Ana SayfaGüzellikHangi Epilasyon Yöntemi Sizin İçin En Uygun?

Hangi Epilasyon Yöntemi Sizin İçin En Uygun?

Epilasyonun nasıl yapılacağına karar vermenin en iyi yolu, her seçeneğin artılarını ve eksilerini bilmektir. Bu şekilde, rahatlık, ağrı faktörü, uzun ömür ve sonuç açısından size en uygun olanı bulabilirsiniz.
 
İple Alma Yöntemi
Bu yöntemde ipi kullanarak kılları kıl köklerinden almak amaçlanır.
 
Artıları: Ultra temiz ve düzenli bir sonuç verir ve hassas, ince veya kızarıklığa meyilli ciltler için ağdaya göre daha nazik bir seçenektir.
 
Eksileri: Evde iplikle tüy almayı öğrenmek zor ve zahmetlidir ve bunu kendiniz yapmakta zorlanabilirsiniz. Bu yöntem tüyleri kökünden alır yani biraz acı verir. Geniş yüzey alanlarında kullanmak için de ideal bir yöntem olduğunu söyleyemeyiz.
 
En iyi uygulama alanları: Dudak üstü ve kaşlar.
 
Ağda Bantları
Bu yöntem ağda bantlarının yüzeye yapıştırılarak tüylerin büyüme yönünün tersine doğru çekilmesiyle tüyleri kökten almayı hedefler.
 
 
Artıları: Oldukça kusursuz ve etkilidir ve tüyleri kökünden aldığı için tıraş bıçağı veya tüy dökücü kremden daha uzun süreli pürüzsüzlük sağlar. Zamanla, tüyleri tekrar tekrar ağda yapmak tüyleri zayıflatabilir; daha ince, daha az ağrılı ve ağda işlemi uzun süre tekrarlanmasa dahi daha az fark edilen hale getirir.
 
Eksileri: Acıtır (özellikle kalın kıllar için), tıraştan daha zordur  ve biraz çelik gibi sinirler gerektirir.
 
İdeal kullanım yüzeyleri: Bacaklar, dudak üstü, kaşlar, koltuk altları ve bikini bölgesi
 
Tüy Dökücü Krem
Tüy dökücü kremler, saçın keratin yapısını parçalayarak, bağları etkin bir şekilde çözerek çalışır, böylece kremi sildiğinizde tüyü de beraberinde götürür.
 
Artıları: Ağrısız ve hızlıdır ve kılın ucu işlem sonrası kare şeklinde kalmadığı için(tıraşta olduğu gibi), tekrar uzadığında daha yumuşak hissettirir.
 
Eksileri: Pürüzsüzlük hissi kısa ömürlüdür, çünkü bu yöntem sadece cildin üzerindeki tüyleri alır (kökü değil), bu da yeniden uzamanın oldukça hızlı olacağı anlamına gelir. Uygulandığı süre zarfında kaşıntı hissettirebilirler.
 
İdeal kullanım yüzeyleri: Dudak üstü, bacaklar, bikini bölgesi ve koltuk altları.
 
Dermaplaning
Bu yöntem, cildinizin yüzeyinden tüyleri ve ölü deri hücrelerini uzaklaştırmak için tek bir bıçak kullanarak yapılır ve yüzeyi tıraş etmeye benzer. Esas olarak şeftali tüylerini (üst dudak boyunca görünen yumuşak, ultra ince bebek tüyleri) hedefler.
 
Artıları: Ağrısızdır ve yapması basittir. Ölü cilt hücrelerini de aldığınız için cildin daha pürüzsüz olmasını sağlar ve makyaj için ideal bir zemin oluşturur.
 
Eksileri: Tüyler tekrar oldukça hızlı uzar, çünkü bu yöntemle onları köklerinden almazsınız. Jileti çok sert kullanırsanız, tahriş ve akne oluşturarak cildinizi zorlayabilirsiniz.
 
Şunlar için idealdir: Dudak üstü ve yanaklardaki bebek tüyleri.


 
Jiletleme
Bu yöntem, cildinizin üzerindeki saç tabakasını bir tıraş bıçağıyla temizlemeyi içerir.
 
Artıları: Hızlı, kolay ve ultra pürüzsüz bir sonuç verir. Ayrıca ağrısızdır.
 
Eksileri: Tüyleri köklerinden çıkarmaz, bu nedenle yeniden büyüme hızlı olabilir. Tıraş makinesi, tüylerin uçlarını kare şeklinde keser, yani tekrar çıktıklarında keskin hissettirebilirler veya kalın görünebilirler (jiletleme aslında tüyleri daha kalın yapmaz).
 
İdeal kullanım yüzeyleri: Koltuk altı, bacaklar ve bikini bölgesi
 
Lazer Epilasyon
Bu yöntem tüy foliküllerindeki melanini hedef alır ve yeni tüy üretmesini engelleyecek şekilde köke zarar verir.
 
Artıları: Bu yöntem eskiden yalnızca salonlarda uygulanan bir tedaviydi. Ancak artık evde kullanılan cihazların artışıyla lazer epilasyonu kendi başınıza da yapabilirsiniz. Kullanımı çok acı verici değil ve sonuçlar kalıcı olabilir. Farklı boyuttaki uçlarla hem dar hem de geniş alanları hedefleyebilirsiniz.
 
Eksileri: Bu yöntem, kontrastta en iyi sonucu verir (ideal adaylar koyu renk kıllı ve beyaz tenli olanlardır) ve bu nedenle koyu tenli ve koyu renk kıllı veya açık tenli ve açık renkli kıllı olanlar için daha az etkili olabilir.  Aynı zamanda her zaman istediğiniz kalıcı sonucu vermeyebilir. Sahip olduğunuz saç miktarını tamamen ortadan kaldırmak yerine kalıcı olarak azaltmayı hedefler.
 
İdeal uygulama alanları: Bacaklar, bikini bölgesi, koltuk altları ve dudak üstü.
 
Epiasyon Aletleri
Bu yöntem, tüyleri yakalayan ve kökünden alan küçük mekanik cımbızlara sahip dönen bir kafaya sahip el cihazlarının kullanılmasını içerir.
 
Artıları: Tüyleri kökten aldığı için çok daha uzun süre dayanır. Zamanla, tüyleri zayıflatır, böylece daha ince ve daha yumuşak (ya da hiç) çıkmalarını sağlar.
 
Eksileri: Tüm tüyleri almak tıraştan veya ağdadan daha uzun sürebilir, ağrılıdır ve diğer yöntemlere göre tüm yüzeyi aldığımıza emin olmak biraz daha zor olabilir.
 
İdeal kullanım alanları: Bacaklar, koltuk altı ve bikini çizgileri.
 
 

INSTAGRAM

SOSYAL MEDYADA BİZ

58,698BeğenenlerBeğen
50,163TakipçilerTakip Et
879TakipçilerTakip Et
6,728TakipçilerTakip Et
1,569AboneAbone Ol

TAROT FALI