Ana SayfaSağlıkKilo Verme ve Onu Koruma Hakkında Yeni Bir Araştırma

Kilo Verme ve Onu Koruma Hakkında Yeni Bir Araştırma

Kilo verme konusunda yapılan yeni araştırmalardan umut verici sonuçlar çıktı. New York Times’ta yayınlanan yeni bir makale, National Weight Control Registery’den iki doktor tarafından 1994’ten beri toplanan verileri içeriyor.

10.000’i aşkın katılımcının verileri üzerinden yapılan değerlendirme, kilo verme ve onu koruma konusundaki faydalı alışkanlıkların bu süreçteki öneminin altını çizer nitelikte.

Baştan söyleyelim; bunların hiçbiri yeni veya ayağınızı yerden kesecek sonuçlar değil. Ancak tamamen uygulanabilir ve uygulanması halinde kesin sonuç verecek nitelikte.

Kahvaltı

Kilo vermek isteyenle için günün en önemli öğünü, kahvaltı. Araştırmaya katılanların %78’i her sabah protein yönünden zengin kahvaltı yapıyor ve bu metabolizmalarını uyandırarak uykuda bile kalori yakılmasını sağlıyor.

Tartı

Kilo verme sürecinizde sizi hedefinize bağlayan şey tartılmak ve katılımcıların %75’i haftada 1 kez tartıldıklarını söylüyor. Ancak bunu sıklaştırmanın motivasyonu düşürdüğü de araştırma kapsamında alınan notlar arasında.

Televizyon Zamanı

Uzun süre hareketsiz kalmak sigara içmek kadar zararlı. Araştırmaya katılanların %62’si haftada 10 saatten az televizyon izliyor ki bu ortalamanın neredeyse yarısı kadar altında. Televizyon karşısında hareketsiz geçirilen süre uzadıkça alkol ve abur cubur alımının arttığı da veriler arasında yer alıyor. Bu da demek oluyor ki kaliteli zaman geçirmek için televizyonun başından kalmak gerekiyor.

Günlük Egzersiz

Kilo vermenin anahtar unsurlarından biri de egzersiz yapmak ve araştırmaya katılanların %90’ı günde en az 1 saatlerini hareket ederek geçiriyor. Uzmanlar spor salonuna gidecek zaman bulamayanlar için günlük yarım saatlik yürüyüşün bile etkili olacağını söylüyor.

INSTAGRAM

SOSYAL MEDYADA BİZ

58,698BeğenenlerBeğen
50,163TakipçilerTakip Et
879TakipçilerTakip Et
6,728TakipçilerTakip Et
1,569AboneAbone Ol

TAROT FALI