Ana SayfaRöportajLaura Mercier makyaj uzmanı Tayaba Jafri Röportajı

Laura Mercier makyaj uzmanı Tayaba Jafri Röportajı

Tabaya Jafri, Laure Mercier`in uluslararası makyaj artisti. Pek çok ünlünün makyajını da yapan Jafri, işine oldukça bağlı. Bir araya geldiğimiz Tabaya, bize Merier`in büyük ses getirecek olan son koleksiyonu Cinema Noir`ın esinlendiği noktaları ve en iyi ürünleri anlatan Tabaya, aynı zamanda markanın çıkış noktası olan “kusursuz cilt” için neler yapılabilir onları da anlattı.

– Yüksek kaliteli ve lüks bir marka olarak ilk hedefiniz kusursuz bir cilt  “Flawless skin” yaratmak. Göz makyajı ya da dudak çin her hangi bir şey uygulamadan önce kusursuz bir cilt oluşturabilmek için bize bir iki ipucu verebilir misiniz?
Her zaman makyaj bazı kullanmayı unutmayın. Fondöteni bütün yüzünüze yaymak yerine sadece ihtiyacınız olduğuhu düşündüğünüz ve kapatmak istediğiniz yerlere uygulayın. Bunun dışında concealerları sadece kusurlu bölgelere küçük miktarlarda uygulayın ki makyajınız yüzünüzde kalıp gibi durmasın ve son olarak ten makyajınızı pudra ile sabitleyin, böylece çok daha uzun süre dayanıcaktır.

-Laura Mercier’nin renkli nemlendiricileri bir efsane oldu. Ama yinede bazı kadınlar fondöten kadar kapatıcı olmaz, ya da fondöten yerini tutamaz diye denemeyi bile düşünmüyorlar. Bize bu konuda en şüpheci kişilerde bile ürünü deneme isteği uyandıracak birkaç cümle söyleyebilir misiniz lütfen?
Renkli nemlendirici cilde berraklık pürüzsüzlük vermenin en doğal yolu.  Gerçekten yüzünüze sanki hiç makyaj yokmuş görüntüsü veriyor. Bir çok insanın renkli nemlendiricimize bayıldığını biliyoruz. Ancak çok daha güçlü kapatıcı özelliği olan bir ürün arzu ediyorsanız; renkli nemlendirici size yeterli gelmeyecektir. Dilerseniz fondöten pudra ile renkli nemlendiriciyi sabitleyebilir ya da karıştırarak daha yoğun bir kapatıcılık sağlayabilirsiniz.

-Laura Mercier’nin çeşitli renkli nemlendiricileri var; hatta şimdi bir de compact formda da var.  Bizlere hangi ürünün ne için olduğunu açıklayabilir misiniz? Hangisinin cilt tipimize daha uygun olduğuna nasıl karar verebiliriz?
Tinted Moisturizer SPF 20 – Tüm cilt tipleri için.
Tinted Moisturizer SPF20 – OIL-FREE – Yağlı, akneli ya da hassas ciltler için.
Tinted Moisturizer SPF 20 – Illuminating – Doğal görünümünü korurken aynı zamanda da cildinde aydınlık bir görünüm isteyen kişiler için. Bu ürünü herhangi bir fondötenin üzerine sadece belirli bölgelere de uygulayabilirsiniz. 
Tinted Moisturizer SPF20 Creme Compact – Kolay taşınabilir ve üm cilt tiplerine uygundur.


- Bu günlerde en popüler makyaj trendlerinden bir tanesi dumanlı göz makyajı.Dumanlı göz makyajını oluşturmanın en kolay yolu nedir? Krem ve pudra ürünleri bir arada kullanıp ürünleri birbirine karıştırmak, üst üste sürmek zorunda mıyız? Yoksa bunun kolay bir yolu var mı?
Caviar Eyeliner ve  Caviar Eye Stick kullanmak dumanlı göz makyajı yapmanın en kolay yoludur. Bu ürünleri sürdükten sonra karıştırabilirsiniz çünkü kurumaları birkaç saniye daha uzun sürer böylece kolayca dumanlı fekti yaratabilirsiniz.Kuruduklarında super dayanıklı olurlar ve asla dağılmazlar.


- Rujlarımızı her zaman taze tutmak zordur. Lipstick ve rujlarımızın kalıcı olması için ne yapmalıyız?
Creme Smooth Lip colour rujlar inanılmaz dayanıklılar. Sürdükten sonra fazlalığı alıp, üzerine Laura Mercier yarı saydam pudra uygulayabilir daha sonra rujunuzu tekrar uygulayabilirsiniz. Böylece rujunuzun oldukça uzun süre dayandığını göreceksiniz.

 


– LM’nin son koleksiyonu “Cinema Noir”  oldukça sofistike, biraz koleksiyondan bahsedebilir misiniz?

Laura değişik sanat dönemlerindeki kadınların ruh hallerinden, yaşam şekillerinden etkilenmiştir. Cinema Noir dönemi filmlerin siyah beyazdan renkliye geçiş dönemi…O dönemin aktrisleri filmlerde gerçekten farklı bir havası olan entelektüel güzelliklerdi… Koleksiyonda koyu, dumanlı, bordo, mavi göz makyajı ve dudaklarda da doğal tonlar var.


-Cinema Noir’deki favori ürününüz nedir?
Starlet Mosaic.
 


– Son koleksiyona baktığımızda parlak tonlarda lipsticklerin geri geldiğini görüyoruz. Bu tarz renkli rujları kullanırken yapılan genel hatalar nelerdir? Artık eski makyaj kurallarının geçerli olmdığını görüyoruz. Artık renkli rujları ve dumanlı göz makyajını aynı anda uygulayabilir miyiz?
Tabii ki… artık kırmızı halı ışıltısı dumanlı göz makyajını ve parlak tonlardaki rujları gösteriyor. Artık kural yok. Kendinize ne yakışıyorsa onu yapabilirsiniz. 
 
-Her kadının mutlaka bulundurması gereken makyaj ürünü hangisidir?

– Secret Camouflage.
 
- Uzun süre dayanıklı makyajın sırrı nedir?
Bakımlı bir cilt
 
-Bahar 2013 makyaj trendleri nelerdir?
Yeni LM koleksiyonunda göreceksiniz.Hareket ve kültürün ruhundan ilham aldı Laura. Şimdilik bu kadar söyleyebilirim.
 


- Bir makyaj artisti olarak hangi ünlünün makyajını tarzını daha çok beğeniyorsunuz?
Bence bir çok ünlünün makyajı gayet güzel görünüyor. Ancak medyada fazla ünlüleştirme ve abartma görüyorum o yüzden yorum yapmıyorum.

INSTAGRAM

SOSYAL MEDYADA BİZ

58,698BeğenenlerBeğen
50,163TakipçilerTakip Et
879TakipçilerTakip Et
6,728TakipçilerTakip Et
1,569AboneAbone Ol

TAROT FALI