Ana SayfaYaşamİstanbul Contrast sergisi

İstanbul Contrast sergisi

Paris Moda Haftası ve Fransa’da Türkiye Mevsimi Final Etkinlikleri kapsamında Paris Musée des Arts Décoratifs’te yer alan Dice Kayek’in “İstanbul Contrast” sergisi, şimdi de İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti Ajansı’nın katkılarıyla İstanbul Modern’de sanatseverlerle buluşuyor.

26 Ağustos- 19 Eylül tarihleri arasında

Dice Kayek imzasının yaratıcıları Ece ve Ayşe Ege’nin “İstanbul Contrast” sergisi, İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti Ajansı’nın katkılarıyla dün İstanbul Modern’de açıldı. Serginin basın toplantısında, İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti Ajansı Yürütme Kurulu Başkanı Şekib Avdagiç, İstanbul Modern Yönetim Kurulu Başkanı Oya Eczacıbaşı, İstanbul Hazır Giyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği (İHKİB) Yönetim Kurulu Başkanı Hikmet Tanrıverdi birer konuşma yaptı. Devlet Bakanı Zafer Çağlayan sergiyi basın toplantısından önce gezdi. Serginin açılışına Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış , Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay ve İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu katıldılar. Devlet Bakanı Hayati Yazıcı da bugün sergiyi ziyaret etti.

İstanbul’un barındırdığı görkemli tarihin modern yüzü Dice Kayek tasarımlarında yeniden yorumlanıyor. Dice Kayek, kentte yan yana gelen zıtlıkların yarattığı kültürel değeri 26 farklı tasarımla ortaya koyarken, her giysi İstanbul’un farklı bir yüzünü simgeliyor. Sergide Dolmabahçe Sarayı Kış Bahçesi’nin büyülü güzelliği, dantellerle bezenmiş bir kıyafette, Galata Köprüsü’nün ferforjeleri ise metal parçalarla işlenmiş bir başka siluette karşımıza çıkıyor. “Kubbe”, “Kumru”, “Lokum”, “Galata”, “Topkapı”, “Lale”, “Kaftan”, “İstanbul Modern” ve “Boğaziçi” bu özel giysilerden sadece birkaçı. Dice Kayek’in tasarımcıları Ece ve Ayşe Ege, İstanbul’un her zaman kendileri için eşsiz bir esin kaynağı olduğunu belirterek, bu güzel kente ithaf ettikleri ‘İstanbul Contrast’ sergisi için, “İstanbul’un barındırdığı o muhteşem zıtlıklarla, hayret ve heyecan uyandıran ahengini giysilerle yorumladık. Tarihe salınan köklerinden, geleceğe uzanan modernizmine, mimarisinden tatlarına, kokularından Boğaziçi’nin o göz alıcı ışıltısına, eskiyle yeniyi birbirine bağlayan kaotik ama bir o kadar da dengeli, birbirinden farklı kültürleri barındıran bu büyülü şehri, özel tasarımlarla imgeledik. Her giysi İstanbul’un farklı bir yüzünü yansıtıyor. İstanbul Contrast, bu ahenge övgüdür” dedi.

2010 yılı Avrupa Kültür Başkenti İstanbul’un aynı zamanda dünya moda merkezlerinden biri olması için emek veren değerli sanatçılara, giyim sektörünün ilgili tüm kişi ve kuruluşlarına teşekkür eden İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti Ajansı Yürütme Kurulu Başkanı Şekib Avdagiç,“İstanbul Fashion Week 2010 etkinlikleriyle eş zamanlı olarak şehrimizde gerçekleştirilen ‘İstanbul Contrast’ sergisinin, İstanbul’un uluslararası moda-tasarım merkezi olarak konumlandırılmasında önemli katkısı olacağına yürekten inanıyor, İstanbul’un farklılıklarından ve simgelerinden ilham alan bu etkileyici moda-tasarım sergisinin, Ajansımızın katkılarıyla İstanbul’da gerçekleştirilmiş olmasından dolayı gurur duyuyorum” dedi.

“İstanbul Contrast” için hazırlanan katalogda sergide yer alan her bir temayı kısa metinlerle anlatan Elif Şafak, sergi alanını gezen ziyaretçilerin, özellikle de İstanbul’u tanımayan yabancı ziyaretçilerin hayal güçlerini besliyor. Şafak, sergi girişinde ziyaretçileri karşılayan yazısında, “çelişkiler yumağı” olarak nitelendirdiği yedi tepeli şehri şöyle anlatıyor: “Renkleri, sokakları, insanları ve beklenmedik sentezleriyle İstanbul, sanat ve sanatçılar için sonsuz bir ilham kaynağıdır. Çelişkiler yumağıdır. Osmanlı’dan bu yana isabetle adlandırıldığı üzre, Şehr-i şehri İstanbul’dur o; bir dişi şehir, bir dişi muammadır. Dice Kayek sergisi bu şehrin ruhunu, kadınsılığını, karmaşasını ve sonsuz yaratıcılığını gözler önüne seriyor.”

İstanbul Tekstil ve Konfeksiyon İhracatçı Birlikleri (İTKİB) ve İstanbul Moda Akademisi’nin (İMA) organizasyonunda, İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti Ajansı’nın katkılarıyla, İstanbul Fashion Week kapsamında gerçekleşen “İstanbul Contrast”, 26 Ağustos-19 Eylül tarihleri arasında İstanbul Modern’de görülebilir.
 

INSTAGRAM

SOSYAL MEDYADA BİZ

58,698BeğenenlerBeğen
50,163TakipçilerTakip Et
879TakipçilerTakip Et
6,728TakipçilerTakip Et
1,569AboneAbone Ol

TAROT FALI