Ana SayfaYaşamJotun 2021 Renk Koleksiyonu: Yeniden Keşif

Jotun 2021 Renk Koleksiyonu: Yeniden Keşif

“Evlerimiz için seçtiğimiz renkler içinde yaşadığımız zamanı yansıtıyor. Şimdi sahip olduklarımıza değer verme, eskinin güzelliklerini unutmadan yenilere yer açma zamanı.”– Lisbeth Larsen, Jotun Global Renk Uzmanı
 

Jotun, 2021 için 60 yıllık renk arşivlerinden özenle seçilmiş, zamansız tonlarla tamamlanabilen ve yeni geliştirilmiş renklerden oluşan yeni koleksiyonu “Yeniden Keşif”i tanıttı. Koleksiyonda yer alan ve birbiriyle uyum içinde tasarlanan 29 renk, rahatlatan, enerji ve ilham veren 21. yüzyıl mekânları yaratmak için sayısız seçenek ile duvarlarda dilediğiniz şekilde kullanılabiliyor.
 
Her yıl dönemin ruhunu ve fikirlerini yansıtmak için seçilmiş yeni bir renk koleksiyonu ile karşımıza çıkan Jotun, bu yıl renkleri yeniden keşfetmeye odaklanıyor. Belirsizliklerle dolu bu dönemde, evlerimizin daha önce hiç olmadığı kadar güvende ve huzurlu hissettirmesine ihtiyaç duyuyoruz. Yaşadığımız bu zamanların öngörülemezliğine Jotun’un kapsamlı arşivlerindeki renklerden ilham alarak yanıt veren Jotun Global Renk Uzmanı Lisbeth Larsen ve ekibi; “Geçirdiğimiz bu günler hepimize yaşamımız ve yaşam tarzlarımız üzerinde düşünme, yaptığımız seçimlerin kendimizi ve evlerimizi nasıl etkilediğini doğru bir şekilde algılama fırsatı verdi. Aynı zamanda sürdürülebilirliğin artan önemi, düşüncesizce ve doyumsuzca yeniyi arayışımızı sorgulamamızı sağladı. Sahip olduklarımızı yeniden değerlendirmek hiç bu kadar kıymetli olmamıştı. Jotun’un yeni Global Renk Koleksiyonu “Yeniden Keşif” ile tüm bu akımlara ışık tutuyor” dedi.
 
Jotun Global Renk Uzmanı Lisbeth Larsen, “Zihnimizi yoğun şekilde kurcalayan dönemlerde evlerimiz daha önemli bir hale geliyor. Kendimizi güvende hissetmeyi özlüyoruz. Renkler günden güne ve odadan odaya değişen ihtiyaçlarımızı karşılayacak atmosferler yaratarak güvende hissetmemize yardımcı oluyor. Zamana yenik düşmeyen renk kombinasyonları, hem kimliğimizi yansıtan, hem de rahatlatıcı bir sığınak hissi yaratan stil sahibi mekânlar yaratmamıza yardımcı oluyor” dedi.

Yaklaşık 60 yıldır renk tasarlayan Jotun’un renk kütüphanesi, her biri anlatacak bir hikâyesi olan binlerce tona sahip. Şu ana kadar koleksiyonlarında hep yeni renklere yer veren Jotun, bu sene arşivindeki renkleri yeniden keşfediyor. Koleksiyondaki tonlardan bazıları yeni olsa da renklerin çoğu, evlerinizde yeni hikâyeler yaratmak üzere Jotun arşivinden özenle seçildi. Seçilen renk ne olursa olsun; özenle tasarlanmış evler, zamana yenik düşmeden tarzını hep koruyor.


 
Duvarlarda bir arada kullanılabilecek Jotun’un “Yeniden Keşif” koleksiyonunun renkleri, dört farklı grupta ve dört faklı hikâye ile bir araya getirildi. 2021 için seçilen ve yeni tasarlanan 29 renk, Oslolu tasarım stüdyosu Kraakvik & D’Orazio stilistliğinde, Line Thit Klein’ın ilham verici fotoğraflarıyla sizlerle bir araya geliyor.
 
İçinde yaşadığımız zamanın dinamiklerini yansıtarak tasarlanan “Yeniden Keşif” koleksiyonu, her biri benzersiz; ancak geçmiş ile şimdinin dengeli ve çağdaş estetik anlayışı ile şekillenen benzersiz dört farklı hikâyesi ile karşınıza çıkıyor!
 
Jotun Yeniden Keşif Koleksiyonu
 
Sıcak ve Rustik Tonlar
Dünyadan ilham alan bu palet, yavaş yaşamayı ve duyusal takdiri teşvik ediyor. İster dinlenmek ve hayal kurmak için küçük, şirin bir alan yaratın, ister tüm alanları dekore edin. Bu tonlar yoğun zihinleri sakinleştirmek ve ruhu sabitlemek için birlikte kullanılabiliyor.

Yeni Renkler
20167 Welcoming Red / Rustik kırmızı: Sıcak ve bilge.
12120 Desert Pink / Şeftali tonları içeren pembe: Sıcak ve sade
12127 Earthy Brown /Toprak tonu: Koyu ve zengin
12124 Natural Clay /Topraksı turuncu: Rustik ve özgün
12118 Hummus /İçinde krem tonları barındıran rafine bir sarı.

Yeniden Keşfedilen Renkler
10428 Masala / Maceracı altın sarı tonu.
1392 Antique Yellow / Sıcak sarı tonu: Zamansız ve zarif.
 
 
Yumuşak ve Doğal Tonlar
Gürültülü ve kalabalık bir dünyada; her gün daha fazla dinginliğe ihtiyacımız var. Daha yalın bir evin ve daha sade bir yaşamın bize huzur vereceğine inanıyoruz.
 
Yeni Renkler
10385 Belgian Brown / Yumuşak kahve tonu: Sofistike ve bilge.
12125 Impression / Altın kahverengi: Şık ve zamansız.
1303 Observe / Altın bej: Sakin ve duru.
 
Yeniden Keşfedilen Renkler
1288 Grand Shadow / Yeşilimsi bej: Zevkli ve kendine güvenen.
1276 Soft / Pastel bej: Zarif ve sıcak.
0486 Kuş Tüyü / Altın beyaz tonu: Ferahlatıcı ve tazeleyici.
1563 Lucerne / Yumuşak grimsi bej: Narin ve dengeli.
 
 

Gökyüzü ve Denizlerin Mavi Tonları
Yeryüzü bize köklerimizi hatırlatır , gökyüzü ve deniz de zihnimizi özgürleştiriyor. Denizin ve gökyüzünün mavilikleri bize huzurlu ve dingin bir dünya sunuyor.

Yeni Renkler
5504 Coastal Blue / Yumuşak mavi tonu: Koyu ve gizemli.
5503 Natural Blue / Sakinleştirici mavi tonu: Güçlü ve sessiz.
4894 Ocean Air / Pastel mavi tonu: Gökyüzü kadar yumuşak ve tazeleyici.
 

Yeniden Keşfedilen Renkler
10963 Golden Bronze / Altın kahverengi: Parıltılı ve kucaklayıcı.
8469 Green Leaf / Koyu yeşil tonu: Huzurlu ve onarıcı.
1973 Objective / Sıcak gri tonu: Saf ve uyumlu.
1024 Timeless / Grimsi beyaz tonu: Narin ve altınımsı.
  

Hayal Gücünüzü Besleyen Pastel Tonları
Renkler, fikirlere ve tasarıma hayat verir, boş mekânları anlamlandırır. Evimiz için seçtiğimiz renkler kim olduğumuz ve dünya görüşümüz hakkında ipucu verir. Pastel tonlarla, siz de yeni fikirlerin yeşerdiği ilham ve mutluluk veren mekânlar yaratabilirsiniz
 
Yeni Renkler
6379 Cityscape / Yumuşak mavi tonu: Modern ve şehirli.
6387 Iconic / Pastel mint yeşili: İkonik ve nostaljik.
12126 Silhouette / Grimsi sarı tonu: Zarif ve sakin
12123 Contemporary / White / Altınımsı beyaz tonu: Zarif ve modern.
20162 Mellow / Rustik ve kızıl kahverenginin ustalıklı karışımı.
12119 Vintage Brown / Yumuşak kahverengi: Ağırbaşlı ve Derin.
 
Yeniden Keşfedilen Renkler
8181 Crisp / Altın yeşil tonu: Yumuşak ve tazeleyici.
10246 Velvet / Canlı sarı: Cesur ve zamansız
 
Jotun’un 2021 renk koleksiyonundakiyeni ve yeniden keşfedilen tüm renkler; tüm duvarlarda olağanüstü çekicilikte gözükecek şekilde testlerden geçerek bir araya getirildi.
 
 
 
Jotun 2021 Renk Koleksiyonu’nu evinizde incelemek için @jotunturkiye Instagram sayfasındaki bağlantı üzerinden adres bilgilerinizi iletebilirsiniz.
 
Daha fazla renk seçeneği için ColourDesign uygulamasını indirebilir ve https://boyafikirleri.jotun.com.tr/ adresini ziyaret edebilirsiniz.
 

INSTAGRAM

SOSYAL MEDYADA BİZ

58,698BeğenenlerBeğen
50,163TakipçilerTakip Et
879TakipçilerTakip Et
6,728TakipçilerTakip Et
1,569AboneAbone Ol

TAROT FALI