Ana SayfaSağlıkKırmızı göz salgını

Kırmızı göz salgını

Kanlı göz iltihabı olarak da adlandırılan hastalık gözde kızarıklık, sulanma, batma, ışığa hassasiyet, göz kapaklarının şişmesi ve sabahları gözlerin birbirine yapışmış şekilde uyanılması gibi bulgular ile ortaya çıkıyor. Uzmanlar, bu bulgular görüldüğünde hastanın derhal bir sağlık kuruluşuna başvurmasını öneriyor.

Hastalığa sebep olan virüslerin özellikle yaz mevsiminde sıcağın ve nemin artmasıyla kolaylıkla insandan insana damlacık ve temasla bulaştığını kaydeden Acıbadem Bursa Hastanesi Göz Hastalıkları Katarakt ve Refraksiyon Cerrahisi Uzmanı Op. Dr. Murat Moray, viral konjonktivit bulgularına sahip kişilerin çevre ile yakın temastan kaçınmaları gerektiğini söyledi.

Kanlı göz üç haftada iyileşiyor!

Virüse antibiyotikli göz damlalarının etki etmediğinin altını çizen Op. Dr. Moray, şu bilgileri verdi: "Tedavide kullanılan ilaçların antiviral damlalar veya reaksiyon azaltıcı ilaçlardır. İlaç tedavisi başlangıcından itibaren şikayetlerin ilk haftadan sonra giderek azalacağı bilinmeli. Fakat tamamiyle iyileşme sürecinin üçüncü haftada gerçekleştiği unutulmamalıdır. Hastaların çoğu hastalığın ilk iki haftalık sürecinde, bir önceki hekimin tedavisinin yanlış olduğu düşüncesiyle, doktor doktor gezip farklı çareler aramaktadır. Halbuki ortada yanlış bir uygulama olmamaktadır. Üç haftalık sürecin geçmesi tedavi düzgün uygulanarak beklenmelidir."

KORUNMA YOLLARI

Halk arasında gözlük kullanmanın hastalıktan korunmada etkili bir yöntem olduğuna dair yanlış bir inanış olduğunun altını çizen Dr. Moray, "Hastalık hava yoluyla da geçer, gözlük hava ile teması tam olarak kesmediği için genel inanışın aksine etkili bir yöntem değildir." diye konuştu.

Moray, hastalıktan korunma yollarını şöyle sıraladı:

– Eller sık sık su ve sabunla yıkanmalı.

– Eller göze dokundurulmamalı ve ovuşturulmamalı.

– Tokalaşma ile öpüşmeden mümkün olduğunca kaçınılmalı.

– Hapşırırken ağız kol iç yüzü ile kapatılmalı ve eller yıkanmalı

– Havlular ortak kullanılmamalı, kişiye özel olmalı, su ve deterjanla yıkanmalı.

– Kağıt havlular ya da mendiller tek kullanımlık olmalı.

– Yastık kılıfı, gözlük, makyaj malzemesi, göz damlası veya merhemi ortak kullanılmamalı.

– Enfeksiyon öncesinde kullanılan kişisel makyaj malzemesi, krem, kontakt lens gibi materyaller yenisi ile değiştirilmeli.

INSTAGRAM

SOSYAL MEDYADA BİZ

58,698BeğenenlerBeğen
50,163TakipçilerTakip Et
879TakipçilerTakip Et
6,728TakipçilerTakip Et
1,569AboneAbone Ol

TAROT FALI