Ana SayfaMagazinScarlett Johansson'ın Avengers Vücudunun Ardındaki Diyet ve Egzersiz Sırları

Scarlett Johansson’ın Avengers Vücudunun Ardındaki Diyet ve Egzersiz Sırları

Marvel Sinematik Evreni’nde canlandırdığı Black Widow rolünde gözlerimizi alamadığımız; son olarak Avengers: Endgame filminde izlediğimiz Scarlett Johansson sıkı diyet ve spor programının ardındaki sırları paylaşıyor. 

“Marvel’de çalışmanın en büyük getirilerinden biri, fitness kısmı” diyen Johansson ekliyor “10 yıl öncekinden daha güçlü ve her şeyi yapmaya daha yatkınım; ki bunu söyleyebilmek harika bir şey!"

34 yaşındaki Johansson aynı zamanda 4 yaşında Rose adında bir kız çocuğu sahibi; bu da spor rutininin hızlı, erken ve etkili olması gerektiği anlamına geliyor. Haftanın 4 ya da 5 günü 45 dakikadan 1 saate kadar çıkan sürelerde spor programını tamamlıyor.

Scarlett Johansson'ın Spor Programı: Ağırlık,Plyometrics ve Refleksler

Scarlett; 2009’da onu Black Widow olarak gördüğümüz ilk günden beri New York’lu antrenör Eric Johnson ile çalışıyor. Johnson genelde film öncesi rutini 3 ayrı bölüme bölüyor. Bu bölümlerin her biri 3 hafta ve 6 hafta arasında değişen sürelerde sürüyor.

Bölüm 1: Zihin-vücut bağlantısını sağlama

Pliometrik (plyometric) yani atlama antrenmanları ile reflekslerini geliştiriyor ve kaslarını maksimum eforda çalıştırıyor.

Bölüm 2: Güç eğitimi: Scarlett ve Eric bu konuda olimpiyatlarda yarışabilecek çalışmalar yapıyor! 245 pound ağırlığıyla deadlift, sırtında 45 pound ağırlık ile şınav… “Black Widow ne kadarını mı yapabiliyor? Mesela 200 kilo kaldırabiliyor!” diyen Eric ekliyor “Çizgi romanlardaki çılgın oranların normal bir insanın da gerçekleştirebileceğini kanıtlıyoruz.”

Bölüm 3: Çekim Öncesi incelme: Diyetle birlikte Scarlett’ın son aşaması sprint koşu, kettlebell egzersizleri, ağırlık halatları gibi kalp ritmini arttıran ve vücudu şekillendiren yoğun kardiyo çalışmaları oluşturuyor.  

Scarlett ayrıca sıcak yoga seansları, dövüş eğitimleri ve pilatesi de bu süreçte programına katmayı ihmal etmiyor.

Beslenme: Zaman kısıtlama ve Düşük karbonhidrat/yüksek karbonhidrat döngüsü

Intermittent fasting'i hatırlıyor musunuz?

Scarlett bunun 12 saat yemek ve geri kalan 12 saatte hızlandırma işlemini yaparak enerjiyi stabil tutan daha farklı bir versiyonunu yapıyor.Ayrıca 3 gün boyunca süren düşük/düşük/yüksek karbonhidrat şeklinde giden programı çekimler öncesinde uyguluyor.

Düşük karbonhidrat günlerinden Scarlett’ın diyeti 75 gram karbonhidrat sınırı taşıyor. Geri kalanı protein –balık, tavuk ve yumurta- ve avokado, fındık ya da fıstık ezmesi gibi sağlıklı yağlardan oluşuyor. Ayrıca ıspanak gibi yeşil sebzeleri de öğününe mutlaka katıyor.

Yüksek karbonhidrat günleri 125 gram sınır taşıyor; bugünlerde ise vazgeçilmezi beyaz pirinç ve tost gibi gıdalar…

Marvel Yemek Planı

Düşük karbonhidrat günleri: Total: 115 g protein, 75 g karbonhidrat, 50 g yağ

Yüksek Karbonhdrat Günleri: Total: 105 g protein, 125 g karbonhidrat, 35 g yağ

 

INSTAGRAM

SOSYAL MEDYADA BİZ

58,698BeğenenlerBeğen
50,163TakipçilerTakip Et
879TakipçilerTakip Et
6,728TakipçilerTakip Et
1,569AboneAbone Ol

TAROT FALI