Ana SayfaYaşamMontblanc Yazarlar Serisi’nden Sherlock Holmes’un Yaratıcısına Saygı Duruşu

Montblanc Yazarlar Serisi’nden Sherlock Holmes’un Yaratıcısına Saygı Duruşu

Montblanc, dünyanın önde gelen edebiyat figürlerinin kültürel etkilerine ve yaratıcılıklarına duyduğu saygıyı ‘Yazarlar Serisi’ koleksiyonları ile ortaya koyuyor. Yeni Montblanc Yazarlar Serisi, Sir Arthur Conan Doyle koleksiyonu, Dedektif Sherlock Holmes’un hikâyelerinden ve onun yaratıcısının sıra dışı yaşam öyküsünden ilham alıyor. Dedektiflerin bir gizemi ya da cinayeti çözerken olmazsa olmazlarından büyüteç, Sherlock Holmes’a ithafen her bir parçanın klipsinde yer alıyor. Koleksiyonu oluşturan dört parçanın her birinin ucunda ise usta yazarın sureti ve parçanın teması için ilham alınan hikâyeden bir element bulunuyor.
Montblanc, Sir Arthur Conan Doyle’a adanan bu koleksiyonu tamamlamak için Londra sokaklarını gösteren bir harita ve Sir Arthur Conan Doyle’ın imzasını taşıyan, kadifeden örülmüş bir defter, ilk Sherlock Holmes romanı Kızıl Dosya’dan ilham alan kırmızı mürekkep ve cam bir mürekkep hokkası da koleksiyonda yer alıyor. Londra sokaklarını gösteren harita ve ekose deseni ile süslenmiş, tekli, deri kalem kılıfı ise seriyi tamamlıyor.
Yazarlar Serisi koleksiyonunda yer alan ilk kalem, rutenyum kaplı bağlantı parçaları taşıyan, değerli reçineden yapılma kapağı ve gövdesi, orijinal Sherlock Holmes ekose deseni ile kaplı. Ayrıca Victoria dönemi Londra’sının sokaklarını gösteren bir haritadan alıntılar da bulunuyor. Görseller, Doyle’ın muayenehanesinin yer aldığı “Upper Wimpole Street” ve Sherlock Holmes’un yaşadığı “Baker Street”ten oluşuyor. Reçinenin koyu gri rengi ise Sherlock Holmes kitaplarında sıklıkla tasvir edilen, Londra’nın sisli sokaklarını simgeliyor.

  • Klipsin arkasındaki “JB” harfleri Doyle’ın tıp okulundaki profesörü Joshua Bell’i temsil ediyor. Bell teşhis ve çıkarım yapmadaki ustalığı ile Sherlock Holmes karakteri için ilham kaynağı olmuş.
  • Büyütecin üzerindeki kırmızı, parlak nokta Doyle’ın tıptaki uzmanlık alanını temsilen 19. yüzyıldan bir oftalmoskopu simgeliyor.
  • Rutenyum kaplı Au750 som altından uçta yazarın portresi ve hikâyeye göre, tarih öncesi hayvanların hâlâ hayatta olduğu Amazon havzasına yapılan bir keşif gezisinin anlatıldığı, bilim kurgu romanı The Lost World’e ithafen Pterodaktil çizimi bulunuyor.
  • Kapak halkası Doyle’ın imzası ile Sherlock Holmes karakterinin ilk kez görüldüğü Kızıl Dosya’nın kapağından alınma asma yaprağı sembolünü taşıyor. Ayrıca yayınevinin kitabın yayın haklarını satın almak için yazara mektup gönderdikleri tarih de bulunuyor: “Oct 30, 1886” (30 Ekim 1886)

 
Sir Arthur Conan Doyle Limited Edition 1902
Sherlock Holmes’un piposuna gönderme yapan koyu kahverengi kalem yalnızca 1902 dolma kalem ve 1902 Rollerball kalem olarak üretildi. Yazarlar Serisi Sir Arthur Conan Doyle Limited Edition 1902, en ünlü Sherlock Holmes romanlarından biri olan Baskervillelerin Köpeği adlı kitabın ilk yayımlanma tarihine ithaf edildi.

  • Kahverengi cilalı kapak ve gövde, Doyle’ın psişik kitaplar satan dükkânının bulunduğu “Victoria Street” ile Sherlock Holmes’un yaşadığı “Baker Street”i gösteren Londra haritası ve orijinal Sherlock Holmes ekose deseni ile kaplı.
  • El yapımı, ahşap kapak tepesi ve kubbesi Holmes’un piposunu temsil ediyor.
  • Baskervillelerin Köpeği romanına ithafen Super-LumiNova® adlı malzemeden yapılma bir köpek silueti klipsin arkasında gizleniyor ve karanlıkta parlıyor.
  • Rutenyum kaplı Au750 som altından uçta Sir Arthur Conan Doyle’ın portresi ve bir büyüteç kazınmış durumda
  • Kapak halkasında yazarın imzası, Kızıl Dosya logosu ve eşi ile birlikte Londra’da açtıkları psişik kitaplar dükkânının açılış tarihi olan “February 1925” (Şubat 1925) yer alıyor.

Sir Arthur Conan Doyle Limited Edition 97
Sir Arthur Conan Doyle Limited Edition 97, yazarın Surrey’deki evi “Undershaw”un inşa edildiği tarih olan 1897’ye gönderme yapıyor. Yazar, Baskervillelerin Köpeği de dahil olmak üzere birçok önemli eserini bu aile evinde kaleme aldı. Bu parçada Au750, beyaz som altından bir iskelet kaplama ve onun altında da Undershaw’un vitray camlarına ithafen farklı renklerde boyanmış, ışığı yansıtan parçalar yer alıyor.

 


 
  • Gövdede Doyle’ın eşi ile birlikte açtıkları psişik kitaplar dükkânının bulunduğu “Victoria Street”i gösteren Londra haritası ve ekose deseni yer alıyor.
  • Hareket edebilen büyüteçli klips ve yazarın adının baş harfleri, Undershaw’un vitray camları üzerinde bulunuyor.
  • Kapak tepesinde, Doyle’ın spiritüalizm üzerine yazdığı bir makalenin başlığı bulunuyor: A NEW STEP INTO THE UNKNOWN (BİLİNMEZE DOĞRU YENİ BİR ADIM). Kapak ayrıca spiritüalistlerin iletişim aracı kabul edilen sidereal sarkaçtan ilham alan, çıkarılabilir bir halka ile süslendi.
  • Rodyum ve rutenyum kaplı Au750 som altından uçta yazarın portresi ve The Captain of the Pole Star adlı kısa hikâyeden bir gemi direği yer alıyor.
  • Kapak halkasında Doyle’ın imzası, asma sembolü ve Doyle’ın ruhlar alemi ile iletişimini konu eden Pheneas Speaks adlı kitabın çıkış tarihi, “March 21, 1927” (21 Mart 1927) bulunuyor.

Writers Edition Sir Arthur Conan Doyle Limited Edition 8
Doyle keşif ruhu ile henüz 20 yaşında, Kuzey Kutup Dairesi’ne giden bir geminin doktoru olması teklif edildiğinde tanıştı. Yazarlar Serisi Sir Arthur Conan Doyle Limited Edition 8’in kapağı ve gövdesi Au750, beyaz som altından, 3 boyutlu buz dağları ve onları çevreleyen, Kuzey Kutbunun buz gibi soğuk sularını andıran mavi boya ile kaplı.

 


 
  • Hareketli, büyüteçli klipste, tıpkı Undershaw Evi’nin camlarında olduğu gibi kırmızı cila ile “ACD” harfleri ve tek bir safir bulunuyor.
  • Kalemi, elmaslarla yazılmış bir Montblanc amblemi taçlandırıyor. Kapağın tepesindeki halkada ise yazarın 21. doğum gününde günlüğüne yazmış olduğu yazı bulunuyor: I CAME OF AGE AT 80º NORTH LATITUDE (80° KUZEY ENLEMİNDE REŞİT OLDUM).
  • Kapak halkasında Doyle’ın imzası, Kızıl Dosya’dan asma yaprağı ve The Captain of the Pole Star’ın ilk yayımlanma tarihi yer alıyor: “January, 1883” (Ocak, 1883)
  • Kalemin külah biçimli tepesinde The Captain and the Pole Star’da söz edilen devasa buz kütlelerinin görüldüğü yer ve tarih bulunuyor; September 11th. – Lat 81º N.; long. 2º (11 Eylül – 81°Kuzey enlemi; 2° Boylam)
  • Au750 beyaz som altından uçta sarı Sir Arthur Conan Doyle portresi ve The Captain and the Pole Star’dan bir gemi direği yer alıyor.

 
 

INSTAGRAM

SOSYAL MEDYADA BİZ

58,698BeğenenlerBeğen
50,163TakipçilerTakip Et
879TakipçilerTakip Et
6,728TakipçilerTakip Et
1,569AboneAbone Ol

TAROT FALI