Ana SayfaYaşamHiç Urla Koruk Reçeli

Hiç Urla Koruk Reçeli

Dünyanın en güzel bağ rotalarından olan Urla’da ormandan tabağa bir lezzet serüveni olarak konumlanan Hiç Lokanta da hasat coşkusuna leziz bir ekşi tatlı Koruk Reçeli ile katılıyor. Hiç Zeytin Ormanı’ndan Hiç  Lokanta’ya sürdürülebilirlik felsefesini benimseyen “Hiç Urla” ve “Urla Şarapçılık” yaptıkları iş birliğiyle bağ bozumunda artakalan koruk üzümleri enfes bir reçeteyle lezzet severlere koruk reçeli olarak sunuyor.

Urla’da bağ bozumu zamanı şarabın konsantrasyonunu arttırmak için her yıl 200 ton koruk üzümü budanıp bağda toprağa bırakılıyor. Bu kıymetli ve aromatik mahsulü değerlendirmek için Hiç Lokanta şefi Ekin Can Kün gelenekselliğe modern dokunuşlar yaparak ekşi tatlı koruk reçelini hazırladı. Hasadın armağanı Koruk Reçeli lezzeti ve tat uyumu ile şimdiden peynir ve şarküteri tabaklarının vazgeçilmezi olmaya aday.
 


 

Toprağın Bereketine Saygı Duruşu 
 

Hiç Urla kurucu ortağı Duygu Özerson Elakdar Koruk Reçeli ile ilgili düşüncelerini şöyle belirtiyor: “Toprağın bereketini, yaratıcılığını gördükçe hayranlığımız, minnetimiz bir kez daha artıyor. Biz Hiç Urla’da doğanın öğreticiliği ve toprağın bilgeliğinden ilham alıyoruz. Koruk reçeli de Urla’nın geçmişinde ve bugününde önemli bir yeri olan bağlara bir saygı duruşu niteliğindedir. Toprağın verdiğini en iyi şekilde değerlendirmek, israf etmemek çok hassas olduğumuz bir konu. Koruk reçeliyle de amacımız bağcılarımızın hasat coşkusuna ortak olurken aynı zamanda sürdürülebilir ekosistemimize de bir katkı sunmak. Değerli iş birlikleri için Sevgili Can Ortabaş ve tüm Urla Şarapçılık Ailesi’ne ve bağcı dostlarımıza çok teşekkür ederim. İyi ki varlar.”

Yolunuz Urla’ya düşerse koruk reçelini ve Hiç Zeytin Ormanı’ndan gelen lezzetleri tatmak için Sanat Sokağı’ndaki Hiç Lokanta’ya uğramayı unutmayın. Urla planını erteleyenler için de Hiç Dükkan’dan www.hicurla.com/online-dukkan/ sipariş vermek mümkün.

 

Hiç Urla lezzetlerinden haberdar olmak için Instagram’da @hicurla hesabını takip edebilirsiniz.

 

INSTAGRAM

SOSYAL MEDYADA BİZ

58,698BeğenenlerBeğen
50,163TakipçilerTakip Et
879TakipçilerTakip Et
6,728TakipçilerTakip Et
1,569AboneAbone Ol

TAROT FALI