Ana SayfaGüzellikLeke Problemi Tedavi Yöntemlerinden Cosmelan'a Dair Merak Edilenler

Leke Problemi Tedavi Yöntemlerinden Cosmelan’a Dair Merak Edilenler

Dermatoloji Uzmanı Dr Ümran Gökgöz Kale genetik faktörler, gebelik, hormonal problemler, ilaç kullanımları ,çeşitli kimyasallar ya da travmalar sonucu ortaya çıkabilecek leke problemi ile ilgili tedavi yöntemlerinden Cosmelan’ı anlattı.

COSMELAN NEDİR?        
Cosmelan melanin sentezini  ve  lekelerdeki fazla melanin oluşumunu azaltan bir enzimatik peeling sistemidir. Diğer peelinglerden farkı cildi fazla soymadan daha az travmatik bir şekilde lekeleri azaltmasıdır. Tedavi oldukça konforlu ve kolay bir şekilde uygulanır. Cosmelan evde de devam ürünlerini içeren bir kit şeklindedir.
Cilt tipine ve lekenin durumuna göre doktor tarafından uygulanan maske 8-12 saat sonra su ile temizlenir.  Yapıldıktan sonra 24-48 saat içinde kızarıklık ve ödem görülebilir ve daha sonrasında lekelerde soyulmalar başlar. Cosmelan maskesi yapıldıktan sonra kitin içerisindeki güneş koruyucu ve nemlendirici uygulanmaya başlanır. 5-7 gün sonrasında Cosmelan 2 denilen evde devam kremi de tedaviye eklenir.

LEKELERİMİZ GERİ GELİR Mİ?
Cosmelan tedavisinin en önemli noktası tedavinin evde de devam kremleri ile sürmesidir. Dolayısıyla azalan ya da tamamen geçen lekelerin tekrar oluşmaması için devam kremi ve güneş koruyucu mutlaka kullanılmalıdır.
Dünyada da çok uygulanan bir tedavi olan Cosmelan tek seans uygulanması, çok etkili ve konforlu olması, aynı zamanda ciltteki ince kırışıklıkları da azaltması ile hastayı ve biz doktorları da çok mutlu eden bir tedavi yöntemidir. Güneşin azaldığı aylarda da lekelerle savaşmak için elimizdeki en güçlü silahlardan biridir. 
 

INSTAGRAM

SOSYAL MEDYADA BİZ

58,698BeğenenlerBeğen
50,163TakipçilerTakip Et
879TakipçilerTakip Et
6,728TakipçilerTakip Et
1,569AboneAbone Ol

TAROT FALI