Ana SayfaSağlıkYüzme Öncesi ve Sonrası Uygulamanız Gereken 5 Adım

Yüzme Öncesi ve Sonrası Uygulamanız Gereken 5 Adım

Havuz öncesi duş alın.

Eğer havuza girecekseniz öncesinde duş alanlarında tüm bedeninizi ıslatın. Havuzdaki klor cildinize olumsuz etki etmeyecek.

Instagram: @carajourdan

Yüzmeden önce güneş koruyucu kullanın.

Cildinize yüzmeden önce sürdüğünüz güneş koruyucu ürünler lekeli bir şekilde bronzlaşmanızı önler. İçeriğinde çinko oksit ve titanyum dioksit içeren güneş kremlerini kullanmanız tavsiye ediliyor. Çünkü en etkililer onlar, üstelik bu esnada cildinize zarar da vermiyorlar.

Instagram: @jlbabe

Havuzdan/denizden çıktıktan hemen sonra duş alın.

Klor veya deniz tuzunun cildinizde kalmaması için temiz suyla duş alın. Yüzme sonrası alınan duş aynı zamanda cildin pH dengesini normale çevirir.

Instagram: @carajourdan

Yüzme sonrası duşta sonra cildi nemlendirin.

Cildinizdeki nem seviyesini geri kazanmak için nemlendirici uygulayın. Yüz derisi daha hassas olduğu için uygun ürünler kullanmanız önemli.

Instagram: @wethepeoplestyle

Kurumak için güneşte yatmayın.

Bikinilerinizin kuruması için denizden/havuzdan çıktığınız gibi şezlonga koşmayın. Temiz su ile duş almadan güneşte uzanırsanız cildiniz kurur ve kızarıklığa, kaşıntıya hatta tahrişlere neden olur.

Bu yüzden duşunuzu alın, kendinizi pamuklu bir havluyla kurulayın, koruyucu ürün uygulayın ve manzaraya karşı serin içeceğinizin tadını çıkarın! 🙂

Instagram: @josefinehj

INSTAGRAM

SOSYAL MEDYADA BİZ

58,698BeğenenlerBeğen
50,163TakipçilerTakip Et
879TakipçilerTakip Et
6,728TakipçilerTakip Et
1,569AboneAbone Ol

TAROT FALI