Ana SayfaModaH&M Plastik Atıkları Günlük Modaya Dönüştürüyor

H&M Plastik Atıkları Günlük Modaya Dönüştürüyor

H&M, Endonezya’daki adalardan gelen plastik şişe atıklarını geri dönüştürülmüş polyestere dönüştüren Bottle2fashion projesi için Danone AQUA ile bir kez daha iş birliği yaptı.
 
H&M çocuk kıyafet koleksiyonu, çeşitli baskılar ve enerjik renklerle günlük parçalarda kullanılan daha sürdürülebilir bir materyal olan bottle2fashion geri dönüştürülmüş polyester kullanılarak yapıldı. Bu kez bottle2fashion, geçen yılki miktarın (3,5 milyon) iki katından fazla olarak 7,5 milyonun üzerinde PET şişe toplayıp geri dönüştürerek bu koleksiyonda 663.869 PET şişe kullandı. Koleksiyon, Aralık ayının sonundan itibaren mağazalarda ve Ocak ayının başından itibaren hm.com’da online olarak satışa sunulacak.
 
Bu koleksiyonda kullanılan tüm polyester geri dönüştürüldü ve Endonezya hükümetinin deniz kirliliğine karşı girişimini destekleyerek Sürdürülebilir Kalkınma Hedeflerine katkıda bulunan Bottle2fashion projesinden geldi. PET şişeler Endonezya adalarından toplanarak ayrıştırıldı ve geri dönüştürülmüş polyester elyafları yapmak için parçalara ayrılmadan önce temizlendi.

“Büyük bir rol oynuyoruz ve daha sürdürülebilir bir moda geleceğine doğru değişime yön vermek  istiyoruz. Sektörümüz için çok önemli olan bu dönüşümü hızlandırmak için diğer markalar, tedarikçiler ve müşterilerimizle bu iş birliklerini yaratmalıyız. Yeni endüstri standartlarını belirlemek ve yenilikçi çözümler sağlamak için başkalarıyla iş birliği yapma yöntemimiz bana gurur veriyor – sürdürülebilirlik konularının, kapıları nasıl açabileceği ve insanları ekip çalışmasına ve çok geleneksel olmayan şekillerde yaratıcı olmaya nasıl motive edebileceğini görmek çok ilham verici.” diyor H&M Çocuk Kıyafeti Sürdürülebilirlik Müdürü Karin Brinck.
 
“Danone AQUA, plastik atıklarla ilgili çözümün bir parçası olmayı taahhüt ediyor. 2018’de #BijakBerplastik , (plastik bilinci) Hareketi’ni başlattık ve sorunun üstesinden gelmek için yardımcı olabileceğimizi fark ettik. Endonezya hükümetinin 2025 yılına kadar okyanusa giden atıkların %70’ini azaltmasına yardımcı olmak için birden fazla paydaş ve iş birliği gerekiyor. H&M, daha döngüsel ve yenilenebilir ekonomi olma yönünde lider olmak ve aynı zamanda plastik atıkların okyanusa ulaşmasını durdurmak için gerçek bir eylemde bulunmak için aynı vizyonu paylaştı. Bottle2fashion projesi ile sadece şişeden şişeye değil, şişeden modaya da çözümün bir parçası olmak için daha sürdürülebilir bir geleceğin mümkün olduğunu gösteriyoruz.” diyor Danone AQUA Döngüsel Ambalaj Kıdemli Müdürü Jeffri Ricardo.
 
Çocuk kıyafet koleksiyonu, 9-14 yaş arası için, modern ve rahat kapüşonlular, pantolonlar, eşofmanlar, tişörtler, uzun kollu üstler ve çoraplardan oluşuyor ve spordan ilham alan detaylar, ombre, renk bloğu, mermer ve kravat baskıları gibi ayrıntılar içeriyor. Lavanta moru, uçuk sarı, siyah, gri ve limon yeşili renk paleti ile, uyumlu ama enerjik bir his veriyor.
 
 
“Bu çocuk koleksiyonunun plastik atıklara ikinci bir hayat vermesi fikrini seviyoruz. Bottle2fashion projesinden geri dönüştürülmüş polyester kullanmak, Endonezya adalarını temizlemeye yardımcı olmamız ve sahip olduğumuz kaynakları yeniden kullanmamız anlamına geliyor. Bu yenilikçi ruhu aldık ve farklı parçalar için cesur, geleceğe yönelik bir hava yarattık. Ve en önemlisi, dünyanın dört bir yanındaki genç kahramanlarımıza sürdürülebilir moda sağlamaya devam edeceğiz.” diyor H&M Head of Kidswear Sofia Löfstedt.

Önceki İçerik
Sonraki İçerik

INSTAGRAM

SOSYAL MEDYADA BİZ

58,698BeğenenlerBeğen
50,163TakipçilerTakip Et
879TakipçilerTakip Et
6,728TakipçilerTakip Et
1,569AboneAbone Ol

TAROT FALI