Ana SayfaSağlıkKilo Alımını Hızlandıran 5 Faktör

Kilo Alımını Hızlandıran 5 Faktör

Düzensiz Uyku
Uykusuz kaldığınızda vücutta bazı hormonal değişimler meydana gelir. Uyku saatlerinizde düzensizlikler meydana geldiğinde, gece atıştırmalıklarına daha çok yönelebilirsiniz. Uyumadan önce yediklerinize dikkat ederek ve açlık hissinizi kontrol altında tutarak kilo kontrolü sağlayabilirsiniz.

Stres Faktörü
Yoğun tempomuzda vücut kendini koruma moduna alır ve  kortizol adı verilen stres hormonunu daha fazla salgılar. Böylece yüksek kalorili ve fazla şeker içeren besinler tüketmeye eğilimli oluruz. Kilo almaya başladıysanız, stres seviyenizi ve bu duruma bağlı olarak tükettiğiniz besinleri kontrol altına almalısınız.

Sıvı Kaloriler
Beslenme rutininizde büyük değişiklikler olmamasına rağmen kilo alıyorsanız, sıvı tüketiminizi gözden geçirmeniz gerekebilir. Çünkü sıvı kaloriler midemizde yemekler kadar uzun süre kalmıyor ve kısa sürede tekrar yeme isteği oluşturuyor. Ofisteyken sıklıkla tercih ettiğimiz, gayet masum görünen içeceklerin yüksek kalori içerebileceğini unutmayın.  Örneğin, çay ve kahve şekersiz tüketildiğinde kalorisiz içecekler olsa da, krema ve şeker eklendiğinde 500 kaloriye kadar çıkabiliyor.

Biyolojik Durumunuz
Kilo almanızda çevresel faktörler kadar biyolojik durumunuz da önemli rol oynayabilir. Örneğin; tiroit hormonu eksikliğinde metabolizmanız yavaşladığı için kilo alma olasılığınız artıyor. Kan şekerindeki, vitamin ve mineral durumundaki yetersizlikler de kilo almanızı tetikleyebilir. Bu değişimler vücudunuzun bir uyarısı olabilir. Bu konuda uzman yardımı almaktan çekinmeyin.

Kullandığınız İlaçlar
Kullandığınız bazı ilaçlar kilo almanıza neden olabilir. Örneğin; antidepresanlar nedeni ile kilo aldığınızı düşünüyorsanız, tedavi planı değişikliği için hekiminizle konuşup sonrasında diyetisyen desteği alabilirsiniz.
 

INSTAGRAM

SOSYAL MEDYADA BİZ

58,698BeğenenlerBeğen
50,163TakipçilerTakip Et
879TakipçilerTakip Et
6,728TakipçilerTakip Et
1,569AboneAbone Ol

TAROT FALI