Ana SayfaYaşamHer İleri Seviye Gezginin Bir “Mutlaka Listesi” Vardır

Her İleri Seviye Gezginin Bir “Mutlaka Listesi” Vardır

Gazella Turizm, “İleri Seviye Gezginleri” keşfetmeyi hayatının bir parçası haline getirmiş, klasik destinasyonların dışına çıkmayı isteyen kişiler olarak tanımlıyor. En önemli beklentileri gittikleri yerleri beş duyularıyla eksiksiz olarak deneyimleyebilmek. Bir gezgini ileri seviye yapansa, seyahate ayırdığı bütçe değil. Güzel gezmeyi sevmesi, bitmek tükenmeyen bir keşif tutkusuna ve meraka sahip olmaları… İleri seviye gezginler gittikleri yeri en küçük ayrıntısına kadar keşfetmek isterler.
 
Tüm dünyayı etkisi altına alan COVID-19 salgını, 2020’nin ilk aylarından bu yana milyarlarca insanın evlerine kapanmasına neden oldu. Bu süreç de insanlara yaşamanın, keşfetmenin güzelliğini hatırlattı. İnsanların “Bucket List” dediği ama Gazella Turizm’in “Mutlaka Listesi” olarak kullandığı dünya üzerinde görmek istediği ve oralarda yapmak istedikleri şeyleri güncellediler ve keşfetmek için hazır hale geldiler.
 
Gazella Turizm, mutlaka listelerini etkinleştirmek isteyen ileri seviye gezginlerinin koronavirüs salgını sonrası ilk adresinin Avrupa destinasyonları olacağını düşünüyor. Ekim ayında başlamalarını ön gördükleri süreçte kasım ve aralık ayında uzak rotalarla devam edecekler. Bu süreç içerisinde uzak rotalarda Meksika Día de Muertos
Festivali ve Peru öne çıkacak. Ayrıca deniz sezonunun yaşanabileceği Bali ve Sri-Lanka’da popüler destinasyonlar arasında gözüküyor.
 
Meksika Día de Muertos Festivali son dönemin en popüler destinasyonlarından biri olarak öne çıkıyor. Biz de turlarımızda bu festivalin en yoğun yaşandığı San Andres Mixquic’i ziyaret ediyor, Chichen Itza Pramidini yakından görüyor. Beyaz Şejir Merida’yı tanıma fırsatı yakalıyoruz ve Teotihıcan Pramidi ve Dünyaca Meşhur Antropoloji müzesi ve Maya eserlerini yakından görme ve o ruhu yaşama fırsatı buluyoruz.
 
Bu süreçte öne çıkacak bir diğer destinasyon da Peru olacak. UNESCO Dünya Mirası arasında yer alan Lima Eski Kenti ve San Fransico Kilisesi’ni ziyaret ediyorlar. Dünyanın en ünlü yerel pazarlarından biri olan Pisac Pazarı, İnkaların Kutsan Vadisi Ollantaytambo Kalesi ve Güneş Tapınağı da görülecek yerler arasında. Elbette Peru’da en çok merak edilen yer olan Machu Picchu da ziyaret edilecek önemli destinasyonlardan biri.

Peki sizin mutlaka listenizde hangi destinasyonlar var?
 

INSTAGRAM

SOSYAL MEDYADA BİZ

58,698BeğenenlerBeğen
50,163TakipçilerTakip Et
879TakipçilerTakip Et
6,728TakipçilerTakip Et
1,569AboneAbone Ol

TAROT FALI