Cümlelerinizdeki olumsuzlukları azaltın
Olumsuz ve suçlayıcı cümleler kurmamaya özen gösterin. İletişiminizi sen dili ile değil “ben” dili ile gerçekleştirin. Örneğin partnerinizi “Konuşurken beni görmezden geliyorsun.” şeklinde suçlamak yerine, ona “Bir şey söylemeye çalıştığımda ve bir cevap alamadığımda kendimi incinmiş hissediyorum.” diyerek hislerinizi belli edin.
Dürüst olun
Önce kendinize, sonra partnerinize. Bir şeye kırıldığınızda bunu açıkça söyleyin. Tabii partnerinizin duygularını incitmeyecek şekilde… Size “Bir sorun mu var?” dediğinde bir sorun olmasına rağmen “Hayır.” demeyin. Pasif agresif tavırlar sizi sadece yıpratır. Dürüstçe yüzleşmek daima daha yararlı olacaktır.
Kini bir kenara bırakın
Onu seviyorsunuz, o da sizi. O halde çözüme kavuşabilecek konuları içselleştirip kine dönüştürmeyin. Biliyorsunuz ki bazen bazı hareketlerin sebebi siz olmuyorsunuz. Gün içinde bambaşka şeylere canımız sıkılabiliyor ve bunu genellikle en sevdiklerimize yansıtıyoruz.
Fiziksel açıdan bağlı olun
Seks, ön sevişme, hatta bazen ufacık bir öpücük. Sarılma, beklemediğiniz anda gelen bir temas. Bunlar ilişkiyi iyileştiren ve bağı güçlendiren detaylar. Fiziksel bağlantıyı koparmamaya özen gösterin.
Takdir edin
Bazen sevgi ufacık detaylarda gizlidir. Üşüdüğünüzü fark edip ceketini size sunması, hastalandığınızda sizi koşarak doktora götürmesi… Bunlar ufak ama etkili nüanslar. Değerini bilin ve takdir edin. Partneriniz doğru şeyi yaptığını ve sizin bunu fark ettiğinizi bilsin.
Eğlenceli anlar paylaşın
Yaptığınız aktiviteler rutinleştiğinde sıkılmaya başlarsınız ve bu da kavgalara zemin hazırlayabilir. Sevdiğiniz ve eğlendiğiniz şeyleri birlikte yapmayı deneyin. Birlikte eğlenmek insan ilişkilerinin her türlüsünde bağı güçlendirir. Bunu ilişkinizde de uygulayın.