Ana SayfaGüzellikGüçsüzleşen ve Kırılan Tırnaklarınızı Nasıl Daha Sağlıklı Hale Getirebilirsiniz

Güçsüzleşen ve Kırılan Tırnaklarınızı Nasıl Daha Sağlıklı Hale Getirebilirsiniz

Eğer tırnaklarınızı uzatmak istiyor veya tırnaklarınızın güçsüz görünmesinden şikayet ediyorsanız, sizi çok iyi anlıyoruz!

Yakın zamanda jel veya protez tırnaklarınızı çıkardıysanız, tırnak güçlendirmek için işe yarayacak yöntemler arıyor olabilirsiniz. Sizi çok iyi anlıyoruz. Bu tür uygulamalar tırnakları inceltip güçsüzleştirirken, tekrar eski haline gelmesini de kesinlikle çok zorlaştırıyor!

Eğer bu durumu yaşıyorsanız üzülmeyin. Tırnaklarınız onarılamayacak durumda değil. Aslında, bazı yaşam tarzı değişiklikleri yaptıktan ve tırnakların sağlığına öncelik verdikten sonra, güzel tırnaklarınızın eski ihtişamlarına neredeyse geri dönebileceklerini rahatlıkla söyleyebiliriz! Sadece maalesef biraz zaman ve çaba gerektirecek.

Tıpkı kuru, aşırı işlem görmüş saçları derinlemesine şekillendirip tedavi ettiğimiz gibi, tırnak ve kütikül bakımı da çok önemlidir. Tırnaklarınızın molaya ihtiyacı olduğunda ojelere tırnak randevularına ara verin ve tırnaklarınızı daha kısa tutun. Daha kısa tırnaklar kırılmaya ve takılmaya daha az eğilimlidir.

İlk etapta zayıf tırnaklara ne sebep olur? İlk kategori, kontrol edilmesi zor olan ve genetik, yaşlanma ve bazı tıbbi durumları içeren faktörlerdir ve bu nedenle bu hasarın bir kısmı kaçınılmazdır. İkinci ve daha yaygın kategori, çevresel faktörlerden oluşur, yani kontrol edilmesi daha kolaydır ve çözmek için uğraşıldığında sorun üzerinde önemli bir etki yapabilir.

Tırnaklarınızı nasıl güçlendireceğinizin yanı sıra neleri yapmayı bırakacağınızı ve dayanıklılıklarını geliştirmek ve korumak için rutininize neleri ekleyeceğinizi öğrenmek için okumaya devam edin.

Su ile İlgili Şeyler Yaparken Eldiven Giyin
Tırnakların saçımızla birbirine benzediğini düşünürsek, saçımıza zarar verecek çoğu şeyin tırnaklarımızda da zarara yol açacağını söylemek çok da yanlış olmaz. Hem saç hem de tırnaklar, özellikle su sıcak olduğunda, fazla suya karşı zayıf bir tepki verir.
Tırnaklarımız, derimizden bile daha fazla su emicidir! Tırnak suyu emdiğinde, tırnak hücrelerine veya onikositler üzerinde soyulmaya, kırılmaya ve zayıflamaya neden olabilecek büyük bir yük oluşturur. Bu üzden bulaşık yıkarken, suyla çalışırken veya suya değdiğiniz herhangi bir ev işi yaparken eldiven giymelisiniz.

Cam Tırnak Törpüsü Kullanın

Tipik törpüler, satın alınabilirlikleri ve hızlı çalışmaları nedeniyle tercih edilen törpülerden olma eğiliminde olsa da tırnak sağlığı söz konusu olduğunda aslında en iyi seçim değildir.
Zımpara tahtaları, çivinin ucunda soyulmaya, onikoşiziye ve çatlaklara yol açan mikroskobik açıklıklara ve yarıklara sahiptir. Biz cam veya kristal tırnak törpülerini diğer törpülere tercih ediyoruz çünkü cam olanlar mikroskobik açıklıklara veya yırtılmalara neden olmazlar ve tırnakta temiz kenarlar oluştururlar.

Asetonsuz  Çıkarıcıları Tercih Edin
Tırnaklarınızın nefes almasına izin vermek onların sağlığı için çok önemliyken, ojenizi nasıl çıkardığınız da bir o kadar önemlidir.

Kimyasallara maruz kalma açısından, cila sökücü çok önemlidir: Aseton özellikle tırnağı kurutma eğilimindedir ve kırılgan tırnakları daha da kötüleştirebilir. Soya gibi bileşenler içeren ve/veya yağlardan ilave nemlendirici faydalar sağlayan bakım formülleri aramak en iyisidir.

Formaldehitli Tırnak Ürünlerinden Kaçının
Tipik tırnak güçlendirici ürünler kulağa gerçek olamayacak kadar iyi geliyorsa, bunun nedeni ne yazık ki birçoğunun gerçek olmamasıdır. Birçok sözde tırnak güçlendirici, tırnağa çok zarar veren maddeler olan formaldehit veya formalin içerir. Formaldehit başlangıçta tırnağı sertleştirir; bununla birlikte zamanla tırnak kırılgan hale gelir ve tırnağın yatağından kalkma veya ayrılma riski vardır. Formaldehit ayrıca tırnağa yakın ciltte ciddi alerjik reaksiyonlara neden olarak cildin aşırı derecede tahriş olmasına ve şişmesine neden olabilir.

Ayçiçek Yağı ile Tırnaklarınızı Nemlendirin
Tırnak etlerinizi ve tırnağınızı nemli tutun, ancak her zaman bilimsel olarak kanıtlanmış bileşenlerle formüle edilmiş ürünleri arayın. Tırnak ve kütikül nemlendiricisi ararken, tırnak esnekliğini artırdığı ve böylece kırılganlıkla mücadele ettiği gösterilen fosfolipidler açısından zengin ürünlere bakın. Ürünü günde birkaç kez tırnak etlerinize masaj yaparak uygulayın ve elinizi çok fazla yıkıyorsanız, birkaç yıkamada bir bu uygulamayı tekrarlayın.

Tırnaklarınızı Glikolik Asitle Tedavi Edin
Son olarak, glikolik asit içeren tırnak bakımlarını araştırdığınızdan emin olun. Glikolik asit, kırılgan tırnakları gençleştiren bir bileşendir. Bu asit, tırnak keratininin disülfit bağlarını parçalayarak tırnak hidrasyonunun artmasına neden olur. Dahası, glikolik asit bir nemlendirici olarak kabul edilir, bu da bu asitin tırnakların nemini korumasına yardımcı olduğu anlamına gelir.

Glikolik asit, esasen her tırnağa küçük bir “soyulma” sağladığı için de yararlıdır. Cildin ölü hücrelerin yüzeysel katmanlarını yok etmesi için peeling yaptığımız gibi, bu strateji tırnak için de geçerlidir. Yüzeysel onikositlerin hasarlı katmanlarını kaldırarak, tırnağı nemlendirmeye ve güçlendirmeye yardımcı olan bileşenlerin emilimini sağlayabilirsiniz.

INSTAGRAM

SOSYAL MEDYADA BİZ

58,698BeğenenlerBeğen
50,163TakipçilerTakip Et
879TakipçilerTakip Et
6,728TakipçilerTakip Et
1,569AboneAbone Ol

TAROT FALI