Ana SayfaGüzellik“Güzelliğe Giden Yol”

“Güzelliğe Giden Yol”

En çok kazanılmak isteyen görüntü güvenilir yüz ifadesiydi ki bunun için hafif yukarı kaldırılmış kaşlar ve torbalardan arındırılmış göz çevresi, yorgun görünümü yok eden kırışıklık giderme ve daha güçlü gösterdiği tespit edilen düz ve belirgin bir çene hattı operasyonu olduğunu söylüyordu. Bunun üzerine o zamanlar bir yazı kaleme almış ancak bu yöntemler için kendi adıma daha erken olduğunu düşünmüştüm. Yıllar geçti ve ben ilk defa bu yıl aynada derinleşen çizgilerimi, göz altında hafifçe beliren yorgunlukları ve yüzümde çıkan ufak lekeleri fark etmeye başladım. Malum yaş, stres, beslenme, iş hayatı, yorgunluk vb. durumlar ilk önce kendini yüzümüzde hissettiriyor. Eğitimci kimliğim gereği sürekli insanlara bir şeyler anlatıyor ve yine yazar kimliğimden ötürü de sürekli bilgisayar ekranına bakarak zamanımı geçiriyordum. Hiçbir şey yapmamak, bunca yıl anlattığım ve arkasında durduğum yaşam duruşuna çok tersti.

Görüntümüz, kendimize verdiğimiz değerin ve özsaygının çok açık bir göstergesidir.  Kendine iyi bakan bir insanın yaptığı işe de aynı özeni göstereceği düşüncesi bütün dünyada geçerlidir. Elbette bu bakım hem ruhsal hem de fiziksel olduğunda ortaya çıkan sonuç, insanlar üzerinde bir etki bırakıyor. Uzun zamandır adını duyduğum ve birkaç dostumun da tercihi olan Dr. Pelin Taşkıran’a randevu aldım ve kendimi onun uzmanlığına bıraktım.
 

 

İlk öğrendiğim şey, her yüzün kendi kas hareketi, cildin genel durumu ve yüzümüzün ifadesinin yapılacak işlemlerin seyrini belirlediğiydi. Elbette bugüne kadar nasıl baktığımız da hemen ortaya çıkıyor.

Benim için güven en önemlisi unsurdu. Pelin Hanım’ın doktor kimliğiyle bu işlerle ilgileniyor oluşu güven duygumu perçinledi. Akabinde doğallıktan yana olan duruşu ve çoğu zaman cerrahi müdahale gerektirmeden yaptığı işlemleri görünce de ‘tamam’ dedim. Üstelik öncesi ve sonrası resimlerde yapılan minik bir işlemde bile kişilerin yüzünde; güç, pozitiflik, gençleşme, tazelik gibi unsurlar çok net göze çarpıyordu.

 


 

Pelin Hanım, bu yolcuğa “Güzelliğe Giden Yol” adını veriyor. Ben de o yola alın bölgesi, göz çevresi ve biraz gözaltı yorgunlukları için mezoterapi yaptırarak bir giriş yaptım. Kariyer için ya da değil, bir şekilde iyi bir dış görünüşün sağladığı özgüven duygusu başarı söz konusu olduğunda her zaman çok etkili bir rol oynuyor. Ve aslında insanın kendine kattığı dinamiklerin hepsi özgüven duygusunun gelişimine hizmet ediyor. 

Söz konusu estetik olduğunda çok fazla bilgi kirliliği söz konusu. En iyisi kendinizi güven duyduğunuz, alanında uzman bir doktorun bilgisine bırakmak. Konu her ne kadar kadınların daha çok ilgisini çekiyor gibi görünse de erkeklerde artık dış görüntüleri konusunda en az kadınlar kadar ilgili ve açıklar. Çünkü; güzel yaş almanın, iç güzelliğini, ruhsal donanımını kendini daha iyi hissettiğin bir görünümle taçlandırmanın cinsiyeti olmaz, olamaz!

Elbette yazının içinde de altını çizdiğim gibi her türlü estetik dokunuş önce ruhun kendisine dokunmalıdır. İçeriden dışarıya bir değişim ve gelişim süreci hedeflenmelidir. İnsanın yaşamını daha iyiye, daha güzele, başarı ve zenginliğe yönlendirecek güç, içi ve dışı ile aynı mesajı vermek ve bunun getirdiği iyi iş yapma becerisine sahip olmakla mümkün olacaktır.

                                              

INSTAGRAM

SOSYAL MEDYADA BİZ

58,698BeğenenlerBeğen
50,163TakipçilerTakip Et
879TakipçilerTakip Et
6,728TakipçilerTakip Et
1,569AboneAbone Ol

TAROT FALI