Ana SayfaMücevherKloto’nun Gizemli Çekimine Kapılmaya Hazır Mısınız?

Kloto’nun Gizemli Çekimine Kapılmaya Hazır Mısınız?

İlhamı daima evrenin hayranlık uyandıran düzeni, dengesi ve sonsuz döngüsünde arayan KLOTO kurucusu ve tasarımcısı Senem Gençoğlu, NYX koleksiyonu ile bu kez bizleri uzayda gizemli bir yolculuğa çıkarıyor.
Kloto’nun ilk altın koleksiyonu olma özelliği taşıyan NYX kapsül koleksiyonunda küpe, kolye, bileklik ve yüzüklerden oluşan 12 parça yer alıyor. Küpe, kolye, bileklik ve yüzük modellerinden oluşan koleksiyon ilhamını karadeliklerden alıyor.
 
Gizemli evrenin en büyük gizemi, tartışmasız kara delik. Bu deliklere dair tek bildiğimiz çekim bir anlamda “çekiciliği”. Hiçbir gezegen ya da yıldız, hatta ışık bile kara deliğin çekiminden kaçamazken karadelikler hakkında bildiklerimiz oldukça sınırlı. Haklarında bir çok teori olan karadelikler, filmlere de konu olduğu üzere başka bir paralelin, belki de zaman diliminin kapısı olabilir. Hatta bilim adamları evrenin doğuşuna bir karadeliğin sebep olduğunu bile düşünüyor. Senem Gençoğlu karadelikler için “Evrenin ve hayatın başlangıcı tek bir noktadan, bir karadelikten başlamışsa, belki de sadece karadelikleri daha iyi anlayabilsek evrenin varoluşunun sırlarını ortaya çıkabiliriz.” diyor. Bu denli öneme sahip karadelikler, tasarımcı için Kloto’nun yeni NYX koleksiyonunun ilham kaynağı.
 
18 ayar altın çubukların birleştirdiği, derin bir siyaha sahip olan onyx taşı kara deliğin sonsuz derinliğini ve gizemini temsil ederken, yıldızları temsil eden pırlantanın ışıltısıyla birleşiyor. Bu koleksiyonla Kloto’da ilk kez altın ve pırlanta kullanılmış oluyor.
 
Koleksiyonun ismi “NYX” ise tıpkı “Kloto” gibi Yunan mitolojisinden ileri geliyor. Güçlü bir tanrıça olan NYX, mitolojide, dünyanın varoluşundan önce evrenin doğduğu zaman doğmuş olan en eski yunan tanrıçalarından. “Gecenin Tanrıçası” olarak geçen ve Zeus’tan bile eski ve güçlü olan tanrıça, haliyle Zeus’un da korktuğu tek isim. Güçlü, gizemli ve biraz da karanlık bir kadın figürü olan NYX, karadeliğin adeta hayat bulmuş hali. Bu anlamda NYX koleksiyonu, Kloto’nun da ilk günden beri hitap ettiği kadını yansıtıyor: Güçlü, korkusuz ve gizemli…
 
 
 
 

INSTAGRAM

SOSYAL MEDYADA BİZ

58,698BeğenenlerBeğen
50,163TakipçilerTakip Et
879TakipçilerTakip Et
6,728TakipçilerTakip Et
1,569AboneAbone Ol

TAROT FALI