Ana SayfaYaşamKariyerinizin Kişiliğinizi Tanımlamamasının 5 Nedeni

Kariyerinizin Kişiliğinizi Tanımlamamasının 5 Nedeni

1. Çünkü iyi bilinen bir işe sahip olmak tek başarınız değil 
Tanınmış bir şirkette çalışmak özgeçmişinizde iyi görünüyor, ancak başarılı olmak için düşünmeniz gereken tek şey bu değil. Başarı nadiren birinin işi veya servetiyle ölçülebilir. Başarının gerçek tanımı, gerçekten sevdiğiniz bir şeyi yapabilme, başkalarını önemseme ve en büyük korkularınızın üstesinden gelme yeteneğinden gelir. Bir kişinin başarı tanımı, bir başkasınınkinden tamamen farklı olabilir.

2. Çünkü işiniz karakteristik özelliklerinizi tanımlamaz
İster bir mağazada kasiyer olarak, ister bir reklam şirketinde illüstratör olarak çalışıyor olun, bunlar yaptığınız şeylerdir – sizi bir kişi olarak tanımlamazlar. Özellikle işinize aşık değilseniz, kendinizi tanımlamanın birçok yolu vardır. Örneğin, kariyerinize ek olarak, bir anne, köpek yavrusu aşığı, video oyunu meraklısı olarak da tanınabilirsiniz – hayran olduğunuz veya değer verdiğiniz her şey sizin ve kimliğinizin bir parçasıdır. Günün sonunda, sahip olduğunuz pozisyonlarla değil, yapmayı ve olmayı sevdiğiniz şeylerle tanınmanız gerekir.

3. Çünkü çoğu iş geçici bir durumdur ve her an değişebilir.
Hayatın belirsizliklerle dolu olduğu bilinse de, çoğumuz koşullarımız üzerinde tam kontrole sahip olduğumuza inanırız. Bugün kendinizi çalışkan bir mimar olarak tanımlayabilirsiniz, ancak bundan dört yıl sonra geçimini inek sağan bir mandıra çiftçisi olmak isteyebilirsiniz. Ne tür deneyimler yaşayabileceğinizi ve bunların sizi nasıl değiştireceğini asla bilemezsiniz. Esasen hiçbir şey kalıcı değildir. Hayat sürprizlerle dolu ve hayatınızda kariyerinizden daha fazla etki yaratan şeyler var.

4. Çünkü tanımlanmanız gereken tek şey doğrularınız ve değerlerinizdir.
Kimliğiniz, neyi sevdiğiniz, neyi hayal ettiğiniz, neye değer verdiğiniz ve kime değer verdiğiniz tarafından tanımlanmalıdır. Bir düşünün: Gerçek arkadaşlarınız ve aileniz ne tür bir işiniz olduğu veya ne kadar kazandığınızla ilgilenmiyor. Tek umursadıkları şey mutluluğunuz Kendinize, arkadaşlarınızın size davranmasını istediğiniz gibi davranın, çünkü mutluluğunuza herhangi bir işten, maaş çekinden veya patrondan önce değer vermelisiniz.

5. Çünkü diğer insanlar sizi yaptığınız işle değil, onları nasıl hissettirdiğinizle hatırlayacaktır.
Başkalarına nasıl davranacağınıza ve kendinizi nasıl ifade edeceğinize nasıl karar verdiğiniz, kimliğinize işlerinizden çok daha fazla bağlı. Diğer insanlar sizin hakkınızda konuştuğunda veya düşündüğünde, kariyerinizin düşüncesi gündeme gelebilir, ancak kişiliğiniz ve karakteriniz onlarla daha fazla rezonansa girecektir. Bir iş sahibi olmanın dışında pek çok başka nedenle bu dünyaya geldiniz. Belki de kendi yolculuğunda başka birine yardım etmek ya da şehrinizde bir fark yaratmak ve başkalarına da aynı şeyi yapmaları için ilham vermek istiyorsunuz. Kendinizi yalnızca kariyerinizle tanımlarsanız, kendinize haksızlık etmiş olursunuz. Dünyanızı açmaya çalışın ve başkalarının da aynısını yapmasına yardımcı olun. İşimizden daha fazlası olduğumuzu ne kadar çok fark edersek, hepimiz o kadar mutlu olabiliriz.

INSTAGRAM

SOSYAL MEDYADA BİZ

58,698BeğenenlerBeğen
50,163TakipçilerTakip Et
879TakipçilerTakip Et
6,728TakipçilerTakip Et
1,569AboneAbone Ol

TAROT FALI