Ana SayfaYaşamİş Bankası`nın çevre sorumluluğu

İş Bankası`nın çevre sorumluluğu

İş süreçlerinden yapılan sosyal sorumluluk çalışmalarına kadar her alanda çevreyi korumayı en önemli öncelikleri arasında değerlendiren İş Bankası, 5 Haziran Dünya Çevre Günü dolayısıyla çevreye yönelik çalışmaları hakkında bilgi verdi. Banka, küresel iklim değişikliği, geri kazanım, enerji tasarrufu gibi konularda dünya çapında yaşanan çevre sorunlarını yakın takip ediyor, çözümler üretiyor ve sorumluluk üstlenerek önemli yatırımlar gerçekleştiriyor. 

81 ile 2 milyon fidan

Bankanın, 2008 yılında TEMA ile Çevre ve Orman Bakanlığı Ağaçlandırma Genel Müdürlüğü’nün işbirliğiyle başlattığı Türkiye’nin en büyük kurumsal ağaçlandırma çalışması “81 İlde 81 Orman Projesi”  2013’e kadar sürecek. Şu ana kadar toplam 34 ilde 655 hektarlık alana 1 milyonu aşkın sayıda  fidan dikimi gerçekleştirilmiş. Bu yıl toplam 17 ilde ağaçlandırma çalışmaları tamamlanmış olacak. Ayrıca, dikilen fidanların birinci yıl bakımları da 2009 yılında yapılmış. Proje tamamlandığında 81 ilimizde, yaklaşık 3 bin futbol sahası büyüklüğündeki bin 500 hektar alana, 2 milyondan fazla fidan dikilmiş olacak.  

İlk Çevre Fonu

Çevre alanında derecelendirme kuruluşu olmayan Türkiye’de ilk kez İş Bankası’nın kurduğu Çevreye Yatırım Fonu tasarruf sahipleri için oldukça cazip bir enstrüman olurken, yatırımcıların gösterdiği yoğun ilgi, şirketleri Fon’da yer almak ve çevreci olmak yönünde özendirici bir rol oynuyor. Söz konusu fondan elde edilen gelirin yarısı, TEMA Vakfı’na aktarılıyor.  

İlk çevre dostu yeni nesil ev kredisi

Kaynakların verimli kullanımı, atıkların geri dönüştürülmesi, çevre dostu tasarım ve enerji tasarrufu gibi unsurların ön plana çıktığı çevre dostu binaların eksperler tarafından uygunluk verilmesi sonucunda kullandırılan Çevre Dostu Yeni Nesil Ev Kredisi, mevcut ev kredisi faiz oranlarından düşük faiz oranı sunuyor.  

Dünya Saati Eylemi’ne destek

Dünya Doğayı Koruma Vakfı (WWF), dünyamızı tehdit eden küresel iklim değişikliğine dikkatleri çekmek için 2007 yılından itibaren her yıl bir etkinlik düzenliyor. Bu küresel kampanyaya İş Bankası, yüksek enerji kullanımına bağlı olarak ortaya çıkan karbon salımının azaltılmasına dikkat çekmek amacıyla, yaklaşık üç yıldır Genel Müdürlük binası, şubeler ve iştirak şirketlerinin dış cephe ışıklarını kapatarak katılıyor.  

Banka müşterileri adına fidan

Kâğıt tasarrufu sağlamak amacıyla; 2009 yılından itibaren kredi kartı hesap özetini e-posta olarak almayı tercih eden müşteriler adına fidan dikiliyor. Bankamatiklerden alınan makbuz, müşteri tercihine bırkılıyor, bu uygulamayla bir yıl içerisinde 90 tondan fazla kağıt tasarrufu sağlanıyor. 1999 yılından bu yana kurum içi yazışmalar oluşturulan özel yazılım çerçevesinde elektronik ortamda yürütülüyor.   

İş Bankası Kültür Yayınları’ndan çevre bilincine destek           

Kültür Yayınları, TEMA vakfı ile yaptığı işbirliği kapsamında sürdürülebilir bir topluma doğru ilerlemeye ilişkin hazırlanan Worldwatch Enstitüsü Raporu “Dünyanın Durumu 2010” ve “Suları Nasıl Tükettik” adlı iki kitabını yayınladı. Bu yıl 26. kez hazırlanan “Dünyanın Durumu”, özellikle iklim değişikliği, kaynakların azalması ve nüfus artışı gibi 21.yüzyılın sorunlarına odaklanıyor.  “Suları Nasıl Tükettik” ise dünyanın yüzde 70’ini kaplayan su varlığının büyük bir tehlike altında olduğuna dikkat çekerken, bizi beslemeye devam etmesi için insanlığın ne yapması gerektiğini konu ediyor. 

 

 

 

 

 

 

INSTAGRAM

SOSYAL MEDYADA BİZ

58,698BeğenenlerBeğen
50,163TakipçilerTakip Et
879TakipçilerTakip Et
6,728TakipçilerTakip Et
1,569AboneAbone Ol

TAROT FALI