Ana SayfaYaşamİradenizi Kuvvetlendirecek 8 İpucu

İradenizi Kuvvetlendirecek 8 İpucu

Bu fit bir vücuda kavuşmak veya evinizi yeniden düzenlemek olsa dahi, kendiniz için belirlediğiniz hedefler, şayet onu yapacak iradeniz varsa ulaşılabilirdir. Sorun, iradenin sihirli bir şekilde ortaya çıkan bir şey olmamasıdır. İrade daha ziyade kendi içinizde ulaşmanız gereken bir noktadır.

Willpower Instinct kitabında irade -metaforik olarak- çalıştırılarak harekete geçirilmesi gereken bir kas olarak tanımlanıyor. Peki bu kasları çalıştırmak için neler yapmak gerekir? Kitabı yazarı Kelly McGonigal’ın önerilerini sizler için bir araya getirdik.

1. Meditasyon
Günde yapacağınız 5-10 dakikalık bir meditasyonun bile iradenizi kuvvetlendirmede güçlü bir etkisi vardır. Pratiğin kazandırdığı odaklanma ile hedefinizden uzaklaşmaz ve arzularınızın farkına varırsınız.

2. Rahatlama
Stresi ve anksiyeteyi dindirmeye yardımcı olan rahatlama, zihninize ve bedeninize ihtiyacı olan dinginliği kazandırır. En iyi rahatlama yöntemi yatağa uzanıp gözlerinizi kapatarak derin nefesler alıp vermektir.

3. Yakın final tarihleri belirlemek
Görev bilincinizi harekete geçirmek için işe bitiş tarihi yakın olan şeylerle başlayabilirsiniz. Örneğin; birinci hafta sağlıklı beslenmek için yaptığınız alışverişleri düzene oturtabilir ve ikinci hafta kendi yemeğinizi pişirebilirsiniz. Başardığınızı görmek sizi uzun vadeli irade konusunda motive edecektir.

4. Mantığı hatırlama
Kısa vadeli tatminlerin uzun vadeli planlarınızı aksatacağınızı düşünün ve çıkış noktanızı hep hatırlayın.

5. Kendinize karşı eleştirel değil, destekleyici olun
İradeyi kıran şeylerin başında suçluluk ve utanç gelir. Dolayısıyla bir hata yaptığınızda kendinizi yiyip bitirmek yerine sürece yeniden odaklanmayı deneyin.

6. Önceden hesaplayın
Zor durumların sizi ileriki aşamada sıkıntıya sokmasının önüne geçmek için kendinizi planlayın. Örneğin; eğer bütçenizi dengeye oturmak istiyorsanız yanınızda yeteri kadar nakit taşıyın ve kredi kartlarınızı evde bırakın.

7. Gelecekteki kendinizle ilişkilendirin
Bazen yapmak istemediğimiz şeyleri ‘daha sonra yaparım’ diyerek erteleriz. Ancak bu erteleme, gelecekteki kendinizle ilişki kurmadığınız için, hiçbir zaman gerçekleşmez. Onun yerine mantığınızı devreye sokun ve geleceğinizde öngörmediğiniz şeyleri yapacaklar listenizden çıkarın.

8. Düşüncelerinizle kavga etmeyin
Bir şeyi düşünmemek için ne kadar kendinizi zorlarsanız, o şey sürekli olarak zihninizi kurcalar. Buna ironik yansıma denir. Bunun önüne geçmek için, o düşüncelerle kavga etmek yerine, onları kabul edin. Düşüncelerin ve duyguların sizin kontrolünüzde olmadığını, ancak davranışlarınızı belirleyebileceğinizi kendinize hatırlatın. İstemediğiniz şeyler aklınıza geldiğinde derin bir nefes alın, o düşüncenin bir buluta dönüştüğünü ve zihninizden geçip gittiğini hayal edin.
 

INSTAGRAM

SOSYAL MEDYADA BİZ

58,698BeğenenlerBeğen
50,163TakipçilerTakip Et
879TakipçilerTakip Et
6,728TakipçilerTakip Et
1,569AboneAbone Ol

TAROT FALI