Ana SayfaGüzellikLavantanın faydaları: Uyku, cilt bakımı, regl ağrıları ve daha dazlası

Lavantanın faydaları: Uyku, cilt bakımı, regl ağrıları ve daha dazlası

Cilt bakımı ve sivilcelere etkisi

Lavanta yağı, tıpkı çay ağacı yağı gibi iltihaplı cilt sorunlarına çözüm sunabilmesiyle meşhurdur. Cildinizde ortaya çıkan ağrılı ve iltihaplı akneleri lavanta yağı ile yatıştırabilirsiniz. Ancak bunu yaparken öncelikle cildinizin ufak bir kısmında alerji testi uygulamanız en iyisidir. Ardından cilt temizleyici ile yüzünüzü yıkayın. Daha sonra bir kulak pamuğu çubuğu yardımıyla aknenin üzerine lavanta yağı sürün. Yağın miktarında aşırıya kaçmamaya özen gösterin.

Lavantanın uykuya ve strese faydası

Lavantanın belki de bilinen en yaygın faydasına değinmemek olmaz. Lavanta yağı aromaterapi yağların başında gelir. Aroma terapi yağlar rahatlatıcı yönleriyle stres seviyemizi azaltırlar. Özellikle de kaliteli uykunun bir numaralı düşmanının stres olduğunu düşünürsek lavantanın bu konuda size çözüm sunacağını söyleyebiliriz. Lavanta yağını ve lavanta kokulu doğal spreyleri yastığınıza ya da uyku göz bandınıza damlatarak uyuyabilirsiniz. Çok daha derin bir uyku uyumanızı ve uykuya rahat geçmenizi sağlayacak bu lavanta spreyini kendiniz de yapabilirsiniz. Bir tencereye su ve taze lavanta bitkisi koyup kaynatın. Ardından bu suyu soğutun. Sprey bir şişenin içine soğuttuğunuz suyu süzerek üç damla lavanta yağı ekleyin. İçine birkaç adet küçük lavanta bitkisi de atabilirsiniz.

Stres ve uyku için lavantayı çay olarak da tüketebilirsiniz. Tıpkı nane çayı ve papatya çayı gibi lavanta çayı da sizi rahatlatan çaylar arasındadır. Lavantanın rahatlatıcı etkisinden yararlanmak için banyo rutininize de ekleyebilirsiniz. Lavanta kokulu banyo köpükleri, mumlar ve duş jelleri bu konuda size yardımcı olabilir!

Kadın sağlığı

Regl dönemleriniz ağrılı geçiyorsa lavanta yağını deneyin. Avucunuza biraz lavanta yağı alın ve ağrıyan yerin derisine hafif hareketlerle masaj yaparak sürün. Ilık su torbası veya havluyla üzerine kompres yapın. Sizi ne kadar rahatlattığına inanamayacaksınız!

Lavanta aromaterapisi, araştırmaların gösterdiğine göre menopoz dönemi belirtilerine de oldukça iyi geliyor. Özellikle sinir ve sıcak basması şikayetlerini yatıştırmakta epey etkili!

INSTAGRAM

SOSYAL MEDYADA BİZ

58,698BeğenenlerBeğen
50,163TakipçilerTakip Et
879TakipçilerTakip Et
6,728TakipçilerTakip Et
1,569AboneAbone Ol

TAROT FALI