Ana SayfaRöportajWorldofsimay Olarak Tanınan Influencer Simay Özyiğit ile Favorileri Üzerine

Worldofsimay Olarak Tanınan Influencer Simay Özyiğit ile Favorileri Üzerine

Öncelikle ​sizi biraz tanıyabilir miyiz?

1986'da İzmir'de dünyaya geldim. Tam bir İzmir aşığıyım. Üniversite seçimimde bile İzmir dışında başka bir tercihte bulunmadım. Dokuz Eylül Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi’nden mezun olur olmaz, iş hayatıma yine İzmir’de Sky TV’de çocuk programları sunarak adım attım. Çalışma Ekonomisi, yani İnsan Kaynakları bölümünü bitirmeme rağmen bu alanı kendime yakın hissetmedim. Hayalim her zaman televizyonda program sunmaktı. Aslında başka bir işe başvuracakken kanala özgeçmişimi verdim ve şans eseri kabul edildim. Televizyon dünyasına girişim ise böyle oldu. Kurumsal hayatta büyük şirketlerde yöneticilik yaptıktan sonra kendi işimi kurmak istedim. Çok sevdiğim sosyal medya artık işim oldu. Şu anda özellikle Instagram’da oldukça aktifim. Sosyal medya, daha Instagram yokken bile hayatımdaydı. Çocukken de bilgisayarlara meraklıydım. Facebook’tan sonra Instagram henüz çok yeniyken yer almaya başladım ve çok sevdim. Görsellik ve estetik hayatımın her evresinde vardı. Instagram ile birlikte normal hayatımı önce arkadaşlarımla, sonra büyüyen takipçi kitlemle paylaşmaya başladım. Durumun bu noktaya geleceğini düşünmemiştim, ancak şimdi hayatımın ona göre şekillendiğini söyleyebilirim.

Sosyal medyanın ​moda ve trendler eksenindeki önemi hakkında ne düşünüyorsunuz?

Sosyal medya ile sadece biz değil kullanıcılar da etle tırnak gibi 🙂  Ortalamaya bakacak olursak herkes en az 2 saatini sosyal medyada geçiriyor. Sosyal medyanın yaşamımızdaki yeri büyük. Dolayısı ile paylaştığımız her şeye anında tanımadığınız yüzlerce, binlerce insana ulaşabiliyor. Hal böyleyken, hiç bilmediğimiz kişiler popüler, hiç tanımadığımız markalar revaçta. Çok sevdiğiniz influencerın giydiği bir elbise, bir ayakkabı, bir çanta hiç aklınızda yokken satın almanıza bile sebep oluyor. Tv, basın yerini artık bu anlamda sosyal medyaya bıraktı. Birçok marka reklam vermeyi bile bu platform altında gerçekleştiriyor.

Makyaj çantanızdan ayırmad​ığınız ürünler neler?

Her daim çekimden çekime koştuğum için olmazsa olmazım diyeceğim ürünler Dior’un kırmızı ve pembe rujları ile göz farları. Ten ürünlerinde ise Mac fondöten, Bobbi Brown ve Clinique concealer, Nars bronzlaştırıcı, Benefit ve Giorgio Armani pudra kullanıyorum. Maskarada ise tercihim Lancome‘dan yana.
 

Yeni sezon için alışveriş listenizd​e hangi parçalar var?

Her daim beyaz gömlek ve blue jean olmazsa olmaz kült parçalarımdan. Ayrıca hem modern hem spor şık görünmeyi çok sevdiğim için Zara ve Mango'nun elbise kombinlerini de çok seviyorum. Hem uygun fiyata hem de kaliteli ürünleri bulabiliyorsunuz. Karpuz kol modeller şu ara çok revaçta. Sonbahar yaklaşmışken en sevdiğim parçalardan biri de trençkot. İzmir'de çok yoğun kış süreci olmadığı için çok kalın ve kazak tipi şeyleri tercih etmiyorum.

 Sizin için ideal sonbahar makyajı n​elerden oluşuyor?

Sonbahar denildiğinde şüphesiz herkesin aklına toprağın kahverengi tonları ve kurumuş sarı yapraklar gelir. Hüznün ve duyguların mevsimi olan sonbaharda giyilen giysilerden yapılan makyajlara kadar kahverengi ve sarı tonları hakim olur. Kahverengi ve şeftali tonları benim için sonbahar makyajının olmazsa olmazı diyebilirim.

Hazırlanma sürecinde dinlemekten keyi​f aldığınız şarkılar hangileri?

Bazı şarkılar vardır ki, zamanın ötesinde bir kaliteye ve güzelliğe sahiptir. Üzerinden yıllar geçse bile dinlenmeye devam eder ve daha sonraki yıllarda da dinlenileceği bilinir. O kadar çok böyle şarkı var ki, seçmek oldukça zor benim için. Ama  Yann Tiersen, Adele ve James Blunt eskise de vazgeçilmezlerden benim için. Şu aralar dinlediğim Türkçe parça ise Feride Akın- Yok Yok.

Sizi neler motive e​der?

Beni küçük şeyler bile mutlu ediyor. Bu yüzden güne başladığımda filtre kahve içmek, motivasyon ajandama bakıp yapmam gerekenleri kontrol etmek, makyajımı tamamlayıp aynaya bakıp “İşte uzun bir güne, bu gülümseme ile hazırsın Simay” demek her günümü motiveli bir hale getiriyor benim için.

2020 hed​efleriniz nelerdir?

Hedeflerimi Instagram anlamında büyük ölçüde gerçekleştirdim. Sırada YouTube ve organizasyonlara ağırlık vermek var diyebilirim. Doğma büyüme  İzmirliyim dediğim gibi tam bir İzmir aşığıyım. Her büyük event ve organizasyon hep İstanbul'da oluyor. İzmir'im içinde güzel projeler üretip hayallerimi gerçeğe dönüştürmek istiyorum. Biliyorum ki çok istersem ve çok çalışırsam bu hedefimi de gerçekleştirmiş olup 2021’de yanına bir tik koyacağım 🙂

Instagram: worldofsimay

INSTAGRAM

SOSYAL MEDYADA BİZ

58,698BeğenenlerBeğen
50,163TakipçilerTakip Et
879TakipçilerTakip Et
6,728TakipçilerTakip Et
1,569AboneAbone Ol

TAROT FALI