Ana SayfaTeknolojiKraliyet Düğünü internette tehdide dönüştü!

Kraliyet Düğünü internette tehdide dönüştü!

İngiliz Kraliyet Düğünü, bilişim sahtekarları için yeni bir fırsat yarattı. Kate Middleton ile evlenen İngiliz Prensi William’ın çevresindeki medya ilgisini fırsat bilen dolandırıcılar, yılın olayından para kazanma peşinde. Hackerler, bu defa kraliyet düğünü hakkında haber arayan bilgisayar kullanıcılarını hedefliyor. Arama sırasında, kullanılan kelimelerin yönlendirildiği web siteleri ortaya çıkmaya başladı. Kullanıcı bu tür bir siteye girdiğinde bilgisayarının tehlikede olduğuna dair bir mesaj alıyor ve sahte bir antivirüs uygulaması yüklemeye zorlanıyor. Eset güvenlik ürünleri bu olaya özel saldırıları engelliyor ve “Win32/Adware.XPAntiSpyware.AB”  olarak etiketliyor.

Aramada üst sıralarda zararlı siteler var

Eset Zararlı Yazılım Analisti Robert Lipovsky, olayı şöyle özetliyor: "İnternette İngiliz Kraliyet Düğünü ile ilgili sözcükler aratıldığında, en üst sıralarda zararlı siteler geliyor. Bağlantıya tıklayan kullanıcının karşısına bilgisayarına virüs bulaştığına dair bir pencere açılıyor. Panik olan kullanıcının virüsü temizleyeceğini iddia eden sahte bir antivirüs yazılımı yüklemesi sağlanıyor. Zararlı yazılım içeren siteler genellikle “Middleton dress idea” gibi bazı anahtar kelimeler aratıldığında açılıyor. Bu düğün ile birlikte başta İngiltere olmak üzere dünyanın birçok ülkesinde virüs tespitlerinde artış görüyoruz.”

Nasıl korunmalı?

Eset bunun gibi güncel olayları paraya dönüştürmeyi amaçlayan ve “Kara Şapkalı Arama Motoru Optimizasyonu” (BlackHat SEO) adı verilen dolandırıcılık türü ile ilgili durmaksızın kullanıcılarını bilgilendirmeyi sürdürüyor. Bilgisayar kullanıcıları, bu tür sahtekârlıkların kurbanı olmamak için aşağıdaki dört basit kuralı akıllarından çıkarmamalı:

·       “Şok, şok, şok” gibi karşınıza çıkacak abartılı bağlantılara tıklamayın bu tür videoları açmaya çalışmayın.

·       Az ziyaret edilen ve güvenilir olmayan sitelerin kaliteli haber almak için doğru adres olmadığını unutmayın. Şüphelendiğiniz bağlantılara merak etseniz dahi tıklamayın.

·       Hakkında pek bir şey bilmediğiniz yardım kuruluşlarına asla para göndermeyin.

·       Bilgisayarınıza virüs bulaştığına dair mesajlar almaya başlarsanız hemen heyecanlanmayın ve önerilen programın yüklenmesini kabul etmeyin, sahte bir antivirüs yazılımı ile karşılaşmış olabilirsiniz.

INSTAGRAM

SOSYAL MEDYADA BİZ

58,698BeğenenlerBeğen
50,163TakipçilerTakip Et
879TakipçilerTakip Et
6,728TakipçilerTakip Et
1,569AboneAbone Ol

TAROT FALI