Ana SayfaSağlıkGeceleri Kaç Saat Uyumalısınız?

Geceleri Kaç Saat Uyumalısınız?

Siz de kaliteli uyku sürenizi arıyor ve günlük hayatınızı daha motive bir şekilde geçirmek mi istiyorsunuz? Hangimiz istemiyoruz ki? Huffington Post genel yayın yönetmeni ve The Sleep Revolution: Transforming Your Life, One Night at a Time kitabının yazarı Arianna Huffington, uykunun yaşantımız için ne kadar zaruri olduğunun altını çiziyor.

“Her şey birbiri ile ilişkili; duygularımız, buluşmalarımız, yapacaklar listemiz. Kaliteli bir uyku uyumadığımız takdirde bunların hiçbirinden keyif alamıyoruz ve yaratıcılığımızı ortaya koyamıyoruz.”

Uykuyu bir öncelik olarak görmemiz gerektiğini söyleyen Arianna, herkesin bir ‘uyku numarası’ olduğunu ve onu bulması gerektiğini savunuyor. Hayır, bu yatak reklamlarında bahsedilen numaralardan değil. Bu, alarm olmadan ve enerjik hisseder uyanmamız için uykuda geçirdiğimiz süre. Kişiden kişiye değişen bu numara, yine kişisel deneyimler ile tespit ediliyor. Vücudunuzun ihtiyacı olan uyku süresini bulmak için her gece uyuduğunuz saatleri ve alarm çalmaksızın uyandığınız saati takip ediyorsunuz.

Peki bu numarayı siz nasıl bulabilirsiniz? Gece alarm kurmadan uyuyun. “Uyanacaksınız!” sözünü veren Arianna, “Ve vücudunuz tam olarak dinlenmiş olacak. O numarayı ancak böyle bulabilirsiniz. Benimki 8.” diyor.

Hadi, bu hafta sonu sabah alarmı kurmayın ve uyuduğunuz saat ile sabah uykunuzu almış olarak uyandığınız saat arasındaki ‘uyku numarası’nı tespit edin.

Sizin için son bir ipucu; National Sleep Foundation’ın yaşlara göre belirlediği saat aralıklarından da bir fikir edinebilirsiniz.

INSTAGRAM

SOSYAL MEDYADA BİZ

58,698BeğenenlerBeğen
50,163TakipçilerTakip Et
879TakipçilerTakip Et
6,728TakipçilerTakip Et
1,569AboneAbone Ol

TAROT FALI