Ana SayfaYaşamLevi's ve Onaranlar Kulübü İş Birliğiyle Sürdürülebilir Kent Hareketi

Levi’s ve Onaranlar Kulübü İş Birliğiyle Sürdürülebilir Kent Hareketi

Sürdürülebilirliği vazgeçilmez bir marka değeri olarak kabul eden, global ölçekte inovatif yaklaşımı ve sürdürülebilirlik adına geliştirdiği yenilikçi üretim teknikleriyle sektörde öncü konumunda yer alan Levi’s® ile onarma, üretme ve paylaşma odağında çevreyle diyalog kuran yaratıcı projeler geliştiren Onaranlar Kulübü, İstanbul sokaklarını mesken tutan dikkat çekici bir iş birliğine imza attı. Şehrin hareketli semtlerinden Nişantaşı’nda proje kapsamında atıl durumda bulunan doğalgaz kutuları, demir direkleri ve beton mantarları eğlenceli bir dille onarıldı ve ortaya hem şehir sakinlerini gülümseten, hem sürdürülebilir kamusal alan anlayışı konusunda farkındalık yaratan sokak müdahaleleri çıktı.

Projenin bir kısmında, Levi’s®’nin çağrısı üzerine ülkenin dört bir yanından bağışlanan ve artık kullanılmayan jean’ler ileri dönüştürülerek Onaranlar Kulübü’nün sıra dışı hack’leme ögelerinin bir parçası olurken diğer kısmında ise hayal gücünün ön planda olduğu, farklı popüler kültür figürlerine atıfta bulunan eserler ortaya çıktı.  

Jean’lere İstanbul sokaklarında ikinci bir hayat

Proje için bağışlanan ve Onaranlar Kulübü’nün gönüllü ekibinin hünerli ellerinde ileri dönüştürülen jean’ler kimi zaman beton mantarlarının üzerine monte edilerek oturma minderleri olarak kullanıldı, kimi zaman ise İstanbul sokaklarının gizli sahipleri, sevimli dostlarımız kediler için inşa edilen evlere yerleştirildi. Yol kenarlarında bulunan demirler ise, ileri dönüştürülmüş jean giyen Lego figürleri ile daha önce hiç deneyimlemedikleri bir eğlencenin parçası oldular.

Sürdürülebilir üretim tekniklerini ve sorumlu tüketimi hayatın bir parçası haline getirmeyi hedefleyen Levi’s® ve Onaranlar Kulübü’nün güç birliğinden doğan bu projenin izlerini Nişantaşı sokaklarında sürebilirsiniz. 
 
 

INSTAGRAM

SOSYAL MEDYADA BİZ

58,698BeğenenlerBeğen
50,163TakipçilerTakip Et
879TakipçilerTakip Et
6,728TakipçilerTakip Et
1,569AboneAbone Ol

TAROT FALI