine Arıkan ile; http://www.eminearikan.com/ sitesi üzerinden iletişime geçebilirsiniz…

Güzel ve olumlu düşünmek emin olun işe yarıyor. Kelimelerinize ve düşüncelerinize dikkat edin:)
 

INSTAGRAM

SOSYAL MEDYADA BİZ

58,698BeğenenlerBeğen
50,163TakipçilerTakip Et
879TakipçilerTakip Et
6,728TakipçilerTakip Et
1,569AboneAbone Ol

TAROT FALI