Ana SayfaModaKusursuz bir ilk izlenim yaratmak

Kusursuz bir ilk izlenim yaratmak

İş görüşmeleri öncesi yaşanan "ne giymeliyim?" stresinin asıl sebebi karşı tarafa yanlış bir izlenim bırakmaktan korkmaktır. Bu korku pek de haksız bir sebebe dayanmaz. Zira iş görüşmelerinde ne söylediğiniz kadar ne giydiğiniz de önemlidir. İşte kusursuz bir ilk izlenim yaratmak için bilmeniz gerekenler…

Bazı şirketler klasik giyime önem verirken bazı şirketler jeanle çalışabilme esnekliğine sahiptir. İş görüşmesi öncesinde iş başvurusu yaptığınız şirket hakkında kısa bir araştırma yapın. Böylece şirketin genel yapısıyla ilgili fikir edinebilir, giyim tarzınızı ona göre belirleyebilirsiniz. Yazılı olmayan genel prensip şudur: Müşteriyle birebir karşılaşılan pozisyonlarda çalışanlar mutfak diye bilinen üretime ya da planlamaya dönük pozisyonlara göre daha şık olmak zorundadır.

Pantolon / ceket veya etek/ceket takımları her pozisyona ve şirkete uyum sağlayabileceğinden ilk tercihiniz olsun. Kahverengi, siyah, gri, füme gibi renklerde takım elbiseler tercih edebilirsiniz. Koyu renklerin modası asla geçmez ve size resmi bir görüntü kazandırır. Açık renkli kıyafetleri ilk görüşmede giymemeye özen gösterin.
Hangi renk ilk görüşme için daha uygun?

Beyaz renk; karşınızdaki kişide güven duygusunu hareket geçirir. Uzun kollu, bele oturan beyaz gömlek giyerek ilk olumlu adımı atabilirsiniz. Takım elbiseniz koyu renkliyse açık pembe, lila, turkuaz gibi renkleri tercih edebilirsiniz. Gömlek seçimi, giydiğiniz takım elbisenin kumaşına göre büyük önem taşımaktadır. Eğer çizgili takım elbise giyiyorsanız mutlaka düz renkte bir gömlek tercih edin.

Ayakkabılarınız kıyafetinizle uyumlu, hafif topuklu ve mutlaka kapalı olmalıdır. Parmak arası sandaletler, çok yüksek topuklu ayakkabılar, payetli babetler iş görüşmesi için uygun değildir. Giyim tarzınıza uygun olmasa bile dolabınızda mutlaka klasik bir siyah ayakkabı bulundurun. Siyah; her renkle uyum sağlar ve iş görüşmeleri için en uygun ayakkabı modelidir. Temizlik, kıyafetlerinizde olduğu kadar ayakkabılarınız için de önemlidir. Yanınızda mutlaka kâğıt ya da ıslak mendil bulundurup görüşmeye girmeden önce ayakkabınızın üzerindeki leke veya tozları temizleyin.

 
Aksesuar kullanımına dikkat

İş görüşmesine giderken aksesuar kullanımında sadelikten yana olmalısınız. Bütün ilgiyi üzerine toplayan iri taşlı yüzükler, parlak kolyeler ya da sallantılı küpeler iş görüşmesinde tercih edilmemelidir. İnci kolye, tek taşlı yüzük ya da top küpeler kullanarak sade ve özenli bir görünüm yaratabilirsiniz.Çantanız çok büyük ya da çok küçük olmamalıdır. Koyu renk, deri, orta boy çantalar iş görüşmesi için idealdir. Payet, desen, zımba gibi teferruatlı çantalarınızı özel hayatınızda ya da işe başladıktan sonraki günlerde kullanabilirsiniz.

Elleriniz bakımlı olmalıdır. Beyaz ve tonlarındaki ojeleri tercih edebilirsiniz. Makyajınız abartıdan uzak, sadece yüzünüze canlılık verecek ve karşınızdaki insana kendinize özen gösterdiğinizin sinyali iletecek türde olmalıdır.

 

INSTAGRAM

SOSYAL MEDYADA BİZ

58,698BeğenenlerBeğen
50,163TakipçilerTakip Et
879TakipçilerTakip Et
6,728TakipçilerTakip Et
1,569AboneAbone Ol

TAROT FALI