Ana SayfaGüzellikMaskara İle Uyumak Sizi Kör Edebilir!

Maskara İle Uyumak Sizi Kör Edebilir!

Koşturmayla geçmiş bir günün ardından evinize geldiğinizde pijamaları giyip uyumak gibisi yoktur. Tüm bu yorgunluk ve üşengeçlik sırasında zaman zaman makyajımızı silmeyi es geçebiliyoruz. Ne var ki, özellikle gözlerinizdeki maskarayı temizlememenin zararı oldukça büyük.
 
Dermatolog Dr. Alexis Granite, The Sun’a yaptığı açıklamada şöyle açıklıyor durumu: “Uyumadan önce göz makyajını silmeniz çok önemli. Silinmeyen ürünler sadece gözeneklerinizi tıkamakla kalmaz; tahriş, iltihaplanma ve enfeksiyona da neden olabilir. Göz kapaklarının etrafındaki iltihaplanma da kirpik kaybına yol açabilir.”
 
Geçen yıl dünya basınında manşet olan bir haberde 50 yaşında Avustralyalı bir kadının göz doktoru hastanın göz kapaklarının altında 25 yıllık maskara birikintisi bulmuştu. Bu biriken maskaralar korneada hasar bırakmıştı. Hasta gözünü kırptıkça maskaralar gözün yüzeyine sürtünerek görüş için büyük risk oluşturdu. Ender bir risk de olsa bu durum hastayı kör edebilirdi. Doktor 90 dakikalık bir operasyonla göz kapağını temizlediyse de göz kapağı ve korneanın yüzeyinde kalıcı hasarlar ortaya çıktı.
 
Göz ve göz çevresi yüzümüzdeki en hassas bölge. Bu nedenle bahsettiğimiz ibretlik olayı da göz önünde bulundurarak tüm makyajınızı silmeye özen göstermeli ve bunu narin bir şekilde uygun ürünlerle yapmalısınız.
 

INSTAGRAM

SOSYAL MEDYADA BİZ

58,698BeğenenlerBeğen
50,163TakipçilerTakip Et
879TakipçilerTakip Et
6,728TakipçilerTakip Et
1,569AboneAbone Ol

TAROT FALI