Ana SayfaModaMango’dan Daha Sürdürülebilir Bir Moda Anlayışı: Committed To The Future

Mango’dan Daha Sürdürülebilir Bir Moda Anlayışı: Committed To The Future

Committed To The Future kampanyası, sürdürülebilir bir moda sektörüne sahip olmak için, firma çalışanlarının kendi rollerinden yola çıkarak bunu elde etmek için içten gelen bir bağlılıkla nasıl çalıştıklarını anlatıyor. Böylece müşteriler Mango çalışanlarının bazı hikayelerine ve günlük rutinlerine de tanıklık etmiş oluyor.
 
Kampanyanın başrollerinde Tasarımcı Jordina ve Mango Dış Giyim Satın Alım Sorumlusu Marta yer alıyor. Bu iki isim, klasik anorak dolgusunu ham pamuğa benzeyen, geri dönüştürülmüş plastik şişelerden elde edilen, polyester elyaflarla değiştirerek değişimin itici güçleri oldular.

 
 
Diğer taraftan, Mango Man Merchandiser Başkanı David ise, tüm özel dikim erkek paltolarının, kazaklardan elde edilen geri dönüştürülmüş yün liflerden yapılmasını nasıl mümkün hale getirdiklerini anlatıyor. Triko Satın Alım Sorumlusu María ise, triko imalatında kullanılan malzemelerin izlenebilir kökenli ve kontrollü selülozik liflerden geldiğini açıklıyor. Son olarak, Kids ve Teen koleksiyonları tasarımcısı Sarah, tekstil artıklarından yapılan döngüsel giyim kapsül koleksiyonunu tanıtıyor.
 
Mango Sosyal Sorumluluk Müdürü Beatriz Bayo, koleksiyona dair bu cümleleri dile getiriyor: “Bu yıl, Mango’nun sürdürülebilirlik stratejisinde belirlenen hedeflere ulaşmak açısından büyük ilerleme kaydettik. Şirketteki diğer birçok ekiple iş birliği içinde çıktığımız bu yoldaki seyahatimizden çok memnunuz. Doğrudan katılım ve gösterilen çaba, sonuçların çok olumlu olduğunu, endüstrinin bizden talep ettiği dönüştürücü değişimi ve bir şirket olarak üstlendiğimiz sorumluluğa odaklandığımızı gösteriyor.

  
 
Mango, çevreye olan etkiyi azaltan girişimleri sayesinde, daha sorumlu ve sürdürülebilir bir moda endüstrisine katkıda bulunuyor. Markanın bu sene yaptığı yenilikler arasında, plastiğin ortadan kaldırılması ve yerini kağıt ile etkisi daha az olan diğer alternatif malzemelerin alması konusunda gösterdiği ilerleme ve 2020’de yayınladığı 1. Seviye fabrikaların ardından 2. seviye fabrikalarının da yayınlanması yer alıyor. Bu sayede şirket, değer zincirinin izlenebilirliği ve şeffaflığı konusunda önemli adımlar atmış oluyor.
 
Tüm Mango koleksiyonlarındaki sürdürülebilir özelliklere sahip giysilerin tamamını içeren Mango Committed Koleksiyonu, firmanın kalıcı bir koleksiyonu haline geldi. Mango koleksiyonunun %75’i Committed koleksiyonu içerisinde yer alıyor ve şirket, bu oranı 2022’de %100’e ulaştırmayı amaçlıyor. Sürdürülebilir elyafların ve üretim süreçlerin kullanımı, çevre üzerindeki etkiyi azaltıyor ve modanın daha sürdürülebilir bir geleceğe sahip olmasına katkıda bulunuyor.
 
 
 
 

INSTAGRAM

SOSYAL MEDYADA BİZ

58,698BeğenenlerBeğen
50,163TakipçilerTakip Et
879TakipçilerTakip Et
6,728TakipçilerTakip Et
1,569AboneAbone Ol

TAROT FALI