Ana SayfaYaşamJotun 2022 Renk Koleksiyonu "Bir Arada"

Jotun 2022 Renk Koleksiyonu “Bir Arada”

“Bir Arada” koleksiyonu ilhamını nelerden alıyor?
Her zaman olduğu gibi en büyük ilham kaynağımız insanlar ve hayat. Bu yıl yine aile ve dostlarla bir arada olma özlemimiz vardı. Yakın sohbeti özledik, göz göze olmayı özledik ve birlikte güleceğimiz insanları özledik. Bir yıldan uzun süredir ayrı kaldıktan sonra, çoğumuz tekrar bir araya gelmeye ve sosyal alanlarda sevdiklerimizle birlikte neşe bulmaya başladık. Yeniden bir arada olmanın bu sıcak ve duygusal etkisi, Jotun’un 2022 yeni global renk koleksiyonu için de ilham kaynağı oldu.
 
Koleksiyon üç farklı renk temasına değiniyor ve bizlere bu temalarla “Kucaklayın Neşelenin ve Tadını Çıkarın” diyor. Bu renk koleksiyonunun neredeyse bir kişisel gelişim adımı ve bir mesaj taşıdığını söyleyebilir miyiz?
Aslında çok doğru. Bu yılki ana tema; birlikte olmayı özlemenin farklı durumlarda ya da atmosferde birlikte olmanın bir sonucu. ‘Bir Arada’ renk koleksiyonu; yeniden birlikte olmanın keyfini çıkarabileceğimiz, anlamlı anlar ile sohbetleri kutlayabileceğimiz, düşünmek için zaman ayırabileceğimiz ve kendimize eğlence yanı sıra yaratıcı olmamıza izin verebileceğimiz farklı alanlar yaratmaya yardımcı olmak için tasarlanmış üç benzersiz ve özenle seçilmiş renk temasından oluşuyor. Evde ne kadar çok vakit geçirirsek duygularımız üzerindeki gücünü o kadar iyi anlıyoruz. Bugün çoğumuz nötr yaşamaktan bıktık. Hayatımıza renk ve enerjiyi geri getirmek istiyoruz.
 
Koleksiyondaki her bir temayı tasarlarken kimliğimizin farklı bir yönünü ele almasına dikkat ettik. KUCAKLAYIN temasının renk paletindeki daha rustik ve toprak tonları aslında bizi biz yapan hatıralarımızı canlandırmamıza ve onları kucaklamamıza yardımcı oluyor. NEŞELENİN içindeki enerjik sarı, yeşil ve turkuaz tonlar ise içimizdeki yaratıcılığı ortaya çıkarmamıza teşvik ediyor. Ve son olarak TADINI ÇIKARIN ise daha çok bizi yatıştıracak, düşündürecek ortamlar yaratmamızı sağlıyor. Böyle bakınca aslında hepsi kişisel gelişimimiz için hayatımızda olması gereken bir parça diyebiliriz.
 
Yaşam alanlarımızda kullandığımız renklerin, ruh halimiz üzerinde ne gibi etkileri var?
Aslında evimizdeki her bir nesneyi bizi biz yapan bir hikayenin temsilcisi olarak görüyorum. Buna renkler de dahil. Duvarlarımızda kullanmayı seçtiğimiz renkler aslında bizim bir hikayemizi anlatıyor. Renklerin bize anlattığı hikayeler de modumuzu şekillendiriyor. Mesela 12179 Embrace, 1909 Chalk Ochre, 5516 Iron Blue gibi rustik ve toprak tonları bize sakinlik ve güven hissi verirken, 8565 Hope, 1774 Fresh Pasta, 6384 Imagine gibi daha canlı tonlar bize enerji ve ilham veren ortamlar oluşturabilir.  
 
2022’de ev dekorasyonunda hangi renkler öne çıkacak?
Belli bir trend hakkında konuşmayı çok sevmiyorum. Trendler yerine bize güzel geleni seçmenin daha doğru olduğunu düşünüyorum. Ancak bir yöne gitmek gerekirse dekorasyonda bu sene daha çok rustik tonlar, taş renkleri, toprak ve tahta malzemeler görebiliriz.
 
Umut ve motivasyon. Hemen herkesin son yıllarda bu iki şeye ihtiyacı var. Bu enerjileri destekleyen hem çalışma alanlarımızda hem de evlerimizde kullanabileceğimiz renkler hangileri?
Aslında adı üstünde 8565 Hope rengimiz bize umut ve motivasyon vermek için yola çıkmış bir renk. Bunun gibi koleksiyondaki diğer turkuaz ve yeşil tonları da yaşadığımız ortamı özgürleştirmek, neşeli kılmak ve ilham vermek için var. Turkuaz ve yeşil tonlarına ek olarak 1775 Fresh Pasta gibi bir sarı tonu da çalışma ortamımızı ve evimizi daha enerjik bir yer kılmak için birebir.
 
 
Sizin koleksiyonda kişisel favoriniz olan renkleri veya renk ikililerini merak ediyoruz.
Bu aslında biraz değişen bir şey ama ben en çok yumuşak terracotta rengi Embrace’i sevdim. Ancak sarı Fresh Pasta rengi de kesinlikle odalarımdan birinde boyanacak. Kombinasyon olarak ise tozlu pembe nüanslar Friendly Pink ile birlikte gül ve toprak tonlu Thoughtful örnek verebilirim. Bu iki güzellik, daha soft olan Gentle Whisper ile mükemmel bir uyum içinde.
 

INSTAGRAM

SOSYAL MEDYADA BİZ

58,698BeğenenlerBeğen
50,163TakipçilerTakip Et
879TakipçilerTakip Et
6,728TakipçilerTakip Et
1,569AboneAbone Ol

TAROT FALI