Ana SayfaSağlıkKilo Vermek İsteyenlerin Yemesi Gerekenler

Kilo Vermek İsteyenlerin Yemesi Gerekenler

Bizler yaş aldıkça metabolizmamız yavaşlıyor; farkında olmadan birkaç kilo almamız da kolaylaşıyor. Ancak yapılan yeni bir araştırma, yeme alışkanlıklarının zaman içinde ciddi kilo alımlarının önüne geçtiğini gösteriyor.

American Journal of Clinical Nutrition’da yayınlanan çalışmada 16 sene boyunca 120.000’i aşkın insanın beslenme alışkanlıkları izlendi ve -nişasta ve şeker gibi- yüksek glisemik indeksli beslenenlerin, -süt ve süt ürünleri, sebze ve meyve gibi- düşük glisemik indeksli beslenenlere oranla daha çok kilo aldıkları tespit edildi.

Çalışmanın yeni ve şaşırtıcı diğer sonuçları ise şöyle;

– Daha fazla yoğurt, deniz ürünü, yağsız tavuk ve kabuklu yiyecek yiyenler, bu besinleri yemeyenlere göre daha çok kilo verdi.

– Süt ve süt ürünlerinin yağlı veya yağsız olarak tüketilmesi sonuçları etkilemedi.

– Daha fazla kırmızı ve işlenmiş et yiyenlerin daha fazla kilo aldığı gözlemlendi.

– Eti sebze gibi düşük glisemik indeksli besinlerle birlikte tüketmek kilo vermede yardımcı oldu.

– Yumurta ve peynir gibi besinleri yüksek glisemik indeksli besinlerle tüketmek kilo alımına yol açarken düşük glisemik indeksli besinlerle tüketmek kilo vereye yardımcı oldu.

Genel olarak bakıldığında en iyi beslenme şeklinin yüksek protein içeren besinleri tüketmekten geçtiği görülüyor. Siz de seneler geçtikçe tabağınızdaki ağırlığı düşük glisemik indeksli besinlere ve proteinlere vererek istenmeyen kilo alımının önüne geçebilirsiniz.
 

INSTAGRAM

SOSYAL MEDYADA BİZ

58,698BeğenenlerBeğen
50,163TakipçilerTakip Et
879TakipçilerTakip Et
6,728TakipçilerTakip Et
1,569AboneAbone Ol

TAROT FALI