Ana SayfaDekorasyonGaia&Gino ile Swarovski`nin ortak projesi

Gaia&Gino ile Swarovski`nin ortak projesi

Endüstriyel tasarımda kristal kullanımına yeni ve şaşırtıcı yollar bulmayı amaçlayan “SWAROVSKI ELEMENTS at Work” projesinde GAIA&GINO, Eye (tasarımcı: Sebastian Bergne), Fake Wood (tasarımcı: François Azambourg) ve Puzzle (tasarımcı: Nendo) adını taşıyan üç ayrı tasarım ile yer aldı. Türk kültür mirasından izler taşıyan bu özel tasarımlar ile GAIA&GINO, iç mekanlar için üretilen çağdaş tasarım ürünlerine Swarovski kristallerini uygulayan ilk firmalardan biri oldu. Koleksiyonlar, ilk kez İznik çinisi ile tasarım objeleri üretilmiş olması ve ilk kez “nazar boncuğu”nun üç boyutlu çağdaş bir tasarım ürününde kullanılması bakımından da önem taşıyor.  

Swarovski ile ortak gerçekleştirilen projenin koleksiyonları ilk etapta Ağustos ayında Amerika’da, Eylül ayında İtalya, İspanya, Fransa, Portekiz, Yunanistan, Hong Kong, Birleşik Arap Emirlikleri ve İstanbul’da satışa sunulacak. Sınırlı sayıda ve numaralı olarak üretilecek olan EYE koleksiyonu ise tüm dünyada sadece 40 mağazada tasarim tutkunlarıyla buluşucak. Fiyatları 125-800 Euro arasında değişen üç koleksiyonun satışından 2010 yılı sonuna kadar 600.000 Euro, 2011 yılı için ise 1.3 milyon Euro ciro hedefleniyor. Tüm pazarlama, ürün geliştirme ve tasarım yatırımı Swarovski tarafından yapılan ürünler, GAIA&GINO markası altında üretilip; tüm dünyada GAIA&GINO kanallarından pazarlanacak. 

SWAROVSKİ ELEMENTS at Work projesinde yer alan tasarımcıların tümünün Swarovski tarafından seçildiğini belirten Gaye Çevikel, projede yer alan tasarımcilar  hakkında: “Sebastian Bergne uzun süredir çalışmak istediğim tasarımcı listesindeydi. Bu proje için İznik çinisi kullanarak hazırladığı Eye, Türk tarihi ile çağdaş tasarımın olağanüstü bir kombinasyonu. İkinci koleksiyonumuz olan ve François Azambourg’un bizim için Chaton kristalleriyle bezenmiş deriyle tasarladığı Fake Wood adını taşıyan tepsiler ve ofis/mücevher kutusu da oldukça etkileyici. Francois Azambourg harika bir mühendis ve problem çözücü, tasarımlarına espri ve şiirsellik her zaman ön planda. Projenin son koleksiyonu olan Puzzle’da oldukça yaratıcı ve kavramsal bir tasarım grubu olan Nendo ile çalıştık. GAIA&GINO’nun ilk fonksiyonel olmayan bir ürününü yaptık. Ama hem çok güzel, hem de eğlenceli bir ürün ortaya çıktı ki bu da bizim marka kimliğimize uyuyor” dedi. 

Uluslararası yeteneklerle üreticileri biraraya getiren “SWAROVSKI ELEMENTS at Work” projesinde GAIA&GINO’nun yanı sıra; Abet Laminati (tasarımcı: Konstantin Grcic), Moroso (tasarımcı: Doshi Levien), Lapalma (tasarımcı: Tomoko Azumi), Quinze&Milan (tasarımcı: Gitta Gschwendtner), Meritalia & BD Barcelona Design (tasarımcı: Neri&Hu), When objects work (tasarımcı: Studio Pei-Zhu) ve Fannyaronsen (tasarımcı: Fanny Aronsen)  markaları da yer alıyor. 

GAIA&GINO koleksiyonları New York’tan Pekin’e toplam 40 ülkede – Amerika’da Barneys, NY MoMA, Paul Smith; Paris’te Le Bon Marché; Milano’da La Rinascente, 10 Corso Como; İsviçre ve Almanya’da Vitra Tasarım Müzesi; İngiltere’de Conran Shop ve Hong Kong ve Pekin’de Lane Crawford gibi – 300 stil bilincine sahip mağazada satılmakta.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

INSTAGRAM

SOSYAL MEDYADA BİZ

58,698BeğenenlerBeğen
50,163TakipçilerTakip Et
879TakipçilerTakip Et
6,728TakipçilerTakip Et
1,569AboneAbone Ol

TAROT FALI