Ana SayfaTeknolojiGoogle Asistan Gelişti... İşte Çok Konuşulacak Yeni Özellik!

Google Asistan Gelişti… İşte Çok Konuşulacak Yeni Özellik!

Bilindiği gibi Google Asistan, konuşma esnasında yanlış bir şekilde devreye girebiliyor ve sizi yanlış anlayabiliyordu. 

Bazen de isteyerek devreye soktuğunuz Google Asistan’a doğru talimat verilemiyor ve istenileni tam olarak anlamayan yapay zeka, verdiğiniz talimata en yakın davranışı sergiliyordu. Google, yaptığı güncellemelerle birlikte bu sorunun ortadan kalktığını duyurdu.

Google Asistan Komut Sistemi Seviye Atladı

Daha önce kullanıcıları gerçekten anlamak yerine doğru veya yanlış ne anladıysa onu yapmayı seçen yazılım, şimdilerde bir dil bilgisi hocası kadar yetenekli. Yeni sistem, kelimelerdeki veya cümlelerdeki hataları buluyor ve onların altını çizerek meseleleri doğru anlamaya odaklanıyor.

Yazılımın altını çizdiği hatalar ya da asistanın anlayamadığı kelimeler altı çizili olarak geliyor ve Google Asistan size bunları düzenlemenizi söylüyor. Böylece düzenlenmiş yeni bilgilerle hem anlama kolaylaşıyor hem de öğrenmeyle birlikte bir diğer komutta yanlış anlama riski ortadan kalkıyor.

Düzeltme konusunda katı kuralları olmayan dijital yardımcı, özellikle özel isimlerin veya cihazların yazılışına önem veriyor. Uygulamaya kazandırılan bu yeni kabiliyet, henüz tam olarak düzgün çalışıyor değil ancak zamanla oturacağı söyleniyor.

Arama motoru devi Google Asistan’ın önümüzdeki 5 yıl içinde gerçekten akıl almaz bir boyutta gelişeceği tahmin ediliyor. Google Asistan’ın bir insan kadar anlama esnekliğine sahip olması hayal değil.
 

INSTAGRAM

SOSYAL MEDYADA BİZ

58,698BeğenenlerBeğen
50,163TakipçilerTakip Et
879TakipçilerTakip Et
6,728TakipçilerTakip Et
1,569AboneAbone Ol

TAROT FALI