Ana SayfaDekorasyonKonMari Metodu Hakkında Bilmeniz Gerekenler

KonMari Metodu Hakkında Bilmeniz Gerekenler

Eşyalarınızdan kurtulmak zor zanaat. Japon düzenleme gurusu Marie Kondo, minimalizmin bu noktada hayatınızı kurtaracağı konusunda oldukça iddialı. Son olarak New York Times’ta yayınlanan ‘Let’s Celebrate the Art of Clutter’ adlı makale de bunu destekler nitelikte.

Peki nedir bu KonMari metodu, sizin için araştırdık.

İşe öncelikle kıyafetlerinizi sayıca azaltmakla başlıyorsunuz. Kondo, sadece ‘ışıltılı bir neşe veren’ kıyafetlerin saklanması gerektiğini öne sürüyor. Kıyafetlerinizi bu duygu ile eledikten sonra yapmanız gereken, onları düzenleme üniteleri bulunan gardırobunuza yerleştirmek. Bunu yaparken de askıların ve kıyafetlerin yönünün aynı olmasına özen göstermelisiniz.

Depolama ünitelerini kullanırken içine yerleştirdiklerinizin dikey pozisyonda olmasını sağlamalısınız. Aynı metodu çekmecelerinizi düzenlerken de kullanabilirsiniz. Bu sayede aradığınız şeyi bulmanız ve onu yerinden çıkartmanız daha kolay olacaktır. Kondu bu yöntemi uygularken renklere göre düzenlemenin süreci daha eğlenceli getireceği konusunda da oldukça iddialı.

Mücevher ve diğer takılarınız için daha küçük ve içi bölmeli depolama ünitelerine yatırım yapmalısınız. Farklı boylardaki kutuları farklı parçaları bir arada tutmak için kullanabilirsiniz.

KonMari metoduna dair bir detay da kitaplarınıza ‘güle güle’ demenin zamanının geldiği. Kondo, insanların kitapları gereğinden uzun süre sakladığını düşünüyor ve saklanması gerekenlerin sadece ‘ışıltılı bir neşe verenler’ olduğunu tekrarlıyor.

Sıra geldi banyo düzenlemesine. Çığrından çıkan makyaj malzemeleri ve temizlik ürünleri için de depolama ünitelerine başvurabilirsiniz. Benzer yöntemi mutfak dolaplarınızda da uygulayabilirsiniz. Kondo tezgahınızı mümkün olduğunca boş bırakmanız gerektiğini belirtiyor.

Bu metodu ofis masanıza uygularkense ilk yapmanız gereken kağıtlardan kurtulmak. Kondo, insanların artık ihtiyaçları olmayan eski evraklar arasında boğulduğunu söylüyor. Ofis masanızı düzenli tutmanın hayatınızı daha da kolaylaştıracağını da ekliyor.
 

INSTAGRAM

SOSYAL MEDYADA BİZ

58,698BeğenenlerBeğen
50,163TakipçilerTakip Et
879TakipçilerTakip Et
6,728TakipçilerTakip Et
1,569AboneAbone Ol

TAROT FALI