Ana SayfaYaşamGeorge Clooney ve Nespresso Hayranı Ünlü İsimler Anlamlı Bir Kampanyada Buluştu

George Clooney ve Nespresso Hayranı Ünlü İsimler Anlamlı Bir Kampanyada Buluştu

Her zaman kahvenin iyilik için olumlu bir güç olduğuna inanan Nespresso bu inançla, “Tutkulu Bir Özenin Eseri” olarak adlandırdığı yeni iletişim platformunu odak noktasına alıyor.  Bugün dünya çapında gösterilen videoda, kampanyanın marka elçisi ve Nespresso Sürdürülebilirlik Danışma Kurulu (NSAB) üyesi George Clooney ve çok sayıda ünlü isim bir araya geliyor. Videoda buluşan isimler, her bir fincan Nespresso’nun ardında ne olduğunu ve değer zincirinin her adımındaki derin özene yapılan yatırımı keşfe çıkıyor.
 
Kampanya özelinde hazırlanan video, yüksek kaliteli kahve ile çiftçilere ve çevreye özen göstermenin olumlu değişim için nasıl bir itici güç olacağına ve gelecek kuşaklar için yaşam biçiminin nasıl özenle korunduğuna dikkat çekiyor. Nespresso’nun bu çok anlamlı kampanyası dünyanın her yerinde aynı gün, dijital ve sosyal medya kanallarında gösteriliyor. Kampanya videosunda başta marka elçisi George Clooney olmak üzere; ünlü İtalyan dijital girişimci Chiara Ferragni, aktör Mark Chao, keman sanatçısı Renaud Capuçon, moda tasarımcısı Johanna Ortiz, aktris ve hayırsever Sonia Rolland, aktivist Emi Mahmoud gibi alanında güçlü isimler bir araya geliyor. Özen Nedir? sorusuna yanıt aranan videoda ünlü isimler verdikleri mesajlarla, her bir fincan kahvenin ardında Nespresso’nun gösterdiği derin özeni ortaya koyuyor.
 
Her Fincan Özenle Başlar…
George Clooney’nin öncülüğünü yaptığı “Tutkulu Bir Özenin Eseri” kampanyası, Nespresso’nun temel inançlarını gözler önüne seriyor. Kampanya ile her ayrıntıya özen göstermenin, yüksek kaliteli kahveyi hazırlamada pozitif değişim için hem bir sanat hem de itici bir güç olacağının altı çiziliyor.Bu inanç, çiftçilerin geçim kaynaklarını iyileştirip çevreyi korurken, aynı zamanda en kaliteli çekirdeklerin elde edilmesine dikkat çekiyor. Nespresso AAA Sürdürülebilir Kalite™ Programından, markanın “Kökenleri Canlandırmak” (Reviving Origins) programı ile nesli tükenmekte olan kahveleri ve toplulukları canlandırma taahhüdüne kadar Nespresso’nun bütün değer zincirini kapsıyor. Nespresso’nun aynı hassas anlayışı, 2022’ye kadar her bir fincan kahvesini karbon nötr hale getirme taahhüdünün arkasında da yer alıyor.
 
Nespresso’nun Baş Marka Sorumlusu (Chief Brand Officer) Anna Lundstrom; Nespresso’da özenin çok derinlere işlediğini belirterek, doğanın değerli kaynaklarından birinin koruyucusu olarak özenin yaptıkları her şeyde mevcut olan bir felsefe olduğunu ifade ediyor. Lundstrom, rafine kahve deneyimi sunmaya ve dünyanın en iyilerini özen ve yaratıcılıkla korumaya kararlı olduklarını belirterek, iyi tat ve iyi değerlerin beraber yol alabileceği bir yaklaşım izlediklerine dikkat çekiyor. Anna Lundstrom, anlamlı kampanya ile Nespresso’nun benzer düşüncelere sahip bu kadar İsmi bir araya getirmekten gurur duyduklarını belirtiyor.
 
Paylaşılan Değerler…
2006’da başlayan bir ortaklığa dayanan “Tutkulu Bir Özenin Eseri”, Nespresso markasının değerleri ile George Clooney arasındaki kalıcı yakınlığı vurgulayarak, marka elçiliğinin nasıl tamamen daha anlamlı bir hale gelebileceğinin altını çiziyor. Sürdürülebilirlik ve çiftçi refahı konusunda Nespresso ile her zaman ortak bir tutku paylaştıklarını belirten Clooney, geçen yılın getirdikleri ile bu özenin, toplulukların refahı ve dayanıklılığı için çok önemli olduğunu ifade etti. Bu nedenle, aktivistlerden ünlülere, şimdiye kadar tanıştığı en sadık çiftçiler ve kahve uzmanlarına kadar “Tutkulu Bir Özenin Eseri” hareketinde aynı değerlere sahip insanların yanında olduğunu söyledi. Aynı zamanda, birlikte sürdürülebilirlik, adalet ve gelecek nesiller için harika kahvenin tadını çıkarabilmeyi sağlamaya kararlı olduklarını da belirtti.
 
Özen Hakkında…
Nespresso’da tesadüflere dayanmayan kalite anlayışı, bilinçli seçimlerden ve markanın küresel operasyonları boyunca gösterdiği büyük özenden kaynaklanıyor. Kahve çiftçiliği topluluklarına özen göstermek ve cinsiyet eşitliği sağlamak Nespresso için büyük önem taşıyor. Toplumsal sorunlara karşı Nespresso ile aynı değerleri paylaşan ünlü isimlerin yer aldığı videoda ayrıca; bu değerleri yetenekleri ile güçlendiren Fransız şef Jean Imbert gibi yaratıcılardan, her ikisi de Nespresso Sürdürülebilirlik Danışma Kurulu üyesi olan ve Fairtrade International Global CEO’su Dr. Nyagoy Nyong’o ve PUR Projet’in Kurucusu Tristan Lecomte gibi tüm kariyerlerini eşitlik ve sürdürülebilirlik konusunda harekete geçmeye adayan, Nespresso’nun uzun vadeli sürdürülebilirlik taahhüdünü paylaşan iş ortakları da yer alıyor. Nespresso’nun Kahve Geliştirme Başkanı Alexis Rodriguez ve Kahve Uzmanı James Pergola’nın yanı sıra; Kolombiyalı Ziraat Mühendisi Juliana Correa ve Nikaragua kahve sanatçıları Cindy Romero ve Anderson Moran da videoda yer alan diğer isimlerden.
 
Dijital Girişimci – Chiara Ferragni;
“Tutkulu Bir Özenin Eseri” videosunda, ünlü bir dijital girişimci olan Chiara Ferragni de yer alıyor. Yenilikçi fikirleri gözden kaçırmayan ve kadınların güçlendirilmesi için aktif destek sağlayan bir yaklaşım Nespresso’nun temel ilkelerini oluşturuyor. Bu özellikler ise Ferragni’yi kampanya için mükemmel bir seçim haline getiriyor. Chiara Ferragni, “Geçtiğimiz yıl boyunca, gerçek özenin toplulukları desteklemek için elimizden geleni yapmak anlamına geldiğine her zamankinden daha fazla ikna oldum. Bu iş birliği ile daha güçlü olduğumuzu gördüm” dedi. Ferragni, eşitlikçi ve sürdürülebilir kaynak kullanımına olan bağlılığından dolayı Nespresso’ya her zaman hayranlık duyduğunu ve bu kadar önemli bir girişimde markayla iş birliği yapmaya başlamaktan son derece onurlu olduğunu belirterek, gelecekte neler olacağı konusundaki heyecanını paylaştı.
 
Nespresso’nun yeni kampanyası YouTube gibi dijital kanallar ve Sosyal Medya platformları üzerinden yayınlanacak. Lansman filmi için Nespresso’nun YouTube kanalı https://youtu.be/wPMjiJ5SoBs 
ziyaret edilebilir. Ayrıca, dileyen herkes #TutkuluBirÖzeninEseri hashtag’i ile özenin kendileri için ne anlama geldiğini paylaşarak bu akıma katılabilir.
 
 

INSTAGRAM

SOSYAL MEDYADA BİZ

58,698BeğenenlerBeğen
50,163TakipçilerTakip Et
879TakipçilerTakip Et
6,728TakipçilerTakip Et
1,569AboneAbone Ol

TAROT FALI