Ana SayfaGüzellikGüneş Lekelerine Mezoterapi Dokunuşu

Güneş Lekelerine Mezoterapi Dokunuşu

Yaz aylarının bıraktığı güneş lekeleri, kalıcı izler haline dönüşmeden tedavi edilebiliyor. En az 50 faktörlü bir güneş koruyucu kullanılmadığı takdirde ve genetik yatkınlıkla oluşan güneş lekeleri için çare ise yüz mezoterapisi… Uzm.Dr. Şafak Göktaş yüz mezoterapisine dair bilmeniz gerekenleri anlattı.

 

Yüzde görülen kahverengi oluşumlara “Melazma (Güneş lekesi)” deniyor. Kadınlarda erkeklere göre daha sık görülen bu lekelerin yaş ilerledikçe görülme oranı artar.

Lekenin oluşma mekanizması, lekeli bölgedeki hücrelerin, lekesiz bölgeye göre daha fazla melanin pigmenti (Renk veren madde) üretmesidir. Lekenin tedavisinden iyi yanıt alınıp alınamayacağının en önemli göstergesi ise lekenin derinliğidir. Leke ne kadar yüzeydeyse tedavi o kadar başarılı sonuç verir.

Güneş lekelerinin tedavisinde birçok yöntem kullanılır. Bu yöntemler arasında başı yüz mezoterapisi çeker. Plazma teknolojisi ile mezoterapi kombine olarak yapıldığında daha başarılı sonuçlar alınır.

Yüz mezoterapisi nedir?

Yüz mezoterapisi, cildin altına küçük iğneler ile yapılan hyaluronik asit, vitamin ve mineral karışımından oluşan bir kürdür. Yüz mezoterapisi bir diğer isimle mezotifting cildin yenilenmesi, canlanması, kırışıklıkların azalması ve sarkmaların toparlanmasında da etkilidir. Eller, dekolte bölgesi, boyun, gıdı ve tüm yüze uygulanabilir. Mezoterapi ile cildin altına enjekte edilen sıvı cildi uyarır, işlem yapılmaya başlandığı andan itibaren lifting yani yüzü yukarı çekme etkisi başlar.

Öncesinde cilt krem ile uyuşturulur. İşlem yapılmadan önce yüz temizlenir. İşlem yaklaşık yarım saat sürer. İşlem sonrasında kızarma, şişme, hafif morarma gibi yan etkiler oluşabilir. Çok kısa sürede geçecek olan bu yan etkiler, kişinin normal yaşantısına dönmesinde hiçbir problem yaratmaz.

Yüz mezoterapisi cildin yapısına (Genç cilt, orta yaşlı cilt, yaşlı cilt) bağlı olarak 3 ile 6 seans arasında yapılır. 2 seans sonrası etkisi daha hızlı ve net bir şekilde görülür.
 
 

INSTAGRAM

SOSYAL MEDYADA BİZ

58,698BeğenenlerBeğen
50,163TakipçilerTakip Et
879TakipçilerTakip Et
6,728TakipçilerTakip Et
1,569AboneAbone Ol

TAROT FALI