Tuval üzerine yağlı boya tablolar ve heykellerden oluşan 50 parçalık sergide; Roma, Doğu Roma, Bizans, Osmanlı ve Cumhuriyet dönemlerine atıfta bulunan Acar, İstanbul ile olan özel bağını anlattı.
`Dünyanın hiç bir şehri doğunun ve batının kesişim noktası olan İstanbul kadar güzel değil. Özellikle dünyanın başka şehirlerine baktıktan sonra İstanbul`a bakmak daha farklı… İstanbul`da Ayasofya`ya bakmak ya da sabah ezanı dinlemek, cumartesi günü Musevi ayini görmek, pazar günleri kilise çanı duymak, simitçi, vapur, koşuşturan insanlar gibi beni tetikleyen bir çok etken var.”
Sergisinin adının `Üç İstanbul` olmasının nedeninin de Roma, Doğu Roma, Bizans, Osmanlı ve Cumhuriyet zamanlı unsurların kendi materyalleri arasında yer almasından kaynaklandığını söyledi. `Üç İstanbul` sergisindeki eserlerinin dünü bugünü ve yarını yansıtarak; kombinasyonu, sorgulamayı ve şehre tekrar bakmayı sergilediğini de söyleyen ressam, 2023 yılına (yani Cumhuriyet`in 100. yılına) da göndermeleri olduğunu söyledi.
Sergilerini kendi imkanlarıyla hazırladığını da ifade eden başarılı ressam yurtdışında bir çok ödül kazanmış önemli bir ressam olmasına rağmen devletten destek göremediğini söyledi.`Üç İstanbul` sergisini Çırağan`dan sonra Rum nüfusun fazla olduğu Atine ve Selanik gibi dünya şehirlerine taşımayı planlayan Acar`ın ilk durağı Mayıs 2011`de Yunanistan olacak.
İlhamını İstanbul`dan aldığını belirten İsmail Acar`ın bu eserleri Çırağan Sarayı`nda ki ilk gününde 8 bin ila 15 bin lira arasında alıcı buldu.